ASWH
Column: Dode spelmomenten
3 augustus, 2018
Leek het er aanvankelijk op dat de Technische Commissie (T.C.) met een klein boodschappenmandje de spelerssupermarkt was ingelopen, uiteindelijk bleken twee karren nauwelijks voldoende om alle nieuwkomers in te laden.
Tom 1 
Of we begin augustus na pas enkele oefenwedstrijden al veel wijzer zijn geworden? Nou, in elk geval dat we de T.C. om een boodschap kunnen sturen, ook de vereiste verjonging heeft vorm gekregen! Al blaakt elke nieuwe op de site voorgestelde speler van het zelfvertrouwen, er zullen er toch een stuk of wat spelers op de bank moeten gaan plaatsnemen. Voetballen kunnen ze allemaal, zo veel is wel duidelijk, vooral FC Dordrecht mocht in de handen knijpen met hun “overwinning”, ongelofelijk zo veel overtredingen die lui nodig hadden om ons af te stoppen.
De komende oefenwedstrijden tegen Westlandia, SC Feyenoord, IFC en Smitshoek gaan uitwijzen hoe de ideale basis er gaat uitzien en bij voorbeeld het scorend vermogen uitpakt.
Hebben we ook nog iets kunnen leren van het afgelopen WK? Nee, bij ons toch geen hand voor de mond als we een geheim plan aan een wisselspeler uitleggen? Dachten die lui van Iran nu echt dat er bij hun tegenstanders Spanje en Portugal spelers liepen die het liplezen in het Iraans machtig waren?
Tom 2 
Als Oranje er over vier jaar in Qatar maar wél bij is, dan verstomt dat gesomber direct, gelukkig hebben wij bij ASWH niets te klagen, Ambacht staat op de kaart zogezegd.
We hebben natuurlijk weer meer wedstrijden van het WK bekeken dan van te voren het plan was, met nogal wat teleurstellingen als gevolg. De analisten vinden dat de zogenoemde dode spelmomenten steeds belangrijker worden, moet je er natuurlijk nog wel voor zorgen dat je die corners en vrije trappen afdwingt, met echt voetbal dus. Een gelukje voor Mels van Driel altijd goed voor messcherpe hoekschoppen en dito vrije trappen, een genoegen om hem “op zijn leeftijd” te zien dartelen; met die jonkies erbij blijft het van belang dat ze aangestuurd worden door een aantal routiniers.
Die routiniers en topspelers lieten het (op enkele wel goed spelende Belgen na) op het WK lelijk afweten, zoals Braziliaan Neymar die dat van die dode spelmomenten misschien niet helemaal begrepen had. Was zeker recent met zijn hond op cursus geweest, al weet zo'n hond dat als het baasje “dood” tegen zijn beestje zegt, dat-ie ook direct gaat liggen en niet zoals hij nog een keer of zeven over de grond rolt. Daarbij nog enkele schreeuwen van de pijn in het Portugees, Spaans of Frans uitkramend om wellicht de scheids te beïnvloeden. Een videoref mét geluid, is misschien een oplossing.
Op derde divisieniveau hoeven we geen videoref te verwachten,ook geen sponsornaam, je zult in mei 2019 maar moeten vertellen dat je als koploper van de Eerste Divisie kampioen bent geworden van de Keuken Kampioen Divisie. De Eredivisie moet altijd die naam behouden, het blijft een eer erin te spelen. Dat de Tweede en de Derde Divisie het zonder sponsornaam moeten doen: houden zo!
Met al die oefenwedstrijden voor de boeg, zou je bijna vergeten dat augustus wel degelijk een belangrijke maand is: de start van de bekercompetitie op de 18de, die van de echte competitie op de 25ste thuis tegen ONS Sneek. Het probleem van vorig jaar zat hem ook in het feit dat de concurrentie de weg naar de hierboven genoemde supermarkt had weten te vinden.
Dan kun je ook nu weer heel tevreden zijn met de eigen selectie, we glimlachen pas echt als het linkerrijtje onze vaste verblijfplaats wordt, over meer concluderen we pas ergens in september, na veel levendig voetbal.

Geschreven door Tom Rotmeijer
 
Sponsoren

Transsafe logo kleiner
Geen advertenties gevonden
Geen advertenties gevonden
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft