ASWH
ASWH verliest met minimaal verschil van FC Dordrecht
1 augustus, 2018

Gisteravond oefende ASWH tegen FC Dordrecht, misschien wel de succesvolste Nederlandse profclub in de voorbereiding. De ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie is immers nog ongeslagen en behield die status op sportpark Schildman. ASWH leverde goed weerwerk, maar moest toch een nederlaag met minimaal verschil slikken. Jeremy Cijntje maakte in de openingsfase de enige treffer van de wedstrijd, zodat FC Dordrecht met een 0-1 overwinning huiswaarts keerde.

In tegenstelling tot de wedstrijd tegen TEC, waarin trainer Cesco Agterberg ASWH in diverse systemen liet oefenen, koos hij tegen FC Dordrecht voor een vaste formatie. Uiteraard zette hij - op de keepers na - wel alle beschikbare spelers in, zodat iedereen ritme kon kweken. De selectie is inmiddels vrijwel compleet. Alleen Josh Gross Santana (op de terugweg na een blessure), Vince van Dongen (mag in afwachting van een operatie voorlopig alleen trainen) en Sam van de Kreeke (vakantie) waren nog niet inzetbaar.

FC Dordrecht, dat de ene na andere oefenzege boekt, begon duidelijk met vertrouwen aan het duel. De over het algemeen jeugdige ploeg toonde zich fris en energiek. Daar had ASWH het aanvankelijk lastig mee en dus was de Dordtse openingstreffer niet onlogisch. De bezoekers combineerden vlot, waarbij Jeremy Cijntje het eindstation vormde. De vanwege zijn snelheid gevaarlijkste aanvaller van FC Dordrecht vond de vrije hoek naast Stef Doedée, die dus een tegentreffer moest incasseren tegen zijn oude club. Gaandeweg herstelde ASWH zich en trok de wedstrijd meer naar zich toe. Er werden meer duels gewonnen, veel ballen veroverd en met name fysiek wonnen de Ambachters de slag. Stanley Husen mocht zelfs bijna een gelijkmaker vieren, maar zijn inzet uit een vrije trap werd door doelman Petar Stoskovic op knappe wijze via de paal uit het doel gewerkt. Nadat Stef Doedée een tweede treffer van Cijntje kon voorkomen, kwam het laatste wapenfeit van de eerste helft van ASWH. Een volley van Sanzio Dieterich vloog rakelings naast het doel.

Dordt1                    Yassine Belghar duelleert met Dordrecht-captain Antonio Stankov (foto: Philip Schmidt)

In de tweede helft viel er voor het publiek wat minder te zien voor de doelen. ASWH beet goed van zich af en daardoor slaagde FC Dordrecht er eigenlijk niet echt meer in om nog heel gevaarlijk te worden. In die fase bleek dat de gasten het lastig hebben om het spel te maken, maar dat de verdediging van FC Dordrecht staat als een huis. Een op de tegenstoot loerend ASWH kwam namelijk ook niet meer in de buurt van een gelijkmaker. Pas enkele minuten voor tijd kwam er nog een Ambachtse kans. Na een slim passje van Fabian Korporaal kon Ismail Yildirim een doelpoging wagen, maar hij vond Stoskovic op zijn weg. Het slotwoord was aan FC Dordrecht. Siebe Schets schoot uit een vrije trap op een kansrijke positie echter over het doel.

Dordt2   FC Dordrecht valt het Ambachtse doel aan, maar Stef Doedée zal redding brengen (foto: Philip Schmidt)

Daardoor bleef het bij 0-1, een nederlaag waarvoor ASWH zich uiteraard niet hoeft te schamen. Opnieuw waren er meer dan genoeg goede dingen te zien, zodat trainer Agterberg ongetwijfeld weer wat wijzer is geworden over de mogelijkheden van de selectie. Komende zaterdag vervolgt ASWH de oefencampagne met een thuiswedstrijd tegen Westlandia, een ploeg uit de derde divisie bij de zondagamateurs.

ASWH - FC Dordrecht 0-1 (0-1)
13. 0-1 Jeremy Cijntje
Scheidsrechter: Collé

ASWH: Stef Doedée; David Almeida, Stanley Husen (75. Gilmaro van de Werp), Mels van Driel (46. Peter Verhoeve), Gilmaro van de Werp (46. Menno Vooges), Yassine Belghar (46. Clarence Bijl); Jesper van den Bosch (46. Ismail Yildirim), Lars Bosscha (46. Fabian Korporaal), Nebi Tiryakioglu (46. Nick Slotboom); Bilal El Amrani (75. Serkan Tanriseven), Sanzio Dieterich (46. Lester Pires)

FC Dordrecht: Petar Stoskovic; Antonio Stankov, Lewis Montsma (46. Daniël Breedijk), Maarten Peijnenburg, Brandon Ormonde-Ottewille; Quincy Hogesteger (46. Omran Haydary), Thomas Kok (78. Dwayne Green), Savvas Mourgos (65. Quivi Fowler), Renny Smith (46. Siebe Schets); Marko Maletic (71. Abdelghani El Bachir), Jeremy Cijntje (78. Thijs Timmermans)

Mikki

Een fotoreportage van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl en www.orangepictures.nl

 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft