• ASWH Jeugd

 • Jeugdvoetbal bij vv ASWH begint de ASWH Voetbalschool. Dit is bestemd voor kinderen vanaf 4 tot en met 11 jaar en worden ingedeeld in teams JO7 t/m JO11. Na de ASWH Voetbalschool stromen de pupillen door naar teams JO12 en vandaar door naar het hoogste juniorenteam JO19.

  Voetballen bij ASWH betekent met plezier voetballen en trainen en echt een plek om met plezier naar toe te komen. Samen met leeftijdsgenoten plezier beleven ins het voetballen, beter worden in het voetbalspel en resultaten bereiken op niveau waarbij je je goed voelt. Alleen op deze manier kunnen we samen beter worden. ASWH staat niet voor niets voor Altijd Sterkend Wordend Hendrik Ido Ambacht.

 • De meeste kinderen starten met voetballen bij de ASWH Voetbalschool en doorlopen deze tot aan de JO12. Als ASWH hopen wij natuurlijk dat ze de volledige jeugdopleiding volgen en zo de overstap kunnen maken naar de ASWH senioren. Het doel van de ASWH Jeugdopleiding is kinderen van jongs af aan en spelenderwijs het voetbalspel leren en het zich eigen maken. Door middel van een uitgebalanceerd trainingsprogramma proberen de trainers alles uit een speler te halen wat erin zit. Vanzelfsprekend wordt hierbij rekening gehouden met het individu en wordt dit niet geforceerd. Voor elke leeftijdscategorie zijn eindtermen vastgesteld waar gedurende het seizoen op getraind wordt en vooraf duidelijk is wat elke speler aan het eind van het seizoen geleerd heeft of zou moeten hebben. 

  De ASWH Jeugd is door de KNVB gecertificeerd als Regionaal Jeugdvoetbalopleiding. Hiermee voldoet de opleiding aan een 65-tal strenge eisen van het “Kwaliteit en Performance” programma van de KNVB. 

  Voor de hoogste teams in een leeftijdscategorie of selectie teams zijn resultaat boeken voor ASWH een belangrijke factor; resultaat boeken in het spelen van wedstrijden maar ook op individueel niveau het beste uit een speler halen. Daarnaast is plezier hebben in voetballen, teamspirit en beter worden in het voetballen belangrijke doelen, ook voor de lagere teams. 

  Om deze doelen voor de jeugd te bereiken heeft ASWH een staf van gediplomeerde trainers voor de (schaduw)selectieteams. Voor de overige teams doet ASWH altijd een beroep op sportieve ouders die ASWH willen ondersteunen bij het opleiden van spelers. De complete trainersstaf staat onder leiding van het Hoofd Jeugdopleidingen en deze functie zorgt ervoor dat alle trainers de juiste oefenstof voor iedere leeftijdscategorie beschikbaar hebben. Daarnaast ontvangen zij op gezette tijden in een seizoen instructies en training hoe en waarop met een team te trainen om zo zichzelf en de spelers zich verder te laten ontwikkelen. 

  Uiteindelijk proberen we onze jeugdselectie zo groot mogelijk te maken om zoveel mogelijk eigen jeugd in ASWH-2, ASWH-023 en ASWH-1 te krijgen.  

  Kortom. Kom je bij ASWH voetballen dan kies je voor je toekomst.

 • Leeftijdsgrenzen ASWH -Jeugd 2021-2022
  Geboren Team
  2003 - 2004 Jeugd-onder-19 (JO19)
  2005 - 2006 Jeugd-onder-17 (JO17)
  2007 Jeugd-onder-15 (JO15)
  2008 Jeugd-onder-14 (JO14)
  2009 Jeugd-onder-13 (JO13)
  2010 Jeugd-onder-12 (JO12)
  2011 Jeugd-onder-11 (JO11)
  2012 Jeugd-onder-10 (JO10)
  2013 Jeugd-onder-9 (JO9)
  2014 Jeugd-onder-8 (JO8)
  2015 / 2016 / 2017 Jeugd-onder-7 (JO7)