• ASWH krijgt koploper GVVV op bezoek

  22 sep 2022
 • Voor de tweede keer in korte tijd neemt ASWH het op eigen veld op tegen de koploper van de derde divisie. In de vorige thuiswedstrijd kreeg de ploeg van trainer Sjoerd van der Waal bezoek van Urk, zaterdag komt GVVV naar sportpark Schildman. De 'blauwen' uit Veenendaal degradeerden net als ASWH uit de Jack's League en worden gerekend onder de titelkandidaten. Die status maakt de ploeg tot nu toe waar, gezien de huidige koppositie. Uiteraard hoopt ASWH echter opnieuw een lijstaanvoerder te kunnen vloeren, zoals dat ook lukte tegen Urk. Een mooie uitdaging voor het jonge team!

  Gestruikeld over de laatste horde

  Lang zag het er vorig seizoen somber uit voor GVVV. Zeker toen ASWH bij de hervatting van de competitie in februari na een tumultueus duel meteen won (3-1). Het gat werd daardoor dusdanig groot dat de bezoekers zich al bijna neerlegden bij degradatie. Maar kort daarna begon het ineens te draaien bij de formatie van trainer Gery Vink, die de ontslagen Jochem Twisker had afgelost. De rode lantaarn werd uiteindelijk zoals bekend overgedragen aan ASWH. GVVV eindigde als zeventiende, maar had door de sterke reeks met overwinningen op onder meer Rijnsburgse Boys, AFC, De Treffers en TEC wel heel wat vertrouwen getankt voor de nacompetitie.

  Die begon ook nog prima voor de Veenendalers. Zonder noemenswaardige problemen werd gewonnen van Gemert en HSC '21, waarna in de finale een dubbele ontmoeting met Kozakken Boys wachtte. De andere herkanser uit de Jack's League bleek echter nog beter in vorm en won de tweestrijd met de totaalcijfers van 7-2. Kozakken Boys handhaafde zich, GVVV degradeerde alsnog na
  het struikelen over de laatste horde.

 • Beeld uit het duel ASWH - GVVV van vorig seizoen in de Jack's League: Jay Brand stopt een aanvaller van de bezoekers (foto: PRO SHOTS)

  Goed gestart

  Met een toch wel redelijk vernieuwd team is GVVV goed gestart aan de competitie. De eerste zes wedstrijden leverden de ploeg dertien punten op, genoeg voor de koppositie. GVVV won van Ter Leede (5-3), Sportlust '46 (1-4), SteDoCo (0-1) en VVOG (3-1). Tegen Hoek bleef het 0-0, de enige nederlaag werd geleden tegen Excelsior '31 (2-1). Voor de doelpunten vertrouwt GVVV vooral op de snelle Byron Burgering. De 21-jarige aanvaller is met zes treffers momenteel topscorer van de derde divisie.

  Opvallende nieuwkomers in de selectie zijn de ex-profs Barry Maguire en Anthony Berenstein. Ook doelman Ruben van Kouwen, de verdedigers Quiermo Dumay en Ezra Hoogenboom en de aanvallers Genrich Sillé en Quincy Veenhof hebben zich in de basis gespeeld. Voorts kan GVVV nog vertrouwen op oude bekenden als Mart de Jong, Danny de Leeuw en vooral Taoufik Adnane. De 36-jarige
  vleugelverdediger speelt al sinds 2011 voor de club.

  De wedstrijd van Wissel

  Vorig seizoen kwam ASWH dus ook in actie tegen GVVV. De thuiswedstrijd werd destijds winnend afgesloten. Daniël Wissel was met drie goals de grote man in een duel waarin ook drie rode kaarten en drie strafschoppen werden uitgedeeld. Historisch gezien presteert ASWH op eigen veld altijd wel goed tegen GVVV. Dat geeft echter geen garantie op een goed resultaat zaterdag. De bezoekers zijn immers niet voor niets de koploper, maar ASWH heeft ook vertrouwen gehaald uit de zeer behoorlijke competitiestart en zeker ook de tweede helft van het bekerduel tegen Kozakken Boys van dinsdagavond. Ongetwijfeld hoopt het team te laten zien dat er steeds meer progressie wordt geboekt en dan is zo'n ontmoeting met de lijstaanvoerder natuurlijk een mooi moment. Vanzelfsprekend kunnen de spelers daarbij de steun van het publiek gebruiken, dus laat je horen langs de lijn!

  Mikki

  Supporters die niet naar sportpark Schildman kunnen komen, hebben de mogelijkheid om de wedstrijd op een andere manier te volgen. Bijvoorbeeld via het Twitter-account van ASWH, maar ook door te luisteren naar het verslag van Joost Trouwborst op Atos RTV.