• ASWH in tweede oefenduel langs Unitas

  30 jul 2022
 • ASWH heeft vanmiddag ook de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding gewonnen. Bij de eerste presentatie op sportpark Schildman schotelde de ploeg van trainer Sjoerd van der Waal het thuispubliek een overwinning voor op regiogenoot Unitas. De opnieuw fris en energiek spelende Ambachters klopten de bezoekers uit Gorinchem, uitkomend in de derde divisie zondag, met 3-1. De doelpunten van ASWH kwamen van dezelfde drie spelers die een week eerder tegen Barendrecht ook al trefzeker waren.

  Trainer Van der Waal had in overleg met zijn Unitas-collega Hans de Jong besloten om in drie blokken van dertig minuten te voetballen. Zo kon hij een team formeren voor het eerste uur en een team dat het laatste half uur zou spelen. Dat team telde vier andere namen ten opzichte van de startende elf in de eerste oefenwedstrijd. De opvallendste nieuwkomer in de basis was doelman Jomar Gomes, die de hele wedstrijd zou keepen. Vorige week stond Stefan Kok negentig minuten onder de lat.

  ASWH begon gretig aan de eerste wedstrijd voor de eigen supporters, die met de door de Businessclub uitgegeven WIEKENT-brochure in de hand de nieuwe spelers leerden kennen. Zij zagen al vlot twee prima kansen voor de Ambachters. Mirac Akdeniz raakte na een goede aanval de paal en ook Lester Pires zorgde voor gevaar met een hard schot over het doel van de bezoekers. ASWH rook dus aan de openingstreffer, maar na een kwartier nam juist Unitas de leiding. Na een hoekschop kon Medhanie Habtemariam koppend de 0-1 op het digitale scorebord zetten. Het Ambachtse antwoord liet echter niet lang op zich wachten. Ook aan dit doelpunt ging een hoekschop vooraf. Die werd aanvankelijk afgeslagen, maar door Stefan Watson opnieuw voor het doel gebracht. Bij de tweede paal kopte Edon Fetahi de gelijkmaker binnen: 1-1. Alweer de tweede goal voor de van Katwijk overgekomen centrale verdediger.

  Die tussenstand paste al iets beter bij het spelbeeld, al had een met name in de eerste 25 minuten prima spelend ASWH eigenlijk gewoon een voorsprong verdiend. In het eerste blok werd echter niet meer gescoord, zodat met een gelijke stand aan de eerste rustpauze werd begonnen. De Ambachters begonnen ook voortvarend aan blok twee, maar moesten na een minuut of tien wel noodgedwongen wisselen. Sven van der Net kreeg bij een duel een hand in het gezicht, resulterend in een tand door de lip. De van Sliedrecht gekomen middenvelder moest zich laten vervangen en ging later nog naar het ziekenhuis om hechtingen te laten plaatsen. Gelukkig is hij volgens de laatste berichten maandag gewoon weer van de partij op de training. Wout Neelen, deze week teruggekeerd van vakantie, nam zijn positie over en maakte daarmee zijn officieuze debuut voor ASWH.

   

 • Lester Pires heeft de bal afgepakt van de Unitas-doelman en schuift de derde treffer binnen (foto: Philip Schmidt / PHSfoto)

  Na een minuut of twintig in blok twee maakte ASWH het verschil. Vooral de treffer waarmee Mohamed el Kharbachi zijn team weer op voorsprong bracht was van grote schoonheid. Gelanceerd door Niek den Heeten haalde El Kharbachi ineens uit en zijn vlammende schot vloog via de onderkant van de lat binnen. De doelman van Unitas had de bal vermoedelijk alleen maar gehoord. Mogelijk was hij daardoor nog een beetje van slag toen hij enkele minuten later wat treuzelde bij het uitverdedigen. Lester Pires besloot door te jagen en dat had succes, want hij ontfutselde de keeper de bal en schoof vervolgens kalm de 3-1 in het lege doel.

  Door die prima demarrage sloot ASWH het tweede blok af met een degelijke voorsprong. Met acht nieuwkomers, waaronder de vorige week nog door vakantie ontbrekende Jay Brand, Samuel van der Velden en Duuk Schiereck, werd het laatste half uur gespeeld. Daarin gebeurde er wat minder dan in de twee voorgaande blokken, al zorgde ASWH wel enkele keren voor dreiging. Aan de andere kant drong Unitas ook niet echt meer aan. Wel diende Jomar Gomes één keer in actie te komen bij een schot. Met een knappe redding voorkwam hij de aansluitingstreffer.

  Het bleef dus bij 3-1 en dat zorgde voor vrolijke gezichten langs de kant. Er werd door de supporters positief gereageerd op het vertoonde spel. Ongetwijfeld hebben de trainers ook weer nieuwe inzichten gekregen in het proces rond het formeren van het elftal dat bij de competitiestart aan de aftrap zal verschijnen. Komende week wordt er twee keer geoefend tegen ploegen uit de vierde divisie. Dinsdagavond speelt ASWH eerst uit bij regiogenoot Smitshoek, zaterdagmiddag gaan de Ambachters op bezoek bij Halsteren. Dat duel is onderdeel van een trainingskamp in Bergen op Zoom.

  ASWH - Unitas 3-1 (1-1)
  15. 0-1 Medhanie Habtemariam 17. 1-1 Edon Fetahi 50. 2-1 Mohamed el Kharbachi 56. 3-1 Lester Pires
  Scheidsrechter: Willem Kuijntjes

  ASWH: Jomar Gomes; Giovano van Ree (61. Jay Brand), Edon Fetahi (61. Sven Mol), Jair Oosterlen (61. Denzley Griët), Stefan Watson; Sven van der Net (52. Wout Neelen), Niek den Heeten (61. Jano Vanderbos); Najim Haidary (61. Ousmane Souare), Mirac Akdeniz (61. Samuel van der Velden), Mohamed el Kharbachi (61. Duuk Schiereck); Lester Pires (61. Brandon Robinson)

  Mikki

  Een fotoreportage van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl