ASWH
De Wedstrijden: De JO19-1 pakken de strohalm
13 mei, 2018
Je denkt altijd aan een spektakelstuk als ASWH bij Spakenburg gaat spelen. De historie leert dat elke uitwedstrijd wel
Gerrit 34
werd gelijkgespeeld of gewonnen. Verliezen tegen Spakenburg kwam vrijwel nooit voor. Dus vol optimisme togen de ASWH-fans naar Spakenburg om te zien hoe ASWH Spakenburg weg zou houden van het nakende kampioenschap. Helaas kwam de ASWH-aanhang bedrogen uit, geen spektakel maar een zeer tactisch spelend ASWH dat Spakenburg liet komen en zelf loerde op de uitbraak. Spakenburg kon geen indruk maken en vooral in de eerste helft grossierde het in foute passes en verkeerde keuzes. De ploeg liep meer tegen zich zelf te voetballen dan tegen ASWH. Als ASWH met meer lef gevoetbald had was Spakenburg waarschijnlijk niet zo gemakkelijk aan de overwinning gekomen. Ook scheidsrechter Koekoek was Spakenburg welgezind. Tijdens zijn afscheidswedstrijd maakte hij er min of meer een potje van. De eerste goal van Spakenburg ontstond uit een penalty die hij cadeau gaf aan Spakenburg. De aanleiding was een vermeende handsbal in het strafschopgebied van ASWH door een ASWH-speler. Hij was de enige van de 200 toeschouwers die dit constateerde. Maar gelukkig was daar doelman Stef Doedee die de strafschop onschadelijk maakte. Geweldig Stef! Een voor iedereen zichtbare handsbal van een Spakenburger, dat was in de tweede helft, in het strafschopgebied van Spakenburg wuifde Koekoek tot ieders verbazing weg. En zo waren er nog een aantal dubieuze beslissingen die toevallig ook nog nadelig voor ASWH uitvielen. Maar het onze verdediger Stanley die in de tweede helft even het spoor bijster was en de bal panklaar voor de voeten van een Spakenburg-aanvaller neerlegde. Die nam dit cadeautje dankbaar aan en haalde verwoestend uit en velde daarmee definitief het vonnis voor ASWH. Overigens, de puik spelende Peter Verhoeve scoorde in de slotfase nog een tegentreffer waardoor de eindstand 2-1 werd. Een toch wel verdiende overwinning voor Spakenburg, zeker op basis van de tweede helft.

Het tweede elftal had geen kind aan middenmoter Hardinxveld 2 en scoorde er lustig op los. Op Hardinxveldse grond staakte de score bij 9-1. Omdat Oranje Wit verloor klom het 2e naar de derde plek maar staat wel vijf punten achter op Kozakken Boys 2, dat ook won en volgende week de titel in de wacht kan slepen.

Lagere elftallen
Voor het 3e elftal zijn zonnige tijden aangebroken. Het herstel dat een paar weken geleden is ingezet, werpt zijn vruchten af, er wordt weer gewonnen. Zo ook nu. Tegen het sterk geachte Heerjansdam 3 werd thuis maar liefst met 10-3 gezegevierd. Petje af hoor. Het 4e leed een tweede achtereen volgende nederlaag. Het was wel een nederlaag met een spectaculaire score. Er werd namelijk met 6-5 van Sliedrecht 4 verloren. En dit gebeurde in Sliedrecht. Donderdagavond ging het 6e, geregistreerd als nummer drie, de uitwedstrijd aan tegen het 14 punten lager staande DFC 6. Wie denkt dat zo’n wedstrijd een garantie is voor drie punten komt bedrogen uit en dat gold zeker voor het 6e. Met 4-3 dolven zij het onderspit en dat was een fikse tegenvaller. Zaterdag was Oranje Wit 11 de tegenstander maar nu waren de spelers beter bij de les en wonnen in Dordrecht gedecideerd met 4-0. De derde plek is weer veilig. Het 7e team maakte thuis korte metten met de combinatie Drechtstreek/Papendrecht 9 en blijven daarom op de tweede plaats staan. De inhaalwedstrijd van het 8e afgelopen woensdagavond kende alleen maar vrolijke gezichten bij de spelers van ASWH. Hardinxveld 10 was te gast maar het werd een afgang voor de roodbroeken. Het werd 9-0 voor ASWH-matadors. Zaterdag deed het 8e het nog eens dunnetjes over. Het bezoek aan Groot Ammers 6 leverde opnieuw een overwinning op. Nu werd het 6-1. Er is dus behoorlijk aan het doelsaldo gewerkt. Het 9e bleef lang overeind maar moest toch lijdzaam toezien dat het thuisspelende Papendrecht 6 met de eer ging strijken. Met een uiterst krappe 3-2 nederlaag werden de punten ingeleverd. Waren ze nog in de ban van de overwinning van vorige week? De Veteranen gingen nu weer hard onderuit. In Waardenburg waar gaven de WNC-veteranen  onze "oudjes" met 5-0 klop.

Jeugd O19    
Voor de JO19-1 stond donderdagavond in het teken van het uitspelen van de in februari gestaakte uitwedstrijd tegen WSC JO19-1. Na een warrige tuchtzaak was de tuchtcommissie tot de conclusie gekomen dat beide partijen schuldig waren aan het staken. Dit betekende een boete en een punt in mindering voor beide verenigingen. Een straf waartoe ASWH, volgens ingewijden die bij de gestaakte wedstrijd aanwezig waren, onrechtvaardig werd veroordeeld. De sportieve revanche kwam er wel. ASWH won in Waalwijk met 3-0. Zaterdag stond de cruciale thuis wedstrijd tegen het in punten gelijkstaande RBC JO19-1 op het programma. Na een vroege 1-0 voorsprong werd er uiteindelijk met 3-2 gewonnen. Mede concurrenten om te degraderen JEKA (nota bene bij het sterke IFC!!) en VOAB wonnen ook zodat het gevaar nog niet is geweken. Maar met nog twee thuiswedstrijden voor de boeg, VOAB en WSC, kan het elftal van Arnoud Jonker zich zo maar veilig spelen. Ik wacht in spanning de resultaten af.
Dit is momenteel de stand.
7 Sarto JO19-1 20 24 52-52
8 MOC '17 JO19-1 20 22 34-51
9 JEKA JO19-1 20 19 33-52
10 VOAB JO19-1 20 17 35-61
11 ASWH JO19-1 20 17 37-66
12 RBC JO19-1 20 14 37-71

Jeugd O17
Het bezoek aan koploper Dubbeldam JO17-3 bleek voor ASWH JO17-2 net iets te hoog gegrepen. De doordeweekse wedstrijd werd maar net met 1-0 verloren. Zaterdag hadden ze het thuis ook lastig tegen DFC JO16-1. Het verlies van 2-0 betekende ook dat DFC over ASWH heen ging op de ranglijst. Zij staan nu vijfde. Ook de JO17-3 kwamen tweemaal in actie. Maandagavond werd Groote Lindt JO17-1 op eigen met 3-0 terecht gewezen en zaterdag werden tegen SVW JO17-1 alle scherpschutters van het team in stelling gebracht. Op vijandelijk gebied wist JO17-3 en maar liefst met 7-1, te winnen en staan nu op een mooie derde plaats. Ook de JO17-4 blijven het goed doen. Thuis had dit elftal geen kind aan IFC JO17-3 en wonnen ruimschoots met 9-3. Dit team staat vijfde.

Jeugd O15
Na de nederlaag vorige week tegen SteDoCo lijken de kampioenskansen voor de JO15-1 om zeep geholpen. Maar daar was thuis tegen Theole JO15-1 weinig van te merken. De Tielenaren werden met 12-1 weggevaagd. Voor de JO15-2 werd het een teleurstellende zaterdag. Thuis moest aangetreden worden tegen rivaal De Zwerver JO15-1, met als inzet de eerste plek. De Zwerver bleek de betere ploeg en won met 2-0. Jammer! Het ongeslagen JO15-3 elftal maakte hun faam waar door thuis Hardinxveld JO15-5 met 4-1 te verslaan. Ze zijn virtuele koploper omdat Sliedrecht twee wedstrijden meer heeft gespeeld.

De Meiden O15-1 gaan als een speer. Opnieuw werd een tegenstander aan de zegekar gebonden. Nu was EBOH MO15-1 aan de beurt om in Ambacht de punten in te leveren. Met 5-0 won ons oppermachtige meidenteam. Als nu de meiden van Dubbeldam MO15-1 nu eens zo goed willen zijn om eens te verliezen!!

Jeugd O14
De thuiswedstrijd van JO14-1 tegen TSV Gudok JO14-1 bleek geen hindernis te zijn. Er werd een mooie 2-0 overwinning gepakt. Voor het JO14-2 team pakte het anders uit. Zij speelden uit in Brabantse dorpje Den Hout tegen Irene ’58 JO14-1 en verloren met 2-0.

Jeugd O13
Een verrassende nederlaag van JO13-1. Het bezoek aan het veel lager staande Halsteren JO13-1 werd met 4-3 verloren. Daarmee is een kampioenschap wel van de baan. Het nog steeds puntloze JO13-2 kwam er ook nu niet aan te pas. EBOH JO13-1 kende geen enkel medelijden met het ASWH-team dat met 8-2 verloor.

Een keurig puntje voor de MO13-1 dat met 2-2 gelijkspeelde bij Kozakken Boys MO13-1. Daarmee kwam het puntenaantal op 13 en staan ze keurig in de middenmoot. Dat kan niet gezegd worden van MO13-2. Die moesten thuis de punten laten aan Heerjansdam MO13-1 omdat met 4-0 werd verloren. Maar ze doen het goed hoor onze meiden in deze zware competitie.    

Jeugd O12
Dinsdagavond trok JO12-1 naar Bergen op Zoom om daar MOC ’17 JO12-1 partij te geven. Het bleef bij partij geven omdat het ASWH-team er niet aan te pas kwam. Met 4-1 verliezen na zo’n verre reis, daar wordt je niet blij van. Ook zaterdag werd niet gewonnen. Thuis bleek Unitas ’30 JO12-1 de spelbreker die ASWH op een 3-2 nederlaag trakteerde. Een 11e plaats is toch een beetje te bescheiden voor dit team. De JO12-2 moesten het bezoek aan het onderaan staande Dubbeldam JO12-2 warempel bekopen met een 2-1 nederlaag. Pfff! Ze roken woensdagavond aan de eerste winst maar helaas, tegenstander Roosendaal JO12-2 wist ASWH JO12-3 net van het lijf te houden na een spectaculair scoreverloop. De Roosendalers trokken maar net de 5-4 winst over de streep. Maar zaterdag was het groot feest voor dit team. De eerste overwinning van deze voorjaarskompetitie werd binnengesleept. Thuis en op het hoofdveld werd De Alblas JO12-2 zomaar met 6-2 aan de kant gezet. Prachtig jongens zo’n eerste overwinning.
05 12
De JO11-1 in actie tegen VVGZ JO11-1.
Jeugd O11
Voor de JO11-1 stond tegen VVGZ JO11-1 een hele zware uitwedstrijd te wachten. De ongenaakbare koploper uit Zwijndrecht maakte die faam ook waar. Het ASWH-team verloor wel eervol met 3-1. De JO11-2 kregen thuis bezoek van VVAC JO11-2. De kleine Ottolanders kregen het zwaar voor hun kiezen want ASWH bleek in topvorm te zijn. Met maar liefst 17-0 werd er gewonnen. De JO11-3 bleken niet de vorm te hebben om thuis van hun tegenstander Papendrecht JO11-1 te winnen. Papendrecht pakte de winst en won met 5-3. Kampioenskandidaat JO11-4 deed wat van hun verwacht werd. Thuis werd Papendrecht JO11-3 van de mat gespeeld en werd er met 4-1 gewonnen. Een misstap van JO11-5? Dat zal de toekomst leren. Maar door thuis met 3-3 gelijk te spelen tegen Groote Lindt JO11-4 betekent wel dure verliespunten. SC Emma spint hier garen bij en staat nu twee punten voor op de eerste plek. Een keurige 4-0 overwinning behaalde JO11-7 aan de Kinderdijk. Daar was De Zwerver JO11-2 de pineut van een prima spelend ASWH-team. ASWH JO11-8 en De Fendert JO11-5 vochten in Fijnaart om de punten. De Fendert bleef ASWH een neuslengte voor en won met 2-1.

Ook de Meisjes O11-1 hebben het zwaar in de competitie. Nog niks gewonnen maar de stemming blijft er goed in. Nu was Sleeuwijk MO11-1 te sterk, veel te sterk! Dat blijkt uit de uitslag, het werd in Sleeuwijk 12-4 voor de thuisclub. Maar…., ASWH scoorde wel vier keer.

Jeugd O10
De JO10-1 reisden naar het Noordpark in Zwijndrecht om VVGZ JO10-1 te bekampen. Dat ging hun goed af want ze wonnen met keurige cijfers. Met 9-0 werd VVGZ te kijk gezet. Ook de JO10-2 deden goede zaken. Het bezoek aan Oranje Wit JO10-2 was wel lastig, maar ze wisten wel met 4-3 te winnen en blijven daardoor eerste. Voor de JO10-3 was de reis naar Leerdam minder plezierig, sportief gezien dan. Bij LRC JO10-1 moesten de punten worden ingeleverd na een 7-3 nederlaag. Voor de JO10-4 werd het een zwarte zaterdag. Ondanks dat Rijsoord JO10-1 veel hoger op de ranglijst staat is een 16-1 nederlaag niet leuk. Voor de JO10-6 leek Heerjansdam JO10-1 een ideale tegenstander om de punten te pakken. Maar dat pakte anders uit omdat Heerjansdam niet met zich liet sollen. Integendeel, zij wonnen met 8-4.

Door Gerrit Scheurwater

Foto door Nathalie Barten


 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft