ASWH
ASWH speelt gelijk tegen Halsteren
9 augustus, 2017
De vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding leverde ASWH gisteren een gelijkspel op. De Ambachters sloten de ontmoeting met zondaghoofdklasser Halsteren af met 1-1. Beide doelpunten op sportpark Schildman vielen na rust. Trainer Jack van den Berg kon gisteravond geen beroep doen op de met blessures kampende Peter Verhoeve, Jerry Tieleman, Ryan van Dijk en Lars Bosscha. Ook de zoals bekend nog langdurig geblesseerde Jeremy Hubregtse ontbrak.

Halsteren, dat eerder goed partij gaf aan ADO Den Haag, maakte het ASWH niet eenvoudig door vrij compact te spelen. Hoewel de Ambachters veelvuldig in balbezit waren, lukte het slechts sporadisch om door de Brabantse defensie te breken. Doelman Ariën Pietersma, die in 2008 als beoogd aanwinst van ASWH al op de selectiefoto stond tot Willem II hem alsnog een kans in het betaalde voetbal gunde, bracht echter redding op pogingen van Akin Arslan. Kyle Doesburg slaagde er wel in om de goalie te passeren, maar hij deed dit in buitenspelpositie en dus werd de treffer geannuleerd. De beste kans was wellicht voor Juanito Sequeira. Hij kwam na een hoekschop echter een teenlengte te kort om de bal binnen te tikken. Aan de overzijde gaf ASWH ook weinig weg, zodat doelman Marvin Nootenboom niet heel vaak in actie diende te komen.

Dgveumixkaeizes
Peter de Lange probeert namens ASWH door te breken aan de linkerflank in het oefenduel met Halsteren (foto: RKSV Halsteren)

Na rust, met invallers Jesper van den Bosch en Mels van Driel binnen de lijnen, wijzigde het spelbeeld niet echt. ASWH had veelvuldig de bal, maar Halsteren had de zaken verdedigend goed op orde. Kansen waren dus schaars, al kwamen er wel een paar. Kyle Doesburg schoot na een goede actie over en een schot van Nick Slotboom eindigde op de vuisten van Pietersma. Een kwartier voor tijd opende ASWH dan toch de score. Peter de Lange was attent toen de bal achter de defensie van Halsteren viel, maar aanvoerder Jurgen Gijzen kon het speeltuig net wegkoppen. De bal stuiterde langs de uitgekomen Pietersma. In een poging nog te redden wat er te redden viel, slaagde de captain van Halsteren er onder zware druk van De Lange nog wel in om de bal voor de spits van ASWH weg te spelen. Richting geven was echter onmogelijk en dus schoot Gijzen daarbij in eigen doel. Lang kon ASWH, waar inmiddels ook Ruben Post, Bas Kooiman en de van vakantie teruggekeerde Sven Breukhoven waren ingevallen, echter niet genieten van de voorsprong. Na een snelle omschakeling over de rechterflank kon Jonathan Constancia de gelijkmaker achter Marvin Nootenboom tikken.

Daar bleef het bij, zodat ASWH genoegen moest nemen met een gelijkspel. De voorbereiding krijgt komend weekend een vervolg in Hoenderloo, waar de selectie een trainingskamp afwerkt en op zaterdag oefent tegen Al Khor uit Qatar. Later vandaag verschijnt meer informatie over dit duel op de website.

ASWH - Halsteren 1-1 (0-0)
75. 1-0 Jurgen Gijzen (eigen doelpunt) 81. 1-1 Jonathan Constancia
Scheidsrechter: Van de Rest

ASWH: Marvin Nootenboom; David Almeida (70. Ruben Post), Stanley Husen (46. Mels van Driel), Gilmaro van de Werp, Danny de Jel (70. Bas Kooiman); Akin Arslan, Juanito Sequeira (70. Sven Breukhoven), Nick Slotboom, Jerson Anes Ribeiro (46. Jesper van den Bosch); Peter de Lange, Kyle Doesburg

Mikki
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft