ASWH
Oefenduel tegen Westlandia eindigt onbeslist
5 augustus, 2017

Het derde oefenduel van ASWH in de voorbereiding is geëindigd in een gelijkspel. Bij Westlandia, dat uitkomt in de derde divisie zondag, werd het na een boeiende wedstrijd 3-3. Kyle Doesburg en Peter de Lange brachten een sterk spelend ASWH op voorsprong, maar de gastheren kwamen in de slotfase van de eerste helft nog langszij. In de tweede helft tekende Juanito Sequeira voor de 2-3. Westlandia werkte echter ook die achterstand weg. Daardoor eindigde de ontmoeting met de Naaldwijkers onbeslist.

Trainer Jack van den Berg kon in deze oefenwedstrijd vanwege blessures en vakanties niet beschikken over Lars Bosscha, Peter Verhoeve, Jesper van den Bosch, Ryan van Dijk, Sven Breukhoven en Jerson Anes Ribeiro. Daarom werd de selectie aangevuld met een aantal spelers uit het tweede elftal. Doelman Kevin de Geus was in burger aanwezig in Naaldwijk, omdat hij eigenlijk met het tweede zou spelen, maar de wedstrijd tegen de beloften van Westlandia ging door de vele afwezigen niet door.

ASWH kwam goed voor de dag op sportpark De Hoge Bomen. Westlandia, vorig seizoen toch de nummer twee van de derde divisie zondag en deelnemer aan de nacompetitie om promotie, kreeg eigenlijk nooit grip op het spel van de Ambachters. Het balbezit was grotendeels voor ASWH en als de ploeg de bal even niet had, werd die vaak weer snel heroverd. Het sterke spel leverde ook kansen op. Al in de achtste minuut was Akin Arslan het eindstation van een prima aanval en tikte op aangeven van Nick Slotboom binnen. Helaas deed hij dit in buitenspelpositie, dus ging het feestje niet door. Van uitstel kwam echter geen afstel, want na iets meer dan twintig minuten verscheen de 0-1 wel op het scorebord. Kyle Doesburg werd goed vrijgespeeld, liep het strafschopgebied in en wilde eigenlijk een vrijstaande medespeler bedienen. De voorzet van de onzelfzuchtige spits werd echter geblokt, waarna Doesburg besloot om de rebound er dan maar wel gewoon zelf in te schieten. Een minuut of tien voor rust verdubbelden de nog altijd prima spelende Ambachters de marge. Na een schitterende crosspass van Nick Slotboom schoot Peter de Lange na een minstens zo knappe aanname fraai de 0-2 binnen.

Een minuut na de goal van De Lange deed Westlandia iets terug. Eigenlijk was het de eerste serieuze aanval van de gastheren, maar na een voorzet van links kon invaller Mitchell Jacobs wel de aansluitingstreffer achter Stef Doedée werken. Het werd nog vervelender voor ASWH toen Westlandia in de slotminuut ook de gelijkmaker liet noteren. Topscorer Rémon van Bochoven kon, al dan niet in buitenspelpositie, op Stef Doedée af. De doelman van ASWH keerde de inzet van de spits van Westlandia, maar de rebound werd een prooi voor die andere goalgetter in het groen, Jeroen Spruijt. Daardoor zocht ASWH met een katterig gevoel de kleedkamer op. Vrijwel de gehele eerste helft was de ploeg veel beter geweest en domineerde de wedstrijd, maar het stond toch gewoon 2-2. Uiteraard werd daar in de rust even over gesproken, want eigenlijk deed ASWH zichzelf hiermee te kort.

DSC 6803 552X368
Akin Arslan blijft knap aan de bal tegen Westlandia (foto: Ron Heinen)

Na rust ging de strijd meer gelijk op. Westlandia, vorig seizoen met 101 treffers de meest scorende ploeg in de divisies, was dreigender dan voor rust. Toch waren de beste kansen aanvankelijk nog voor ASWH. Zo kon Akin Arslan alleen op de doelman af, maar zijn schot werd door Edgar Leerdam gekeerd. De goalie bracht ook redding op een fraai schot met links van de in de rust ingevallen Ruben Post. Na een minuut of twintig kwam ASWH opnieuw op voorsprong. Nick Slotboom zette in het strafschopgebied goed door. Hij won een duel van een verdediger, veroverde daarmee de bal en dribbelde over de achterlijn verder. De Ambachter legde prima terug op Juanito Sequeira en die schoof vervolgens beheerst de 2-3 binnen. Zijn eerste treffer in het shirt van ASWH en hoewel Sequeira na zijn doelpunt wegliep alsof hij dit wekelijks doet, was het toch wel een tijdje geleden dat hij scoorde. Zelf kon hij het zich na afloop niet eens meer herinneren. Onderzoek leerde dat zijn laatste treffer uit september 2014 dateerde. Namens Helmond Sport scoorde Sequeira toen zelfs twee keer in een bekerduel tegen MVV.

In het laatste kwartier gunde Van den Berg ook speeltijd aan de tweede elftal spelers Bas Kooiman, Jeremy Boshart en Kader Diop. Westlandia ging steeds nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker en die viel uiteindelijk ook. Na een goede aanval schoot Salaheddine El Mhamdi de bal hoog in het Ambachtse doel. In de slotfase was Westlandia iets sterker en moest ASWH zich vooral beperken tot tegenhouden. Toch was de grootste kans op de winnende treffer voor ASWH. Na een snelle counter vond Kyle Doesburg invaller Kader Diop, maar alleen voor de doelman schoof hij de bal helaas net naast de verkeerde kant van de paal. Daardoor bleef het bij 3-3.

Al met al geen verkeerd resultaat tegen een sterke ploeg, hoewel er zeker meer in had ingezeten. Dinsdag vervolgt ASWH de oefencampagne op eigen veld tegen zondaghoofdklasser Halsteren. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt op sportpark Schildman. De toegang is uiteraard weer gratis, dus kom gerust kijken!

Westlandia - ASWH 3-3 (2-2)
21. 0-1 Kyle Doesburg 37. 0-2 Peter de Lange 38. 1-2 Mitchell Jacobs 45. 2-2 Jeroen Spruijt 65. 2-3 Juanito Sequeira 76. 3-3 Salaheddine El Mhamdi

ASWH: Stef Doedée; Gilmaro van de Werp (46. David Almeida), Stanley Husen (74. Jeremy Boshart), Jerry Tieleman, Danny de Jel (74. Bas Kooiman); Akin Arslan (74. Gilmaro van de Werp), Juanito Sequeira (74. Kader Diop), Nick Slotboom, Mels van Driel; Peter de Lange (46. Ruben Post), Kyle Doesburg

Mikki

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft