• ASWH hoopt puntenjacht te starten bij DOVO

 • Er zijn nog drie wedstrijden te spelen voor de winterstop aanbreekt in de derde divisie. Door twee opeenvolgende thuisnederlagen tegen concurrenten is ASWH inmiddels weggezakt naar de vijftiende plek op de ranglijst. Een positie die aan het einde van de rit veroordeelt tot het spelen van nacompetitie om handhaving. Logischerwijs dus een plaats die de Ambachters liefst zo snel mogelijk verlaten. Daarvoor zijn echter punten nodig en daarvan hoopt de ploeg van trainer Sjoerd van der Waal er voor de onderbreking uiteraard nog een aantal te verzamelen. Die puntenjacht moet dan komende zaterdag starten in Veenendaal, waar oude bekende DOVO als gastheer en tegenstander wacht.

  Prima start

  De uit 1933 stammende voetbalvereniging Door Ons Vrienden Opgericht kende een uitstekende start van het seizoen. Wat heet, DOVO won zelfs de eerste periode in de derde divisie en is daarom al verzekerd van deelname om de nacompetitie om promotie naar de Jack's League. Dat gegeven op zich was al mooi voor de club, maar het werd voor de fans nog leuker doordat DOVO de periodetitel greep dankzij een uitglijder van de buren. Het eveneens uit Veenendaal stammende GVVV, de grote rivaal van DOVO, leek namelijk de beste papieren te hebben. Die ploeg ging echter in de fout bij Volendam en dus werd het feestje niet aan de 'blauwe' zijde van sportpark Panhuis gevierd, maar aan de 'rode' kant.

  Sindsdien verloor DOVO wel enig terrein, want momenteel staat de ploeg van de jonge trainer Florian Wolf op de zevende plaats. De achterstand op koploper GVVV bedraagt vier punten, dus zo groot zijn de verschillen uiteraard nog niet. In de wetenschap dat het nacompetitieticket binnen is, zal DOVO zich bovendien niet al te druk maken. Zeker niet omdat de ploeg vorig seizoen pas laat op stoom kwam en uiteindelijk dankzij die eindsprint directe handhaving kon bewerkstelligen. Wat dat betreft verloopt deze jaargang dus al erg prettig voor de Veenendalers.

  Sterk op eigen veld

  DOVO heeft tot nu toe 25 punten verzameld uit vijftien wedstrijden. Liefst vijftien van die punten pakte de ploeg op eigen veld. Het is dus duidelijk dat DOVO in thuiswedstrijden moeilijk te kloppen is. Alleen DVS '33 Ermelo (1-2) en Sportlust '46 (1-4) slaagden erin om DOVO op sportpark Panhuis te verslaan. De andere bezoekende clubs vertrokken met een nederlaag huiswaarts. DOVO won thuis van Harkemase Boys (3-1), Staphorst (4-0), Barendrecht (3-1), Excelsior '31 (2-1) en SteDoCo (2-1).

  Op vreemde bodem loopt het wat minder, hoewel er wel gewoon werd gewonnen bij ACV (1-3), Volendam (1-3) en Urk (2-3). Bij Sparta Nijkerk werd het gelijk (1-1) en DOVO verloor de uitwedstrijden bij FC Rijnvogels (2-1), GVVV (3-1), Hoek (6-0) en VVOG (4-1). Net als ASWH verloor DOVO de laatste twee wedstrijden, dus de Veenendalers lijken in dat opzicht in een mindere vorm te steken.

  In het verleden kwam ASWH DOVO regelmatig tegen in de competitie, zowel in de hoofdklasse als in de derde divisie. De laatste keer was in het seizoen 2018/19, waarin ASWH uiteindelijk promoveerde. De Ambachters wonnen toen met 1-3. Joshua Patrick zette DOVO al in de tweede minuut op voorsprong, maar Peter Verhoeve tekende voor de gelijkmaker. Hij benutte de rebound nadat zijn strafschop in eerste instantie werd gestopt. Fabian Korporaal zette de Ambachters nog voor rust op 1-2, waarna Peter Verhoeve in de tweede helft opnieuw scoorde. Wederom vanaf de stip, nu wel in één keer. Daarmee legde hij de eindstand vast. Een seizoen eerder verloor ASWH juist nog in de toegevoegde tijd (3-2). In de hoofdklassejaren werd vaker gewonnen dan verloren, waarbij met name Louis van Kleef vaak een plaag voor de verdediging van DOVO was. Hij scoorde opvallend vaak op sportpark Panhuis.

  ASWH zal zaterdag natuurlijk heel graag willen winnen om de mindere reeks te doorbreken en weer wat omhoog te kunnen kijken op de ranglijst. Eenvoudig zal dat niet worden, want DOVO zal zich ook willen revancheren voor twee mindere duels. Alle support is dan ook welkom. Laat je dus horen langs de lijn!

  Mikki

  De wedstrijden bezoeken? Supporters die niet naar sportpark Panhuis kunnen komen, hebben de mogelijkheid om de wedstrijd op een andere manier te volgen. Bijvoorbeeld via het Twitter-account van ASWH, maar ook door te luisteren naar het verslag van Joost Trouwborst op Atos RTV.