• ASWH heeft vanmiddag zeer goede zaken gedaan in de vierde divisie B. De ploeg van trainer Roy Brinkman behaalde op bezoek bij Nieuwenhoorn namelijk weer een overwinning: 1-2. In Hellevoetsluis werd een in de slotfase van de eerste helft opgelopen achterstand nog voor rust weggepoetst. In de tweede helft kwam ASWH een kwartier voor tijd opnieuw op voorsprong. Hoewel de thuisploeg nog aandrong, trokken de Ambachters de zege over de streep. Daarmee werd de koppositie met succes verdedigd, terwijl de achtervolgers puntverlies leden. 

  Trainer Roy Brinkman had zijn elftal in Hellevoetsluis op één positie gewijzigd ten opzichte van vorige week. Achterin keerde Stefan Watson als linksback terug in de ploeg. Daardoor was Jesaja Dias nu reserve. Verder waren Wadie Daouameur en Bryan Dekker na een afwezigheid van enkele weken weer opgenomen in de wedstrijdselectie. Daarin ontbraken nog altijd Jordan Gout, Jessy Hommersom en Denzley Griët. De Ambachters troffen overigens een oude bekende bij de tegenstander, want Cesco Agterberg is sinds dit seizoen trainer van Nieuwenhoorn. Hij had een formatie met vijf verdedigers uitgedokterd om zijn oude club te bestrijden.

  Toch slaagde ASWH er in de openingsfase wel in om enkele keren door de hechte defensie van de thuisploeg te breken. Er onstond al vroeg een kans voor Joshua Adney nadat een verdediger van Nieuwenhoorn de bal naar zijn doelman wilde koppen, maar dit niet hard genoeg deed. Adney moest snel handelen en kwam tot een doelpoging, maar strandde op de keeper. Diezelfde doelman had even later ook een redding in huis op een schot van Lovette Ofori, dat volgde op een goede individuele actie van de buitenspeler. Aan de overzijde moest Jeffrey Verkerk voor het eerst zijn kwaliteiten tonen na een poging van Ibo Ozbilek. Verkerk tikte de inzet van de oud-speler van Oranje Wit echter knap over het doel. Daarna was het woord weer aan ASWH. Een strakke voorzet van Genridge Prijor werd echter voor de lijn weggewerkt.

  Dat alles gebeurde in het eerste kwartier, dus het publiek ging er eens goed voor zitten of staan. Het duurde echter even voor zij weer echt actie zagen voor de doelen. Nieuwenhoorn maakte het ASWH lastig met de speelwijze. De aanvallers Lukas Hamann en Joey Kleijn waren ook dreigend, zonder overigens tot grote kansen te komen. ASWH gaf namelijk, zoals de laatste weken gebruikelijk, niet heel veel weg. Na een afvallende hoekschop schoot Joey Kleijn een keer naast. Aan de andere kant kon Joshua Adney uithalen na sterk werk van Bradley Tuinfort, maar zijn schot werd gestopt door doelman Mike van de Wijngaart.

  In de slotfase van de eerste helft kwam ASWH op achterstand. De defensie kreeg de bal niet goed weggewerkt na een inworp, waarna Lukas Hamann uiteindelijk van dichtbij kon toeslaan en Nieuwenhoorn liet juichen. ASWH heeft dit seizoen echter al vaker laten zien niet in de war te raken van zo'n tegenslag. De ploeg rechtte de rug en kwam nog voor het rustsignaal weer op gelijke hoogte. Joshua Adney zette een goede aanval op met de meegekomen aanvoerder Edon Fetahi en leverde uiteindelijk een voorzet af die door Genridge Prijor met de borst in het lege doel werd gewerkt: 1-1. Een treffer op een fijn moment, zo kort voor rust. 

  In de tweede helft ging ASWH nadrukkelijk op zoek naar een voorsprong, al kwam de eerste dreiging nog wel van Nieuwenhoorn. Na een aanval over de linkerflank schoot Lukas Hamann naast. ASWH stelde er een kopbal van Genridge Prijor uit een hoekschop tegenover, die werd gestopt door de doelman. Even later volgde er een prima aanval, waarbij Jullien Moerman teruglegde op Sam van Veen. De middenvelder haalde hard uit, maar zag zijn schot naast het doel eindigen. Het gaf wel aan dat ASWH, waar Jesaja Dias als eerste invaller binnen de lijnen kwam voor Stefan Watson, zich steeds vaker meldde bij het doel van de gastheren.

  De Ambachtse zoektocht naar een voorsprong kende een kwartier voor tijd succes. Joshua Adney kwam in balbezit en zag Bradley Tuinfort vertrekken. De pass was precies op tijd, zodat de spits op het randje van buitenspel door mocht. De doelman van Nieuwenhoorn aarzelde om uit te komen en ging terug, waarna Tuinfort hem met een prima schot passeerde: 1-2. De vijfde goal van de clubtopscorer van ASWH en bovendien weer een belangrijke, want hij bracht zijn team hiermee aan de leiding. Trainer Roy Brinkman reageerde meteen door Luis Pedro in het veld te brengen voor Jullien Moerman, zodat de routinier zich met zijn kopkracht en duelkracht kon vastbijten in de sterke spits van Nieuwenhoorn.

  De thuisploeg probeerde immers met opportunistisch spel alsnog een gelijkmaker te forceren. Hierdoor ontstond ruimte voor ASWH in de tegenstoot. Daar ging de ploeg niet altijd even zorgvuldig mee om, zodat de bevrijdende derde goal uitbleef. Wel ontstond er een prima kans voor Tristan Armand na een steekpass van Lovette Ofori, maar de doelman van de thuisploeg was net op tijd uit het doel om de inzet van Armand aan te raken. Daardoor bleef het bij een hoekschop. In de slotminuut bracht Brinkman ook nog Bryan Dekker als extra slot op de deur en Jari Bendt als snelheidsduivel voorin. De toegevoegde tijd leverde Nieuwenhoorn nog wel de kans op de gelijkmaker op. Jeffrey Verkerk voorkwam echter met twee geweldige reddingen puntverlies voor zijn ploeg. Omdat Jari Bendt vervolgens aan de andere kant bij een uitbraak op de keeper stuitte, bleef de spanning in de wedstrijd.

  Toen scheidsrechter Kuijntjes eindelijk affloot, mochten de Ambachters dus opnieuw juichen. Wederom werd er een prima teamprestatie geleverd, die resulteerde in een nieuwe driepunter. Vervolgens bleek dat de concurrentie allemaal puntverlies leed, waardoor ASWH een gaatje heeft geslagen. De stand ziet er, met het oog op de eerste periodetitel, ineens erg rooskleurig uit. Als ASWH nog één van de twee komende duels wint, dan is het periodekampioen. Eerst staat echter volgende week de bekerwedstrijd tegen WNC op het programma.

  Nieuwenhoorn - ASWH 1-2 (1-1)
  38. 1-0 Lukas Hamann 44. 1-1 Genridge Prijor 74. 1-2 Bradley Tuinfort
  Scheidsrechter: Willem Kuijntjes

  Nieuwenhoorn: Mike van de Wijngaart; Jaden Airewele (46. Daan Langendoen), Steven Hamann, Frank Molendijk (86. Fabian Boekholt), Merijn Wolters, Oualid Tarifit; Emilio Samsey (86. Dimitri Gomes Almeida), Ibo Ozbilek, Eugenio Leerdam; Lukas Hamann, Joey Kleijn

  ASWH: Jeffrey Verkerk; Jullien Moerman (78. Luis Pedro), Edon Fetahi, Tristan Armand, Stefan Watson (58. Jesaja Dias); Wout Neelen, Joshua Adney (90. Jari Bendt), Sam van Veen; Lovette Ofori (90. Bryan Dekker), Bradley Tuinfort, Genridge Prijor

  Mikki

 • Doelman Jeffrey Verkerk duikt stijlvol richting de hoek na een poging van Nieuwenhoorn (foto: Philip Schmidt)

  Voor een uitgebreide fotoreportage zie www.phsfoto.nl.