ASWH
ASWH kan titelkandidaat Spakenburg niet verrassen
12 mei, 2018

ASWH is er vanmiddag niet in geslaagd om titelkandidaat Spakenburg punten afhandig te maken. De Ambachters verloren op de Westmaat met 2-1 van de koploper, die daardoor officieel nog één punt nodig heeft uit de komende twee duels om het kampioenschap te mogen vieren. Een zeer aanvallend spelend Spakenburg dwong ASWH in de verdediging, maar creëerde niet veel uitgespeelde kansen. ASWH-doelman Stef Doedée onderscheidde zich bovendien door een strafschop te stoppen. Na rust werden twee momenten van onachtzaamheid ASWH fataal, waardoor de ploeg op een 2-0 achterstand kwam. De aansluitingstreffer van Peter Verhoeve viel vervolgens te laat om nog een inhaalrace te starten. Dat zou wellicht ook te veel van het goede zijn geweest voor ASWH, want Spakenburg was over heel de wedstrijd gezien de betere ploeg. Voor de Ambachters heeft het resultaat geen gevolgen, zij blijven twaalfde op de ranglijst.

Trainer Cesco Agterberg kon tegen de lijstaanvoerder niet beschikken over de wegens privéomstandigheden afwezige David Almeida. Hij loste dat op door de veldbezetting iets aan te passen, waarbij Lars Bosscha na zijn schorsing terugkeerde op het middenveld. De overige tien spelers waren dezelfde als een week eerder tegen ODIN '59. Spits Peter de Lange ontbrak wegens een blessure nog altijd in de wedstrijdselectie, waardoor de ontmoeting met zijn oude club aan zijn neus voorbij ging. Ook Jeremy Hubregtse was nog niet inzetbaar op de behoorlijk bezette Westmaat, waar al volop voorbereidingen voor een eventueel kampioensfeest getroffen waren.

Spakenburg 1
De goed spelende Peter Verhoeve torent hier boven iedereen uit en scoorde ook het enige ASWH-doelpunt.

Spakenburg wist vooraf dat een kampioenschap alleen mogelijk zou zijn bij puntverlies van concurrent Scheveningen. Daar had de koploper geen invloed op, maar natuurlijk wel op het eigen resultaat. De 'Blauwen' hadden zelf in ieder geval een overwinning nodig en gingen daar vanaf het eerste fluitsignaal nadrukkelijk naar op zoek. Spakenburg speelde zeer aanvallend, waardoor er voor ASWH eigenlijk weinig anders mogelijk was dan verdedigen. Natuurlijk probeerden de Ambachters wel te profiteren van de ruimte die de gastheren door de offensieve aanpak weggaven, maar gevaarlijk werd ASWH in de eerste helft nooit. Schoten van Kyle Doesburg en Nick Slotboom waren niet krachtig genoeg om doelman Leon ter Wielen, de minst gepasseerde goalie van de afdeling, te verontrusten.

Aan de andere kant was Spakenburg dus wel dreigend, maar omdat ASWH de zaken verdedigend behoorlijk op orde had, waren het toch vooral schoten van grotere afstand waarmee de thuisploeg probeerde het gewenste doelpunt te maken. Mike Vreekamp zocht het doel een keer te hoog, een schot van Jasper Waalkens werd door Stef Doedée onschadelijk gemaakt. Rond het half uur deelde scheidsrechter Koekoek echter een cadeautje uit aan de kampioenskandidaat. Na een goede aanval van Spakenburg, waarbij Stef Doedée eerst goed uit zijn doel kwam en redding bracht, bleef de thuisploeg in balbezit. De scheidsrechter was vervolgens van mening dat jubilaris Mels van Driel - hij speelde zijn 250e officiële wedstrijd in ASWH 1 - bij een sliding hands zou hebben gemaakt. Een merkwaardige beslissing. Kees 'Pier' Tol pakte de bal en kreeg een uitgelezen mogelijkheid om Spakenburg op voorsprong te schieten. De toekomstig spits van Spijkenisse vond echter Stef Doedée op zijn weg. De doelman, bezig aan een zeer sterk seizoen, liet andermaal zijn kwaliteiten zien en stopte de strafschop. Doedée had de bal zelfs klemvast. Na de gemiste kans was Spakenburg nog één keer heel gevaarlijk, maar de opgekomen rechtsback Nathaniel Will kwam bij de tweede paal net te laat om na een scherpe voorzet te scoren. Het bleef na de eerste 45 minuten dus 0-0.

Spakenburg 2
Nick Slotboom wordt letterlijk op de hielen gezeten door een Spakenburger.

Na rust, toen ASWH de veldbezetting iets had gewijzigd, was de eerste kans voor de Ambachters. Een vrije trap van Mels van Driel werd door Ter Wielen wel gestopt, maar de goalie van de thuisploeg moest een rebound weggeven. Peter Verhoeve schoot helaas over. Niet veel later moest Verhoeve verdedigend aan de bak na een gevaarlijke aanval met Olivier Pilon. Dat deed hij prima, want hij blokte de poging van de vleugelspits. Toch zou ASWH kort voor het uur op achterstand komen. Na een Spakenburgse aanval kreeg Kees 'Pier' Tol te veel ruimte. De topscorer van de gastheren vond de vrije hoek en schoot de 1-0 binnen. Een tegenvaller voor ASWH, dat echter kort daarna zelf de aanval zocht. Gilmaro van de Werp schoot op doel en raakte daarbij een arm van een Spakenburger. Scheidsrechter Koekoek zag er nu jammer genoeg geen strafschop in. Bij de daaropvolgende aanval besliste Spakenburg de wedstrijd. Een voorzet kon door de defensie net niet goed genoeg worden verwerkt, waarna de bal ongelukkig bij Kees 'Pier' Tol belandde. Die bedacht zich niet en schoot de 2-0 binnen. Zo werd de wedstrijd eigenlijk in een minuut of vijf beslist.

ASWH gaf zich zeker nog niet gewonnen, maar Spakenburg liet zien niet voor niets over een moeilijk te passeren defensie te beschikken. De ploeg verdedigde de voorsprong, in de wetenschap dat een titelfeest er nog niet in zat door een zege van concurrent Scheveningen. Zelf geen schade meer oplopen was dus het devies voor Spakenburg, dat geen onnodige risico's meer nam. In het laatste kwartier rook ASWH aan de aansluitingstreffer toen een schot van Ismail Yildirim werd gestopt en een vrije trap van Mels van Driel, verkregen na een overtreding op Kyle Doesburg, rakelings over de kruising zeilde. In de slotminuut probeerde Peter Verhoeve te combineren met een medespeler, maar in plaats daarvan kreeg hij de bal na zijn pass onbedoeld terug van een Spakenburger. Het leverde hem de ruimte op om met zijn linkerbeen uit te halen en zo viel de 2-1 alsnog. Het doelpunt kwam echter te laat, mede doordat scheidsrechter Koekoek na amper anderhalve minuut extra tijd al voor het einde floot.

Moet wel gezegd dat een gelijkspel geen recht had gedaan aan de verhoudingen, want ondanks al de door ASWH geleverde arbeid was Spakenburg de sterkere ploeg. De 'Blauwen' namen door de zege een voorschot op de titel en hebben uit de komende twee duels nog één punt nodig. ASWH bleef de nummer twaalf van de ranglijst. Volgende week spelen de Ambachters de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de geplaagde hekkensluiter Magreb '90. Ongetwijfeld zal ASWH de trouwe supporters dan nog één keer een mooie wedstrijd willen voorschotelen.

Spakenburg - ASWH 2-1 (0-0)
58. 1-0 Kees 'Pier' Tol 62. 2-0 Kees 'Pier' Tol 90. 2-1 Peter Verhoeve
Scheidsrechter: T. Koekoek

Spakenburg: Leon ter Wielen; Nathaniel Will (66. Sten Vreekamp), Barry Beijer, Tom van der Neut, Christian Supusepa; Jasper Waalkens (80. Tom Oostinjen), Mike Vreekamp, Tom Menting, Olivier Pilon (85. Youri Koelewijn); Philip Ties, Kees 'Pier' Tol

ASWH: Stef Doedée; Jerry Tieleman, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp; Nick Slotboom, Lars Bosscha, Ismail Yildirim, Mels van Driel; Jesper van den Bosch (83. Akin Arslan), Kyle Doesburg

Mikki

Een fotoreportage van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl en de Facebook-pagina van Dik Schumacher

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft