UA
 • ASWH heeft vanmiddag twee punten verloren in de derby tegen Heerjansdam. De Ambachters kwamen niet tot scoren tegen een stug verdedigende opponent. Daardoor eindigde de burenstrijd, voor het eerst sinds het seizoen 2011/12 weer in competitieverband op het programma, in 0-0. De ploeg van trainer Roy Brinkman was sterker dan de gastheren, maar slaagde er te weinig in om dat ook om te zetten in doelrijpe kansen. Daardoor kreeg Heerjansdam wat het wilde, namelijk een puntje. ASWH speelde het laatste gedeelte van de wedstrijd overigens met een man minder na een rode kaart voor Stefan Watson. Door de remise handhaafde de ploeg zich wel in de bovenste regionen van de vierde divisie B.

  De trainer had zijn team voor de Waaldorpenderby op enkele posities gewijzigd. Deels noodgedwongen, deels om tactische redenen. Achterin ontbrak Bryan Dekker wegens privéomstandigheden, waardoor er in het centrum een plek vrijkwam voor Stefan Watson. Verder waren er basisplaatsen voor middenvelder Wout Neelen en vleugelaanvaller Lovette Ofori. Hierdoor vielen Sam van Veen en Jari Bendt nu buiten de ploeg. Zij zaten op de reservebank. Daar was nog geen plaats voor de geblesseerde Jeffrey Verkerk en Jessy Hommersom, terwijl Denzley Griët om privéredenen verstek moest laten gaan.

  Er werd onder zomerse onstandigheden afgetrapt op De Molenwei. ASWH greep het initiatief tegen de gepromoveerde buren, die vorig seizoen knap kampioen werden in de eerste klasse. De Ambachters deelden ook de eerste speldenprikken uit. Een schot van Joshua Adney eindigde in de handen van de doelman, nadat eerder een goede aanvalsopzet al in de eindfase was gestrand. Ook Genridge Prijor was dreigend met een poging voorlangs. Van Heerjansdam werd in aanvallend opzicht weinig vernomen, maar dat was ook niet de intentie van de thuisploeg. De gastheren hanteerden een verdedigende tactiek en loerden op de counter.

  ASWH ging na de goede openingsfase teveel mee in het tempo van Heerjansdam en dat kwam het spel niet ten goede. Er was weliswaar veel balbezit, maar echt gevaar leverde dat niet op. Vaak was de laatste pass of voorzet niet goed genoeg om de hechte defensie van de thuisploeg uiteen te spelen. Toch kwamen de Ambachters in de eerste helft nog één keer in de buurt van een voorsprong. Een scherp indraaiende corner van Joshua Adney werd door nota bene een Heerjansdam-verdediger bijna in het eigen doel gekopt. Het liep goed af voor de gastheren, waardoor ASWH er voor rust dus niet in slaagde om afstand te nemen.

  De openingsfase van de tweede helft leek een kopie van die van voor de pauze. ASWH schroefde het tempo wat op, om zo wel een treffer te forceren. Er ontstonden nu ook kansen. Heerjansdam-keeper Oscar Roos moest redding brengen op twee pogingen van Joshua Adney. De tweede keer leverde dat een hoekschop op, die uiteindelijk resulteerde in een doelpoging door Edon Fetahi. Daarbij leek de bal de arm van een Heerjansdam-speler te raken, maar scheidsrechter Tiesinga zag er geen strafschop in. Hij wuifde nog een keer een vergelijkbaar geval weg. 

  Trainer Brinkman bracht twee verse offensieve krachten in de ploeg met Jari Bendt en Wadie Daouameur. Zij vervingen Lovette Ofori en Jesaja Dias. De laatste wissel betekende ook dat ASWH het tactisch wat anders neerzette. Heerjansdam bleef stug verdedigen en loeren op de tegenaanval. Daarmee kwamen de gastheren er af en toe wel uit. Bij één zo'n moment maakte Stefan Watson in de ogen van de scheidsrechter een overtreding. Opvallend genoeg leek Tiesinga eerst te fluiten voor een vrije trap voor ASWH, maar dat draaide hij dus om. Dat kwam Watson even later duur te staan, want zeven minuten na de eerste kaart maakte hij een overtreding aan de zijlijn. Tiesinga trok opnieuw geel en dus rood voor de verdediger, waardoor ASWH met een man minder verder moest. Een zware beslissing, vooral gezien de situatie bij de eerste kaart.

  Toch waren de Ambachters ook met een man minder nog de aanvallende ploeg. Het lukte echter niet om de trekker over te halen. Zo kwamen Genridge Prijor en Wadie Daouameur in kansrijke positie net niet tot een schot in het drukbevolkte Heerjansdamse strafschopgebied. Later werd Prijor nog een keer gevloerd, maar opnieuw vond Tiesinga het niet genoeg voor een strafschop. Een poging van Wout Neelen in de extra tijd werd ook nog gestopt door de doelman. Zo tikte de tijd weg en werd duidelijk dat ASWH niet meer zou winnen. 

  In dat geval moet je in elk geval het punt over de streep trekken en dat lukte wel, al kreeg Heerjansdam nog één keer een vrije trap op een gevaarlijke plek. Daar kwam verder niets uit voort. Het bleef dus 0-0 en dat resultaat leverde vooral aan Ambachtse kant teleurgestelde gezichten op. Er was in elk geval weer alles aan gedaan om een resultaat te boeken, maar het zat er niet in. Anderzijds blijft het jonge team ongeslagen en is ASWH na vier wedstrijden keurig op de vierde plaats van de ranglijst te vinden. Volgende week wacht een nieuwe kans op een overwinning, als het Rotterdamse VOC naar sportpark Schildman komt.

  Heerjansdam - ASWH 0-0 (0-0)
  Scheidsrechter: Robbie Tiesinga

  Heerjansdam: Oscar Roos; Jarno Visser, Ronan van der Tak, Shedwin Martina, Soufiane Erriani; Luke Homan, Gianni Straal, Gert Jan Plaizier (67. Milan van den Berg), Davy Mierop; Adair Veiga Lopes (57. Lars Brinkman), Chereau Chobin (67. Toby Obiku)

  ASWH: Alejandro Platero Bustos; Jullien Moerman, Tristan Armand, Stefan Watson, Jesaja Dias (63. Wadie Daouameur); Edon Fetahi, Joshua Adney, Wout Neelen; Lovette Ofori (63. Jari Bendt), Bradley Tuinfort (83. Luis Pedro), Genridge Prijor (89. Jordan Gout)

  Mikki

 • ASWH bestookt het doel van Heerjansdam, maar deed dit vanmiddag tevergeefs (foto: Tuinfort Voetbalfoto's)