• ASWH loopt bij Smitshoek tegen eerste oefennederlaag op

  3 aug 2022
 • Na twee overwinningen liep ASWH gisteravond de eerste nederlaag in de oefencampagne op. De Ambachters verloren na 105 minuten voetbal van regiogenoot Smitshoek. De ploeg uit de vierde divisie was op eigen veld nipt te sterk (3-2). Er werd gespeeld in twee blokken van dertig minuten en nog een derde blok van 45 minuten, zodat de spelers volop ritme konden kweken.

  Smitshoek, waar de voormalig ASWH'ers Peter Verhoeve en Joost van Eck in de basis begonnen, kende een goede start op het kunstgras. De Barendrechters hadden binnen een kwartier een 2-0 voorsprong te pakken. Eerst kopte Nino Urban met een boogje raak en niet veel later kon Elson do Rosario Almeida de tweede goal achter Stefan Kok prikken. De oud-speler van IFC benutte een rebound, nadat de Ambachtse defensie de bal na een voorzet van links niet goed verwerkt kreeg. ASWH herpakte zich en had bijna een aansluitingstreffer te pakken via Najim Haidary. Het schot van de Afghaans international eindigde echter op de lat. Omdat de doelman van Smitshoek ook een inzet van Brandon Robinson keerde, stond er na het eerste blok een 2-0 tussenstand op het scorebord. 

  Hoewel het over het algemeen wat moeizamer ging dan in de voorgaande twee wedstrijden, kende ASWH wel een sterkere fase in het tweede blok. De beloning hiervoor bleef lang uit, mede doordat de doelman van Smitshoek met een knappe reflex een poging van Najim Haidary uit de kruising tikte. Kort daarna schoot Brandon Robinson op de lat. Kort voor het einde van dit blok was ASWH wel succesvol. Na een prima pass van Sven van der Net kon Brandon Robinson alleen door. Beheerst schoof hij de 2-1 langs de doelman, waarmee ASWH dus ook qua score terug in de wedstrijd was. Bijna maakte de als aanvoerder spelende Jay Brand zelfs nog gelijk, maar zijn schot werd uit het doel gehouden door de keeper van de gastheren. Daardoor eindigde blok 2 met een 2-1 achterstand.

  Voor de laatste drie kwartier bracht trainer Sjoerd van der Waal tien nieuwe veldspelers in, alleen doelman Stefan Kok bleef staan. Yassin Ouja, teruggekeerd van vakantie, maakte in dit deel zijn officieuze debuut voor ASWH. De eerste kans was voor Smitshoek, maar Stefan Kok voorkwam een grotere achterstand met een redding op een poging van dichtbij. Daarna drong ASWH aan, hoewel het ook moest blijven opletten in de omschakeling. Na een klein half uur viel de gelijkmaker. Een hoekschop van Yassin Ouja bleef wat hangen in het strafschopgebied van Smitshoek, waarna Jano Vanderbos met een gedrukt schot de 2-2 produceerde. Op dat moment leek ASWH fitter en door te drukken, maar een goede kans voor Samuel van der Velden leverde geen treffer op. Smitshoek zocht eveneens naar een winnende goal en na een scherpe counter tikte Luc Delmee kort voor tijd de 3-2 binnen.

  ASWH had te weinig tijd om dit nog te herstellen en verloor daardoor voor het eerst in de voorbereiding. Ongetwijfeld hebben de trainers genoeg gezien om mee verder te werken, want ook een nederlaag kan in deze fase zeer leerzaam zijn. Er waren bovendien ook genoeg positieve punten, dus het was een nuttige avond. Komend weekend verblijft de selectie in Bergen op Zoom voor een trainingskamp. Onderdeel daarvan is een oefenwedstrijd tegen Halsteren op zaterdagmiddag. Er wordt om 15.00 uur afgetrapt op het terrein van de club uit de vierde divisie zondag.

  Smitshoek - ASWH 3-2 (2-0)
  8. 1-0 Nino Urban 12. 2-0 Elson do Rosario Almeida 58. 2-1 Brandon Robinson 89. 2-2 Jano Vanderbos 101. 3-2 Luc Delmee

  ASWH: Stefan Kok; Jay Brand (61. Ousmane Souare), Edon Fetahi (61. Sven Mol), Jair Oosterlen (61. Stefan Watson), Giovano van Ree (61. Denzley Griët); Sven van der Net (61. Samuel van der Velden), Wout Neelen (61. Jano Vanderbos); Najim Haidary (61. Niek den Heeten), Mirac Akdeniz (61. Yassin Ouja), Mohamed el Kharbachi (61. Duuk Schiereck); Brandon Robinson (61. Lester Pires)

  Mikki

 • Najim Haidary duelleert met zijn oud-teamgenoot Joost van Eck, nu actief voor Smitshoek (foto: VoetbalRotterdam / Richard Feenstra)