• ASWH moest vanmiddag de tweede competitienederlaag slikken. Op bezoek bij FC 's-Gravenzande ging de ploeg van trainer Roy Brinkman onnodig onderuit (4-2). De Ambachters waren voor rust heer en meester, maar verzuimden om voldoende afstand te nemen van de gastheren. Na rust kwam FC 's-Gravenzande al snel op gelijke hoogte, waarna het geloof terugkeerde bij de thuisploeg. De wedstrijd werd gelijkwaardiger, waarna FC 's-Gravenzande in de slotfase toesloeg en uitliep naar 3-1. Even leek de spanning nog terug te keren na de Ambachtse aansluitingstreffer in de toegevoegde tijd, maar uiteindelijk werd het ook nog 4-2. Een ongewoon hoog aantal tegentreffers voor ASWH na een serie waarin zeven keer op een rij de nul werd gehouden. Veel gevolgen heeft de nederlaag nog niet. De Ambachters hebben nog altijd een ruime voorsprong op de achtervolgers in de vierde divisie B, maar lieten door het eigen puntverlies en dat van de concurrentie wel een gouden kans liggen om een beslissende slag te slaan.

  In tegenstelling tot een week eerder, toen er nogal wat spelers ontbraken, had trainer Roy Brinkman voor dit inhaalduel weer voldoende te kiezen. Daardoor was de basiself ook gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Capelle. Stefan Watson en Lovette Ofori keerden terug in de basis. Daardoor namen Joshua Adney en Jordan Gout nu plaats op de reservebank, waarop ook Jari Bendt en Bryan Dekker terugkeerden.

  Op het door de vele regenval zwaar geworden natuurgrasveld deelde de thuisploeg de eerste speldenprik uit. Roy van Beek, die in de heenwedstrijd in extremis nog voor de gelijkmaker tekende, nam het Ambachtse doel onder vuur. Hij schoot over. Achteraf zou blijken dat dit een van de weinige doelpogingen van FC 's-Gravenzande voor rust was. ASWH nam na de aftastende openingsfase het heft in handen. Lovette Ofori zorgde voor de eerste dreiging, maar zijn schot eindigde boven het doel van de thuisploeg. Even later had Ofori ronduit pech. Na te zijn weggestuurd door Bradley Tuinfort trof de rechtsbuiten de binnenkant van de paal. De bal caramboleerde vervolgens ook niet binnen, maar juist weg van het doel, waardoor de openingstreffer uitbleef.

  ASWH was sterker en deed het prima. De ploeg veroverde vaak snel de bal of dwong FC 's-Gravenzande tot fouten door goed druk te zetten. Waar mogelijk zochten de Ambachters zelf ook de aanval. Halverwege de eerste helft had dat succes. Na sterk werk van Sam van Veen kon Bradley Tuinfort Lovette Ofori lanceren. Ofori kreeg de bal met een klein gelukje mee langs een verdediger en stormde alleen op het doel af. Koeltjes schoof hij de 0-1 in de hoek. Een prima doelpunt van Ofori, die ASWH daarmee aan de verdiende voorsprong hielp.

  De ploeg liet vervolgens echter na om verder afstand te nemen. Die mogelijkheden waren er zeker, want geregeld legde ASWH goede aanvallen op de mat. Zo werd een inzet van Genridge Prijor maar ternauwernood gestopt door een verdediger. De linksbuiten had wellicht ook nog een strafschop verdiend toen hij werd gestuit in 'de zestien', maar op de been bleef. Daardoor floot scheidsrechter Kieft niet. Dat deed hij vervolgens wel toen Lovette Ofori binnen de beruchte lijnen naar de grond ging, maar de leidsman zag hier een schwalbe in en gaf Ofori de gele kaart. Zo eindigde een goede eerste helft van ASWH dus met de kleinst mogelijke voorsprong.

  Daarvoor kreeg ASWH na rust al vlot de rekening gepresenteerd. Al na anderhalve minuut viel de gelijkmaker. Na een ingooi van FC 's-Gravenzande werd er niet genoeg ingegrepen, waardoor de bal bij de vrijstaande Twan van Meerten belandde. Die kon van dichtbij inschieten en zette de 1-1 op het bord. Die treffer gaf FC 's-Gravenzande nieuwe hoop. De thuisploeg begon meer aan te dringen en bij iedere aanval leek het geloof te groeien. ASWH bood overigens zeker nog genoeg weerwerk. De Ambachters probeerden eveneens om op voorsprong te komen, maar enkele gevaarlijke voorzetten werden niet afgerond en een andere aanval strandde in schoonheid.

  De wedstrijd was dus veel meer in evenwicht. Beide trainers probeerden hun team door enkele wissels van nieuwe impulsen te voorzien in de jacht op de winst. Bij ASWH kwamen Joshua Adney en Jari Bendt in het veld voor Sam van Veen en Lovette Ofori. De invallers bij de thuisploeg waren echter betrokken bij de volgende treffer. Een lange bal werd koppend verlengd door invaller Yuri Westhoff en daarbij vond hij de eveneens ingevallen Stefan Bruijn. Diens strakke voorzet werd door Frank Broos hard in het Ambachtse doel gekopt: 2-1 voor FC 's-Gravenzande. ASWH moest dus in de achtervolging. Met Jordan Gout voor Jullien Moerman kwam er nog een extra aanvaller binnen de lijnen.

  Het betekende wel dat er meer ruimte lag voor de thuisploeg in de omschakeling. Terwijl ASWH zocht naar de gelijkmaker, sloeg FC 's-Gravenzande nogmaals toe. Yuri Westhoff kon uithalen en deed dat dusdanig goed, dat zelfs Jeffrey Verkerk geen verweer meer had. Met nog maar twee minuten te gaan en 3-1 achter leek het doek te vallen voor ASWH. In de extra tijd ontsnapte de ook naar het front dirigeerde Luis Pedro echter op de rand van buitenspel aan de inmiddels stevig versterkte defensie van de gastheren. Als een volleerd spits rondde Pedro alleen voor doelman Leerdam af: 3-2. De spanning keerde dus weer volledig terug. Helaas bleef een ontsnapping uit, want nog dieper in de toegevoegde tijd kreeg FC 's-Gravenzande de ruimte om in de omschakeling toe te slaan. Yuri Westhoff was het eindstation van de counter en tikte van dichtbij de 4-2 binnen.

  ASWH gaf zich nog altijd niet gewonnen en kreeg nog een kans via Jordan Gout, maar de marge was te groot. Na het laatste fluitsignaal dropen de Ambachters dan ook teleurgesteld af. Zeker op basis van de eerste helft was de nederlaag bij FC 's-Gravenzande niet nodig. Helaas liep het na rust toch anders af. Omdat concurrenten Zwaluwen en Capelle ook allebei verloren, viel de schade achteraf mee. De marge met achtervolger FC 's-Gravenzande bedraagt nog altijd negen punten. Het is dus zaak om snel de rug te rechten, de goede punten uit dit duel mee te nemen en te leren van wat er na rust verkeerd ging. Komende zaterdag krijgt ASWH de kans om zich te revancheren voor dit verlies en de winnende draad weer op te pakken. Dan komt buurman Heerjansdam naar sportpark Schildman voor een ouderwetse derby.

  FC 's-Gravenzande - ASWH 4-2 (0-1)
  23. 0-1 Lovette Ofori 47. 1-1 Twan van Meerten 78. 2-1 Frank Broos 88. 3-1 Yuri Westhoff 90 (+2). 3-2 Luis Pedro 90 (+5). 4-2 Yuri Westhoff
  Scheidsrechter: Martijn Kieft

  FC 's-Gravenzande: Edgar Leerdam; Tyler Mulder (46. Rick Boers), Bram Sommeling (71. Ardi Luijendijk), Pascal Broch, Timo Ploemen; Twan van Meerten, Roy Vermolen, Roy van Beek (87. Zeger van Antwerpen); Angelo Zwirs (75. Stefan Bruijn), Sil van Ooijen (75. Yuri Westhoff), Frank Broos

  ASWH: Jeffrey Verkerk; Jullien Moerman (82. Jordan Gout), Luis Pedro,Tristan Armand (90+3. Jessy Hommersom), Stefan Watson; Wout Neelen, Sam van Veen (77. Joshua Adney), Edon Fetahi; Lovette Ofori (77. Jari Bendt), Bradley Tuinfort, Genridge Prijor

  Mikki

 • Bradley Tuinfort glipt langs zijn tegenstander (foto: Philip Schmidt).

  Een uitgebreide fotoreportage van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl en de Facebook-pagina Voetbalfoto's Tuinfort.