• ASWH loopt zeer zure nederlaag op tegen Quick Boys

 • Goed spelen en toch verliezen. Het overkwam ASWH vanmiddag op eigen veld tegen Quick Boys. De Ambachters moesten in de slotminuut een treffer incasseren, waardoor zij met lege handen stonden na de belangrijke ontmoeting met de Katwijkers. Ontzettend zuur voor de ploeg van trainer Rogier Veenstra, die in het overgrote deel van de wedstrijd de bovenliggende partij was. Het lukte ASWH echter niet om afstand te nemen van de bezoekers. Kort voor tijd kregen de Ambachters hier een pijnlijke rekening voor gepresenteerd toen Quick Boys scoorde. De extra tijd bood geen ontsnappingsroute meer, waardoor ASWH moest toezien hoe de concurrent in de strijd onderin drie belangrijke punten in de tas mocht stoppen.

  ASWH kampte in de aanloop naar deze wedstrijd nog altijd met een flink gevulde ziekenboeg. Daarin moest ook aanvoerder Jesper van den Bosch een plaatsje zoeken vanwege de armblessure die hij in Veenendaal opliep. Omdat Lester Pires weinig trainingsarbeid had kunnen verrichten, viel hij eveneens weg uit het basiselftal van de vorige week. Trainer Rogier Veenstra loste het op door Koen Wesdorp vanaf de aftrap te laten starten, terwijl ook Kenny Anderson tegen zijn oude club mocht beginnen. Achterin keerde David Almeida wel terug van een blessure. De ervaren verdediger nam de positie van linksback weer in.

  Gezien de stand op de ranglijst mocht gerust worden gesproken over een zogenaamd zespuntenduel. Bij een zege zou ASWH immers naast Quick Boys komen op de ranglijst, bij een nederlaag zou het verschil oplopen in Katwijks voordeel. De Ambachters begonnen duidelijk gedreven aan de wedstrijd. ASWH zette Quick Boys direct onder druk en zocht de aanval. De bezoekers hadden het er flink lastig mee. Helaas lukte het niet om op voorsprong te komen, terwijl er toch genoeg momenten ontstonden waaruit ASWH had kunnen scoren. Josimar Lima kon bijvoorbeeld net niet vol inkoppen na een hoekschop, een poeier van Koen Wesdorp vloog rakelings langs het doel en Nick Slotboom mikte te hoog met een inzet van net buiten het strafschopgebied.


  Kenny Anderson probeert namens ASWH door de defensie van zijn oude club Quick Boys te breken (foto: PRO SHOTS / Erich Snijder)

  Vol energie voetbalde ASWH door. Natuurlijk ging er ook heus weleens iets mis, maar de spelers bleven daar duidelijk niet in hangen en herpakten zich dan direct weer. Daardoor volgden er meer kansen. De beste was voor Sam van de Kreeke. Nick Slotboom verzorgde met een goede actie de inleiding. De Ambachter vond Fabian Korporaal en diens voorzet viel perfect achter de defensie. Van dichtbij kopte de vrijstaande Van de Kreeke jammer genoeg over. Aan de overzijde gebeurde vrij weinig, een teken dat ASWH de wedstrijd behoorlijk onder controle had. Pas na een minuut of 25 werd Quick Boys voor het eerst gevaarlijk. De bal werd na een vrije trap van richting veranderd, waarna topscorer Tommy Bekooij kon uithalen. Zijn poging werd een prooi voor doelman Michel Franken.

  De keeper van ASWH had beduidend minder werk te doen dan zijn collega Paul van der Helm. De Ambachters bleven namelijk jagen op een doelpunt. Bijna smaakte Kenny Anderson het genoegen om te scoren tegen zijn vorige club. Na een fantastische pass van David Almeida nam de middenvelder de bal prima aan, speelde zich vrij en haalde uit met zijn linker. Te hoog, maar wederom een mooie kans voor ASWH. Een aanval later vond de goed weggelopen Anderson doelman Van der Helm op zijn weg. De lange goalie van de gasten had ook nog een verweer op schoten van Lars Bosscha en Koen Wesdorp. Hij hield zijn doel dus schoon en dat was het enige dat ASWH zich na de eerste helft kwalijk kon nemen. Waar een voorsprong, misschien zelfs wel met een marge van twee doelpunten, op het bord had moeten staan, was het slechts 0-0.


  Fabian Korporaal, die zijn 50e officiële duel in ASWH 1 speelde, zit een speler van Quick Boys op de huid (foto: Philip Schmidt / phsfoto)

  Het moest dus na rust gebeuren. Al vroeg leek Sam van de Kreeke op weg naar een mooie kans, maar de spits vond niet de ruimte om tot een schot te komen. Dat overkwam ASWH in de tweede helft vaker. Soms ontstonden er momenten waarop de trekker overgehaald kon worden, maar probeerde de ploeg toch nog door te combineren. In de tweede helft kwam Quick Boys wel iets meer in het stuk voor. De bezoekers kregen een kans via Tommy Bekooij, die zich door de defensie wurmde en uithaalde. Hij mikte echter naast. Toch kwam ook nu de meeste dreiging nog steeds van ASWH. Clarence Bijl vond bijvoorbeeld eerst de doelman op zijn weg toen hij na een goede loopactie het strafschopgebied betrad, naar binnen kwam en uithaalde. Niet veel later vloog een volley van de rechtsback uit een lastige hoek naast en ook een artistieke poging van Sam van de Kreeke op aangeven van Bijl leverde geen doelpunt op.

  In een poging aanvallend iets te forceren voerde trainer Veenstra een tweetal wissels door. Met Abderrahim Loukili en Lester Pires aan het front zocht de ploeg de opening in de defensie. Quick Boys, dat ook enkele keren had gewisseld, loerde echter ook op kansjes. Heel gevaarlijk werden de gasten nooit, maar ASWH moest in deze fase wel iets meer oppassen dan in de eerste helft. Nadat doelman Van der Helm kort voor tijd een te zachte inzet van Lester Pires kon pakken, leken de ploegen zich voorzichtig te verzoenen met een doelpuntloos gelijkspel. Het zou echter anders aflopen. Quick Boys kreeg nog een hoekschop. Die werd keurig afgeslagen, maar opnieuw ingebracht en daardoor kon Ivailo Staal een voorzet van dichtbij in het doel tikken. Hij stond daarbij akelig vrij en dat werd ASWH dus fataal.


  Koen Wesdorp blijft aan de bal onder druk van een Quick Boys-speler (foto: Dik Schumacher)

  Scheidsrechter Schaper liet weliswaar nog enkele minuten doorspelen, maar daarin vond het geknakte ASWH de reddingsboei niet meer. Het laatste fluitsignaal voelde dan ook als een enorme domper. De beloning voor alle geleverde arbeid bleef uit en op de ranglijst zag ASWH het gaatje naar de ploegen op de P/D-plaatsen oplopen tot vier punten. Teleurgesteld dropen spelers en begeleiding af, maar wel in de wetenschap dat er wel degelijk perspectief zichtbaar werd in het spel. Hopelijk wordt dit ook snel omgezet in punten, wellicht komende zaterdag al in de regioderby bij Kozakken Boys.

  ASWH - Quick Boys 0-1 (0-0)
  90. 0-1 Ivailo Staal
  Scheidsrechter: Daan Schaper

  ASWH: Michel Franken; Clarence Bijl, Gilmaro van de Werp, Josimar Lima, David Almeida; Kenny Anderson (90+1. Menno Vooges), Fabian Korporaal, Lars Bosscha, Koen Wesdorp, Nick Slotboom (69. Abderrahim Loukili); Sam van de Kreeke (76. Lester Pires)

  Quick Boys: Paul van der Helm; Chima Bosman, Jeffrey Ket, Jeroen Tesselaar, Ivailo Staal, Joey Ravensbergen; Kevin Gomez Nieto (73. Tim Bloemendaal), Ricardo Kuyvenhoven (86. Marc de Kruijs), Jan Willem Kamp; Dennis Kaars (58. Jesper de Vré), Tommy Bekooij

  Mikki

  Een fotoreportage van dit duel is te zien op www.phsfoto.nl en de Facebook-pagina van Dik Schumacher. Later vanavond zullen op de gebruikelijke plaats ook weer de samenvatting en interviews door Fox verschijnen.