• ASWH houdt FC Dordrecht op een gelijkspel

  31 jul 2019
 • Gisteravond speelde ASWH wederom een oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op een goed bezet sportpark Schildman nam de ploeg van trainer Rogier Veenstra het op tegen FC Dordrecht. De Ambachters hielden de profs uit de Keuken Kampioen Divisie op een gelijkspel (2-2). Een prima resultaat, zeker in de wetenschap dat ASWH een 0-2 achterstand diende weg te werken.

  Veenstra kon over een ruime selectie beschikken, zodat hij het duel ook benutte om de spelers ritme te laten kweken. Een aantal zou een uur spelen, sommigen een helft, anderen een half uur. Uit de opstelling mochten dan ook geen conclusies worden getrokken. Duidelijk was wel dat ASWH niet van plan was om alleen maar tegen te houden. Vanaf het eerste fluitsignaal speelde de ploeg met aanvallende intenties. Dat zorgde al vlot voor een eerste speldenprik, maar de poging van Ismail Yildirim - een van de drie Dordtenaren in de selectie van ASWH - werd gestopt door doelman Petar Stoskovic. De teams hielden elkaar behoorlijk in evenwicht, maar toch kwamen de gasten min of meer uit het niets op voorsprong. De Ambachtse defensie kreeg een bal niet goed weg, waardoor FC Dordrecht in balbezit kwam. Uiteindelijk werd middenvelder Thijs Timmermans gevonden. Zijn harde schot was Tijs te Duits te machtig. De doelman zweefde nog wel naar de hoek, maar kon niet meer voorkomen dat de profs de leiding namen.


  Lucas van Oeveren probeert de opbouw van FC Dordrecht te verstoren

  De marge werd net voor het half uur verdubbeld. Hier ging een goede aanval van FC Dordrecht aan vooraf, die werd besloten met een voorzet van de zijkant. De vrijstaande Jaron Vicario profiteerde vervolgens optimaal van een misverstand achterin en kopte de 0-2 binnen. Gezien de verhoudingen op het veld nam FC Dordrecht hiermee eigenlijk een te ruime afstand. Lang duurde dat echter niet. Drie minuten later produceerde ASWH de aansluitingstreffer. Na een aanval over de rechterkant brak Sam van de Kreeke door. Zijn voorzet werd door Fabian Korporaal ineens op de schoen genomen. De heerlijke volley van de middenvelder viel binnen in de verre hoek, waardoor de spanning weer terugkeerde. Via kansen voor Kenny Anderson en Clarence Bijl roken de Ambachters zelfs nog aan de gelijkmaker, maar de Schapenkoppen konden de voorsprong vasthouden tot de rust.

  In de tweede helft had ASWH het aanvankelijk wat lastiger. FC Dordrecht drukte de witzwarten terug, maar de grootste kans in deze fase was wel voor de thuisploeg. Na een counter kon Ismail Yildirim door. Hij schoot echter iets te gehaast en dus vloog de bal naast. Na een uur kreeg Yildirim meer tijd om te mikken. ASWH verdiende namelijk een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, op een perfecte plek voor een linkspoot. Diverse kandidaten meldden zich, maar Ismail Yildirim werd de schutter. Hij schoot keurig raak, zodat er een 2-2 stand op het scorebord verscheen. Opvallend genoeg dus andermaal een Dordtenaar in Ambachtse dienst die scoorde tegen de club uit zijn woonplaats.


  Ismail Yildirim tekende voor de gelijkmaker

  Na een nieuwe wisselronde gingen beide teams op zoek naar een voorsprong. FC Dordrecht kreeg een grote kans via Jari Schuurman, maar Tijs te Duits redde prima. Per saldo was ASWH vervolgens echter het dichtst bij een zege. Lorenzo Braaf kwam een keer gevaarlijk door over de rechterkant en Gilmaro van de Werp kreeg de handen op elkaar voor een straatvoetbalactie in het Dordtse strafschopgebied, maar beide keren kon er net geen vrijstaande ploeggenoot werden bereikt om het laatste tikje te geven. Doelman Stoskovic diende zich bovendien nog een keer flink in te spannen om een schot van Lester Pires onschadelijk te maken.

  Het bleef dus bij 2-2, een goed resultaat tegen een ploeg die niet alleen verder is in de voorbereiding, maar wekelijks ook beduidend meer trainingsuren maakt. Komende zaterdag oefent ASWH opnieuw. Dan is GOES, uitkomend in de derde divisie en natuurlijk de vorige club van trainer Rogier Veenstra, te gast op sportpark Schildman.

  ASWH - FC Dordrecht 2-2 (1-2)
  18. 0-1 Thijs Timmermans 29.0-2 Jaron Vicario 32. 1-2 Fabian Korporaal 61. 2-2 Ismail Yildirim

  ASWH: Tijs te Duits; Menno Vooges (35. Gilmaro van de Werp), Victor Stenzler, Aytaç Asim Metin (62. Toby Mulder), Clarence Bijl; Jesper van den Bosch (62. Lorenzo Braaf), Fabian Korporaal, Kenny Anderson (62. Nick Slotboom), Lucas van Oeveren (46. Lars Bosscha); Ismail Yildirim (62. Lester Pires), Sam van de Kreeke (46. Abderrahim Loukili)

  FC Dordrecht: Petar Stoskovic; Lewis Montsma (58. Stef Gronsveld), Dylan de Braal (76. Noah Lewis), Fabian de Abreu (76. Amin Jeddaoui), Dwayne Green; Thijs Timmermans (78. Willem Beuk), Jari Schuurman, Thomas Kok (58. Renny Smith); Quincy Hogesteger (76. Nelson Amadin), Jaron Vicario, Zeki Erkilinc (76. Jeremy Cijntje)

  Mikki

  Een fotoreportage van dit duel is te zien op de Facebook-pagina van Dik Schumacher, terwijl op de website van RTV Rijnmond ook beelden en interviews te zien zijn.