ASWH
Fris ASWH verliest nipt van eredivisionist Excelsior
10 juli, 2018
Het vernieuwde ASWH heeft vanavond de eerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen nipt verloren. Een prestatie waarvoor de Ambachters zich zeker niet hoefden te schamen, want de nederlaag werd geleden tegen eredivisionist Excelsior. De Rotterdammers wonnen met 3-4 op sportpark Schildman, maar moesten daarvoor flink aan de bak. Een fris ogend ASWH boog in het laatste kwartier van de eerste helft namelijk een achterstand om en bereikte met een voorsprong het rustsignaal. In de tweede helft stelden de profs echter alsnog orde op zaken in een leuke wedstrijd, die door ASWH ook deels werd gebruikt om afscheid te nemen van enkele vaste waarden uit de afgelopen jaren.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd clubman Johan Sturrus uitgezwaaid. De voormalig speler en assistent-trainer, die dit seizoen als hoofdtrainer bij Papendrecht aan de slag gaat, vierde grote successen met ASWH en uiteraard stonden voorzitter Herman Jonker en de voorzitter van de supportersclub John Middendorp daar even bij stil. Zij schonken Johan een bos bloemen en een aandenken. Daarnaast namen Jerry Tieleman en Peter de Lange spelend afscheid van de club. Verdediger Tieleman begon zelfs in de basis en kreeg kort voor rust zijn publiekswissel. Hij verruilt ASWH na drie seizoenen voor SC Feyenoord. Spits De Lange kwam na rust in actie en mocht halverwege de tweede helft het applaus in ontvangst nemen. Na twee jaar ASWH speelt hij dit seizoen voor Spijkenisse. Uiteraard kregen ook zij allebei een mooie bos bloemen en werden ze nog één keer toegejuicht door de Ambachtse aanhang.

Trainer Cesco Agterberg kon in deze vakantieperiode niet over de volledige selectie beschikken. Alle wel aanwezige spelers kwamen in actie, behalve de van een blessure revaliderende Josh Gross Santana. Het team dat Agterberg aan de aftrap liet verschijnen bestond uit een mix van vertrouwde en nieuwe gezichten. David Almeida, Peter Verhoeve, Stanley Husen, Gilmaro van de Werp, Nick Slotboom, Mels van Driel en dus ook Jerry Tieleman hebben voor de ASWH-supporters geen geheimen meer. Dat gold uiteraard niet voor de debutanten Stefan Kok, Nebi Tiryakioglu, Bilal El Amrani en Lester Pires, die zich voor het eerst aan het publiek presenteerden.

ASWH voetbalde lekker mee met de profs. De Ambachters toonden zich niet onder de indruk van de status van de eredivisionist en boden goed partij. Waar mogelijk probeerde ASWH ook de aanval te zoeken en kreeg wat kleine kansjes via Lester Pires. Daarom was het jammer dat het binnen het half uur 0-2 stond voor Excelsior. Het team van de nieuwe trainer Adrie Poldervaart sprong op sportpark Schildman zeer effectief met de kansen om, want eigenlijk hadden de bezoekers op dat moment ook pas twee serieuze doelpogingen ondernomen. Die eindigden echter wel allebei in het net. Na iets meer dan tien minuten schoot de jonge Jaap Fischer raak vanaf de rand van het strafschopgebied en kort voor het half uur kon de van FC Dordrecht overgekomen aanvaller Denis Mahmudov met een diagonaal schot via de paal de marge verdubbelen.

In het slotkwartier zette ASWH de wedstrijd echter op zijn kop. De als vanouds opstomende rechtsback David Almeida kreeg erg veel vrijheid van Excelsior en dus kon hij een voorzet op maat afleveren. De goed doorgelopen Nebi Tiryakioglu schatte de bal op de juiste waarde en rondde koeltjes af, zodat ASWH de aansluitingstreffer te pakken had. Zeven minuten later maakte ASWH in de omschakeling gelijk. Een aanval van Excelsior eindigde met een verkeerde pass, waarbij de bal zo in de voeten van Nick Slotboom werd gespeeld. De Ambachter zag de ruimte achter de defensie en gaf een diepe bal op Lester Pires. Doelman Maarten de Fockert was al onderweg om de bal te onderscheppen en kwam erg ver uit zijn doel. Daarbij verkeek hij zich op de snelheid van Pires. De van Alexandria '66 overgekomen aanvaller tikte de bal langs de doelman en schoot hem van een behoorlijke afstand beheerst in het lege doel: 2-2! Het werd echter nog spectaculairder toen een voorzet van Gilmaro van de Werp in de laatste minuut van de eerste helft verkeerd werd beoordeeld door een verdediger van Excelsior, waarna Nebi Tiryakioglu met een goed geplaatst schot vanuit een lastige hoek de 3-2 tegen de touwen schoot. Het tweede doelpunt van de van Excelsior Maassluis afkomstige middenvelder, die dus een mooi visitekaartje afleverde aan het publiek van ASWH. Door dit 'Ambachts kwartiertje' ging de volledig in het wit gestoken thuisploeg met een verrassende voorsprong de rust in en dat leverde voldoende gespreksstof op voor de aanwezigen.

Na rust verscheen een aantal nieuwe gezichten aan de aftrap bij ASWH, terwijl ook Excelsior een compleet nieuw elftal binnen de lijnen bracht. Bij ASWH kwamen Jesper van den Bosch, Peter de Lange, Ismail Yildirim en de uit het tweede elftal doorgeschoven Serkan Tanriseven in de ploeg, evenals de debutanten Kristijan Nikolic, Clarence Bijl en Fabian Korporaal. Menno Vooges, die kort voor rust Jerry Tieleman had afgelost bij diens publiekswissel, bleef uiteraard ook staan. De eerste kans was voor ASWH, maar na een voorzet van Clarence Bijl schoot Peter de Lange niet hard genoeg om Sonny Stevens te verontrusten. Jammer genoeg was het na zes minuten spelen weer gelijk. De bal werd ingebracht na een vrije trap en voor het doel gekopt, waarna Jeffry Fortes het laatste tikje gaf. Kristijan Nikolic leek de inzet van de ex-speler van FC Dordrecht nog te keren, maar Team Tempelaar was gedecideerd. De bal had volgens het arbitrale kwartet de doellijn gepasseerd en aangezien er geen VAR op sportpark Schildman aanwezig was, gaf de waarneming van Tempelaar de doorslag: 3-3 dus.

In het vervolg was Excelsior wel de betere ploeg. De Rotterdammers kregen ook kansen op de winnende treffer, terwijl ASWH het van speldenprikken moest hebben, zoals een door de doelman gestopte poging van Ismail Yildirim. Halverwege debuteerde ook Sam van de Kreeke in het shirt van ASWH en hij was nog betrokken bij zo'n uitval, waarbij hij de bal net niet bij Yildirim kon bezorgen. De klok tikte verder en dus leek ASWH op weg naar een stunt, maar kort voor tijd greep Excelsior toch nog de overwinning. Een vrije trap van Ryan Koolwijk kon door Kristijan Nikolic nog wel worden gepareerd, maar de rebound was een prooi voor Ali Messaoud. Daardoor verscheen een eindstand van 3-4 op het scorebord. Uiteraard een resultaat waarmee ASWH met opgeheven hoofd van het veld kon stappen. De ploeg liet een positieve en frisse indruk achter. Na een weekje rust start de officiële voorbereiding volgende week dinsdag.

ASWH - Excelsior 3-4 (3-2)
11. 0-1 Jaap Fischer 27. 0-2 Denis Mahmudov 30. 1-2 Nebi Tiryakioglu 37. 2-2 Lester Pires 45. 3-2 Nebi Tiryakioglu 51. 3-3 Jeffry Fortes 83. 3-4 Ali Messaoud
Scheidsrechter: Tempelaar

ASWH: Stefan Kok (46. Kristijan Nikolic); David Almeida, Peter Verhoeve (46. Clarence Bijl), Stanley Husen (67. Nebi Tiryakioglu), Jerry Tieleman (42. Menno Vooges), Gilmaro van de Werp; Nick Slotboom (46. Serkan Tanriseven / 80. Bilal El Amrani), Nebi Tiryakioglu (46. Jesper van den Bosch), Mels van Driel (46. Fabian Korporaal); Bilal El Amrani (46. Peter de Lange / 67. Sam van de Kreeke), Lester Pires (46. Ismail Yildirim)

Excelsior: Maarten de Fockert (46. Sonny Stevens); Otto van der Loo (46. Jeffry Fortes), Jurgen Mattheij (46. Thomas Oude Kotte), Robin van der Meer (46. Lorenzo Burnet); Dave van Delft (46. Jinty Caenepeel), Jaap Fischer (46. Ryan Koolwijk), Luigi Bruins (72. Jaap Fischer), Dogucan Haspolat, Mikael Anderson (46. Redouan El Hankouri); Denis Mahmudov (46. Carlito Fermina), Anouar Hadouir (46. Ali Messaoud)

Mikki
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft