UA
 • De slechte reeks op vreemde bodem duurt ook na vanmiddag nog altijd voort voor ASWH. Op sportpark Panhuis in Veenendaal ging de ploeg van trainer Rogier Veenstra met 3-0 onderuit. Daardoor hebben de Ambachters nog altijd geen punt behaald in een uitwedstrijd. Binnen het kwartier keek ASWH al tegen een achterstand aan, waardoor de ploeg opnieuw in de achtervolging werd gedwongen. Alle hoop op een goed resultaat vervloog kort na rust toen de gastheren de eerste aanval direct omzetten in de 2-0. Hoewel ASWH echt wel probeerde een aansluitingstreffer te forceren, viel het volgende doelpunt wederom aan de andere kant. Daarmee besliste GVVV de wedstrijd en keerde ASWH opnieuw met lege handen huiswaarts. Op de ranglijst blijven de Ambachters zeventiende.

  Trainer Rogier Veenstra had één wijziging doorgevoerd in zijn basiselftal. David Almeida kon vanwege een rugblessure niet in actie komen. Lorenzo Braaf nam zijn positie als linksback in. Verder koos de trainer voor dezelfde spelers die vorige week een punt pakten tegen De Treffers. Wel keerde de van een blessure herstelde Koen Wesdorp op zijn verjaardag terug in de wedstrijdselectie, waarin eveneens plaats was voor Abderrahim Loukili. De aanvaller werd na zijn rode kaart tegen Excelsior Maassluis voor drie duels geschorst, maar ging met succes in beroep tegen die straf. De tuchtcommissie sprak Loukili vrij, zodat hij op de reservebank kon beginnen.


  Lars Bosscha duelleert met zijn voormalig ploeggenoot Robin Mulder, tegenwoordig aanvoerder bij GVVV (foto: PRO SHOTS / Stefan Koops)

  GVVV had thuis nog niet gewonnen en liet in de openingsfase zien daar graag verandering in te willen brengen. Al binnen de minuut kreeg Clarence Bijl een gele kaart toen hij een aanvaller van de thuisploeg in de ogen van scheidsrechter Van der Laan te stevig afstopte. De gastheren deelden vervolgens de eerste speldenprikken uit, waarbij ASWH opgelucht mocht ademhalen toen linksback Taoufik Adnane met een zwabberend afstandsschot de paal raakte. De aanvalslust van GVVV had binnen het kwartier succes. ASWH verspeelde de bal in de opbouw, waarna de thuisploeg direct Berry Powel in stelling bracht. De ervaren en slimme goaltjesdief speelde zich vrij door goed gebruik te maken van zijn lichaam, kon daardoor alleen het strafschopgebied in en omspeelde Michel Franken. Vervolgens schoof Powel koeltjes de 1-0 binnen en dus keek ASWH al snel tegen een achterstand aan.

  De wedstrijd kwam na die goal meer in evenwicht, waarbij wel opviel dat de aanvalsopzetten van GVVV meer dreiging opleverden. Als de thuisploeg naar voren ging, gebeurde dat doorgaans met genoeg overtuiging om in elk geval een doelpoging te ondernemen. Michel Franken moest bijvoorbeeld een kopbal van Berry Powel onschadelijk maken. De offensieve bedoelingen van ASWH liepen daarentegen juist vaak spaak rond het strafschopgebied. De voorzet was niet op maat of de afronding kon niet worden uitgevoerd zoals gewenst. De momentjes kwamen er namelijk wel. Jesper van den Bosch werd echter net van koppen gehouden na een voorzet van Clarence Bijl. Door de verdedigende actie van de GVVV-speler liep de aanvoerder een blessure aan de elleboog op. Van den Bosch ondervond er dusdanig veel last van, dat hij zich enkele minuten later moest laten vervangen door Abderrahim Loukili. De invaller liep bij een van zijn eerste acties direct een gele kaart op na een overtreding op Robin Mulder, de voormalig ASWH'er die vanmiddag de aanvoerdersband droeg bij GVVV. Lars Bosscha probeerde het nog eens met een schot, maar dat miste de kracht om doelman Johan Jansen te verrassen. Kort voor rust kwam GVVV weer gevaarlijk opzetten. Gelukkig kopte Berry Powel net naast. Wederom een voorbeeld van het verschil in slagvaardigheid. Dat kwam nog eens naar voren na een goede actie van Lester Pires. De sterke spits kwam het strafschopgebied binnen, alleen kon hij de bal net niet goed bij Sam van de Kreeke bezorgen. Daardoor keek ASWH halverwege dus tegen een achterstand aan.


  Het moment waarop Jesper van den Bosch geblesseerd raakte doordat een verdediger hem aan de arm trekt (foto: Dik Schumacher)

  Zo veel was er echter nog niet aan de hand, de marge was nog te overbruggen. Met Koen Wesdorp in de ploeg als vervanger van Nick Slotboom zette ASWH de jacht op de gelijkmaker in. Het liep helaas anders. GVVV schakelde razendsnel om na een balverovering rond het eigen strafschopgebied, waarna een voorzet werd gegeven. Josimar Lima leek voor opruiming te kunnen zorgen, maar deed dat niet. De bal vloog door naar de slim weggelopen Jeremy de Graaf en die schoot direct de 2-0 in de verre hoek. Een domper voor ASWH, dat nu dus twee keer moest scoren. Dat leek een wel erg zware opdracht, omdat de ploeg tot dusverre al moeite had gehad om echte kansen te creëren. Hoewel er bij vlagen best aardig werd gevoetbald, lukte het de Ambachters niet om de spanning terug te brengen. Dan had het een beetje mee moeten zitten, bijvoorbeeld bij de lage voorzet van Koen Wesdorp die door een speler van de thuisploeg hard tegen zijn eigen doelman werd getrapt, maar alsnog werd weggewerkt. Ook een schot van Sam van de Kreeke miste het venijn om doelman Jansen echt te testen, zodat de goalie de bal kon pakken.

  Met nog 25 minuten op de klok viel de beslissing. GVVV trok naar voren, ASWH kreeg de bal niet weg en uiteindelijk volgde de voorzet op Berry Powel. De lepe spits kopte via het lichaam van Gilmaro van de Werp raak. Mogelijk dus een eigen doelpunt van de Dordtenaar, maar de speaker van dienst gunde Powel zijn tweede feestje. Ook de scheidsrechter kende de treffer toe aan de ex-prof. In het restant van de wedstrijd golfde het spel enigszins op en neer. ASWH probeerde nog wel een eretreffer te produceren en kwam daar nog één keer in de buurt. Invaller Kenny Anderson zette voor en met een vreemde mistrap werkte doelman Jansen de bal bijna in zijn eigen doel. Het liep goed af voor GVVV, zoals het ook nog enkele keren goed afliep voor ASWH. De thuisploeg kreeg namelijk nog enkele kansen op een vierde treffer. Dat leed bleef ASWH bespaard, mede door een goede redding van Michel Franken op een knal van Corné Davelaar.


  Gilmaro van de Werp en Lorenzo Braaf gaan namens ASWH het luchtduel aan met de ervaren goalgetter Berry Powel (foto: Philip Schmidt / phsfoto)

  Uiteindelijk stonden er dus duidelijke cijfers op het scorebord na een wedstrijd tegen een opponent waar ASWH echt niet van hoefde te verliezen. De realiteit is echter dat het wel gebeurde, mede door het verschil in slagvaardigheid op de beslissende momenten. Door het verlies blijft ASWH zeventiende op de ranglijst. De concurrenten onderin pakten wel punten, waardoor de thuiswedstrijd van komende zaterdag tegen Quick Boys extra belangrijk wordt in de strijd om het ontlopen van rechtstreekse degradatie. Eerst staat er midweeks nog een wedstrijd in de VoetbalRijnmond Cup gepland. SC Botlek is dinsdag de tegenstander op sportpark Schildman.

  GVVV - ASWH 3-0 (1-0)
  12. 1-0 Berry Powel 47. 2-0 Jeremy de Graaf 65. 3-0 Berry Powel
  Scheidsrechter: Jannick van der Laan

  GVVV: Johan Jansen; Corné Davelaar, Wesley Goeman, Laurens van der Voort, Taoufik Adnane; Damiano Schet (73. Patrick Prosper Fini), Mart de Jong, Robin Mulder, Danny de Leeuw; Berry Powel (74. Soufiane Laghmouchi), Jeremy de Graaf (67. Jesse van Nieuwkerk)

  ASWH: Michel Franken; Clarence Bijl, Josimar Lima, Gilmaro van de Werp, Lorenzo Braaf; Fabian Korporaal, Nick Slotboom (46. Koen Wesdorp), Lars Bosscha (79. Kenny Anderson); Lester Pires, Jesper van den Bosch (37. Abderrahim Loukili), Sam van de Kreeke

  Mikki

  Een fotoreportage van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl en de Facebook-pagina van Dik Schumacher. Later vanavond zullen op de gebruikelijke plaats op de website weer de samenvatting en de interviews door Fox verschijnen.