ASWH
ASWH opent competitie thuis tegen Spakenburg
5 juli, 2017
Vandaag heeft de KNVB het competitieprogramma voor de derde divisie zaterdag gepubliceerd. Daarmee is ook de indeling officieel geworden. Die komt overeen met het concept dat wij eerder al op de website plaatsten.

Zoals bekend ontstond er naar aanleiding van het concept de nodige commotie, omdat liefst vijf belofteteams in de derde divisie zaterdag waren geplaatst tegenover één in de derde divisie zondag. Een indeling die geheel volgens de regels tot stand kwam, maar waar de KNVB zelf ook wat mee in de maag zat. Er is de afgelopen tijd geprobeerd om een alternatief te vinden. Diverse opties zijn onderzocht. Zo werd er geprobeerd om zondagverenigingen te vinden die vrijwillig een jaar wilden overstappen, maar logischerwijs kwam hier geen positieve reactie op. Een plan van HSC '21 om de afdelingen regionaal in te delen, waarbij zaterdag- en zondagclubs elkaar zouden treffen en daarom ook geregeld om 18.00 uur zouden moeten voetballen, kreeg de handen evenmin op elkaar. De optie om de belofteteams te vragen hun thuiswedstrijden tegen amateurclubs om te zetten in uitwedstrijden werd door de BVO's niet omarmd, zodat de KNVB uiteindelijk geen andere optie zag dan de concept-indeling. Wel zijn de clubs nog met de bond in gesprek over een aantal zaken omtrent regels en eventuele compensatie, maar daar kan lopende de onderhandelingen niet verder op ingegaan worden.

Al met al is dit dus de definitieve indeling voor de derde divisie zaterdag seizoen 2017/18:

ACV
ASWH
Capelle
DOVO
DVS '33 Ermelo
Harkemase Boys
Jong Almere City FC
Jong FC Groningen
Jong FC Twente
Jong Vitesse
Jong FC Volendam
ODIN '59
ONS Sneek
Quick Boys
Scheveningen
Spakenburg
Spijkenisse
VVOG

ASWH start het seizoen op zaterdag 26 augustus met een thuiswedstrijd. Het uit de tweede divisie gedegradeerde Spakenburg, een van de topfavorieten voor de titel, is dan te gast op sportpark Schildman. Een week later speelt ASWH de eerste uitwedstrijd bij Jong Vitesse. Die start om 18.00 uur, net als de uitwedstrijd bij Jong FC Twente. Dit vanwege het feit dat deze twee teams staan aangemerkt als 'zondagclubs'. Het zijn de enige twee duels die om 18.00 uur beginnen, de thuiswedstrijden en de overige duels tegen beloften beginnen allemaal om 15.00 of 14.30 uur. ASWH sluit het seizoen op 26 mei af met een uitduel bij het Friese Harkemase Boys.

Het complete programma zal de komende tijd ook in de agenda op de site verschijnen en is ook al te bekijken via de website van de KNVB.

de Redactie
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft