ASWH
ASWH oefent dinsdag tegen Excelsior
8 juli, 2018
Aanstaande dinsdag start ASWH de voorbereiding met een mooie oefenwedstrijd. Excelsior is namelijk te gast op sportpark Schildman. De Rotterdammers eindigden vorig seizoen knap als elfde in de eredivisie, dus er mag gerust worden gesteld dat ASWH een interessante tegenstander treft.

De elfde plaats die Excelsior vorig seizoen behaalde, paste eigenlijk prima bij de nieuwe status van de club. Lang werden de Rotterdammers jaarlijks gezien als degradatiekandidaat. Dat heeft alles te maken met het bescheiden budget, maar de afgelopen jaren toonden de beleidsbepalers aan dat zij prima in staat bleken om de juiste trainers en spelers naar Kralingen te halen. Wie de eindstanden bekijkt, concludeert namelijk dat Excelsior al vier jaar op rij in de eredivisie is gebleven. Met name de afgelopen twee seizoenen gebeurde dat ook nog zonder al te veel moeite, want de Rotterdammers werden twaalfde en elfde, nadat zij zich eerst twee keer handhaafden middels een vijftiende plaats. De afgelopen tien jaar heeft Excelsior bovendien vaker in de eredivisie gespeeld dan in de eerste divisie. Niet zo vreemd dus dat de beeldvorming aan het veranderen is en dat veel spelers de club nu zien als een ideale opstap in hun loopbaan, terwijl het gevoerde beleid inmiddels als voorbeeld geldt voor diverse andere BVO's.

Excelsior zal in het nieuwe seizoen ongetwijfeld weer een volgende stap willen zetten. Dat gebeurt met een andere trainer. Mitchell van der Gaag verruilde Excelsior voor NAC Breda. Zijn opvolger werd in eigen huis gevonden. Adrie Poldervaart (47) werd namelijk aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Hij werkte al sinds de jaren negentig als fysiotherapeut bij de club, maar was daarnaast bezig met het opbouwen van zijn trainersloopbaan. Poldervaart stond in het amateurvoetbal voor de groep bij mooie clubs als Spijkenisse, Zwaluwen - waarmee hij geregeld tegen ASWH speelde - en Barendrecht. Met die club maakte hij in de afgelopen drie seizoenen naam door achtereenvolgens te promoveren naar de tweede divisie en daarin twee keer een fraaie eindklassering te behalen. Barendrecht werd achtste en vierde, resultaten die werden gekoppeld aan goed voetbal. Daarom kwam Excelsior bij Poldervaart uit in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Precies op het juiste moment, aangezien hij onlangs zijn diploma behaalde om in het betaalde voetbal te mogen werken. De vele positieve reacties die Poldervaart vanuit het regionale amateurvoetbal ontving na zijn aanstelling, geven wel aan dat hij daar iets moois heeft neergezet.

Poldervaart heeft een aantal nieuwkomers mogen begroeten in zijn selectie. De doelmannen Maarten de Fockert en Sonny Stevens kwamen over van respectievelijk SC Heerenveen en Go Ahead Eagles, de verdedigers Robin van der Meer en Thomas Oude Kotte van FC Utrecht en Vitesse, middenvelder Jerdy Schouten werd weggeplukt bij Telstar en de voorhoede kreeg een impuls door de komst van Denis Mahmudov van FC Dordrecht en de van het Deense FC Midtjylland gehuurde IJslander Mikael Anderson. Uiteraard bleven vertrouwde krachten van vorig seizoen de club trouw, zoals Jurgen Mattheij, Jeffry Fortes, Anouar Hadouir en natuurlijk Ryan Koolwijk en Luigi Bruins. Twee spelers die hun sporen ruimschoots verdiend hebben en als routiniers gelden in de veelal jonge selectie. Afgelopen zaterdag speelde Excelsior de eerste oefenwedstrijd tegen een regioteam uit het Westland. Er werd met 3-7 gewonnen. Poldervaart gunde veel spelers, waaronder een aantal jongelingen, speeltijd in dit duel. De doelpunten kwamen van Ali Messaoud (2), Ryan Koolwijk, Dave van Delft, Mikael Anderson, Denis Mahmudov en Carlito Fermina.

De selectie van ASWH, die speciaal voor dit duel al eerder begon met trainen, telt ook enkele spelers met een verleden bij Excelsior. Zo kwamen deze zomer Vince van Dongen, Stefan Kok en Menno Vooges naar sportpark Schildman. Het drietal speelde vorig seizoen bij Excelsior in het Onder 19 team. Ook middenvelder Lars Bosscha kwam in zijn jonge jaren uit voor Excelsior. Routinier Mels van Driel speelde in de seizoenen 2003/04 en 2004/05 twee jaar voor de Kralingers, waarin hij tot 65 competitieduels kwam. En dan is er nog assistent-trainer Ed Ridderhof. Hij droeg tussen 1979 en 1986 en later ook tussen 1991 en 1993 het shirt van Excelsior in ruim 250 competitiewedstrijden. Daarin viel hij niet alleen op als spijkerharde verdediger, maar ook vanwege het feit dat hij bijna dertig competitiegoals maakte. Een hoog aantal voor een verdediger!

Dinsdag wil ASWH er een leuke wedstrijd van maken tegen de eredivisieclub. Rond de wedstrijd wordt ook nog afscheid genomen van enkele bekende gezichten die onze club verlaten, waaronder Johan Sturrus. Kaarten voor het duel zijn te koop aan de kassa. De entreeprijs is 5 euro. Wie op de tribune wil zitten, betaalt 2,50 euro extra. Voor 65-plussers en jeugd onder zestien jaar wordt een tarief van 3 euro gehanteerd. Voor alle duidelijkheid nogmaals: leden van ASWH hebben op vertoon van hun ledenkaart gratis toegang!

De wedstrijd begint om 19.00 uur. Uiteraard zal de halve finale van het WK ook te zien zijn op de schermen in de kantine, dus dat is geen reden om thuis te blijven. Kom dus gezellig naar sportpark Schildman om het vernieuwde ASWH in actie te zien tegen Excelsior en blijf daarna gezellig even hangen in de kantine!

Mikki


 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft