ASWH
Streep onder het seizoen 2016/17
16 juli, 2017

Nauwelijks is het voetbalseizoen 2016/17 afgelopen of we staan al weer aan het begin van de voorbereiding op het seizoen 2017/18. Komende dinsdag om 19.30 uuur gaat trainer Jack van den Berg bekijken hoe de nieuwe groep er voor staat op de eerste training.

Toch wil ik nog heel even terug kijken op een fantastisch seizoen, waarin we als debutant in de derde divisie in de top mee deden en op een schitterende 4e plaats eindigden. Veel mooie wedstrijden gezien en thuis fantastische resultaten geboekt tegen onder anderen de uiteindelijke kampioen IJsselmeervogels en promovendus Rijnsburgse Boys met aanvallend en dominant voetbal.

Ook de wedstrijden tegen de BVO 2e teams waren van goed niveau. Vanzelfsprekend liepen we ook tegen wat verliespartijen en onnodige zeperds aan, meestal volgend op de doordeweeks gespeelde wedstrijden in het toernooi om de KNVB Beker. Hierin maakten we ook veel hoogtepunten mee, met winst uit bij Spakenburg en De Treffers. Uiteindelijk uitgeschakeld bij de laatste 16 door de latere bekerfinalist AZ, waar we lang stand hielden - misschien wel een strafschop hadden verdiend - en waar supporters, bestuur, spelers en sponsoren genoten van de gastvrije ontvangst van de Alkmaarders.

Verder volgde nog een schitterende afsluiting van het toch weer lange seizoen door zowel de Rijnmond Cup tegen RVVH als de Regio Rijnmond Cup tegen Excelsior Maassluis te winnen. Daarna konden we aan een meer dan welverdiende vakantie beginnen. Indrukwekkend was de spirit en energie welke tot het laatst aangesproken konden worden om deze resultaten te bereiken en een groot compliment voor spelers en staf waard zijn.

Het 2e werd ook weer kampioen en speelde spannende wedstrijden om het kampioenschap van Nederland tegen Ajax 2 en Excelsior Maassluis 2. De andere seniorenteams speelden een vrij zorgeloze en vlotte competitie, met als enige minpunt het tussentijds uit de competitie stappen van het 3e elftal. De 35 plussers sloten begin juli het seizoen af met een geslaagd toernooi waar 15 teams aan mee deden.

Bij de jeugd springt het groeiende ledental in het oog en waren er traditioneel weer veel kampioenen te melden. Tekenend is dat een aantal jeugdige ASWH'ers komend seizoen naar BVO's als NAC, Excelsior en FC Dordrecht vertrekt, wat als een compliment beschouwd kan worden voor onze jeugdopleiding. Jongens, veel succes gewenst en wordt er maar beter door op hoger niveau te trainen en te spelen.

En…………, dan staan we gewoon weer aan de start van seizoen 2017/18 met de nodige wijzigingen in de selectie[s]. Veel basisspelers bleven, een aantal gaat het bij een andere club proberen, nieuwe spelers krijgen een kans en over een maand spelen we gewoon weer tegen Hoek voor de KNVB Beker en beginnen we aan een loodzware competitiestart thuis tegen Spakenburg en…………we beginnen weer gewoon bij het begin en op nul!

De verwachtingen??? Het 2e seizoen op dit niveau is meestal moeilijker dan het eerste, we zijn bekend bij de tegenstanders  en ze zijn gewaarschuwd. Laten we hopen dat we onze plaats bij de bovenste acht kunnen continueren in deze loodzware derde divisie. Daarnaast hebben we budgettair ook te maken met onze limieten en kunnen we niet met de top wedijveren.

Het begint al weer te kriebelen  en we zijn benieuwd. Komende dinsdag 19.30 uur en komende weken weer lekker even naar de training kijken, praatje maken, observeren en vooral speculeren.

We wensen staf, spelers en supporters op elk niveau binnen ASWH een  succesvol, sportief en vooral gezond seizoen toe. Met dat laatste punt zijn we afgelopen weken weer keihard met de neus op de feiten gedrukt bij de tragische gebeurtenissen rond Ajax-speler Appie Nouri. Ook namens onze vereniging wensen wij hem, familie, collega's en vrienden veel sterkte in een moeilijke periode.

Wij hopen onze leden de komende weken weer te zien langs de velden. Iedereen die nog op vakantie gaat, wensen wij vanaf deze plek uiteraard een goede vakantie en tot ziens!

Namens bestuur en TC ASWH, 

Wim Helmink

 

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft