• ASWH onder 23: elfde competitiezege op rij!

  7 feb 2022
 • Nog juist voor de invoering van de lockdown veroverde ASWH O23 de kampioenstitel. Dat gebeurde in een reeks waarin alle wedstrijden winnend werden afgesloten. Na enkele weken training kon het succesvolle team van Ed Ridderhof meteen laten zien hoe de voetballoze periode verteerd was. Tegenstander SSA FC Skillz Wateringseveld toonde zich eerder in hun thuiswedstrijd al als een prima tegenstander aan en afgelopen zaterdag was van kwaliteitsverschil, met name in de eerste helft, nauwelijks sprake.

  ASWH had het lastig en kwam via een benutte strafschop (de overigens prima spelende Diego Tjin Pit Joen veroorzaakte de elfmeter) op 0-1. De dreiging van de bezoekers bleef constant aanwezig, maar de eerste goed lopende aanval van ASWH leverde de thuisclub meteen ook een 'penalty' op. Mo El Bannasri anticipeerde goed op een voorzet richting eerste paal en werd onreglementair van de sokken gelopen. De strafschop verzilverde El Bannasri zelf feilloos, 1-1.

  Na de thee bleef de zwoegende aanvaller Mert Akca achter in de kleedkamer en maakte Bryan Dekker zijn competitiedebuut voor ASWH. De omzettingen van deze wissel door Ridderhof, hadden gevolg voor alle linies, en pakten goed uit. ASWH werd dreigender. Defensief stond het vaster. Het middenveld kreeg in de persoon van Duuk Schiereck en Kelvin Okojie nóg meer stimulerende power, met als gevolg dat de bezoekers achteruit gedwongen werden. Een 2e strafschop (nadat Okojie ondersteboven was getrapt) bleek opnieuw zuiver besteed aan El Bannasri, 2-1. Hierna redde doelman Twan Bakker, heel reactievol, zijn ploeg voor de zeker lijkende 2-2, maar dat was dan ook nog het enige wapenfeit van FC Skilzz na de rust. De einduitslag werd bereikt na een parel van een aanval. Bo Blinker vond daarvan in de eindfase de perfect richting eerste paal gesprinte El Bannasri die zijn 3e treffer produceerde, 3-1.
  Hiermee beloonde ASWH zichzelf na een uitstekende 2e helft tot een terechte winnaar.

  Er rest dit team nog 1 duel in deze competitie. Uit tegen het eveneens goed presterende Hillegersberg. Wat er nog op het spel staat lijkt me voor iedereen duidelijk!

  Pim Bosch