• Het was ijskoud bij de aftrap in Leidschendam, klokslag 17.00 uur, bij de wedstrijd RKAVV versus ASWH onder 23. Ondanks opzwepende muziek en warme ondersteuning van vuurwerk bleef de thermometer rond het vriespunt steken, maar dat lag dus zeker niet aan de ambiance voorafgaand aan deze onderhoudende tweekamp.

  Alejandro
  De goed georganiseerd spelende thuisclub, met enkele zeer handige individuele spelers in het elftal, toonde in het eerste bedrijf een grotere wil om te winnen dan het moeizaam op gang komende ASWH. Met dank aan de voortreffelijk, met name in één-tegen-één-situaties, overeind blijvende doelman Alejandro Platero Bustos, was het te danken dat ASWH niet tegen een (grote) achterstand opliep. Toch moest ook Alejandro zich gewonnen geven toen een RKAVV-er uit een hoekschop (behoorlijk vrijstaand) de verdiende 1-0 binnen schoot.

  Mirac
  ASWH kwam maar niet in de wedstrijd en prikte nauwelijks aan het front om zelf gevaarlijk te worden. Te veel spelers haalden niet hun niveau, waardoor de pauze een mooi kwartiertje bood om in elk geval de tweede rondgang anders en meer gedrevener aan te pakken. Met Mirac Akdeniz en Ousmane Souare (beiden sloten na hun wedstrijd met ASWH 1 alsnog bij onder 23 aan) in de ploeg, zette de formatie van trainer Ed Ridderhof energiek aan om de schade te repareren. RKAVV moest terug maar bleef bijzonder strijdbaar om de koploper een loer te draaien.
  Mirac Akdeniz scoorde halverwege deel twee de verdiende gelijkmaker en het in die fase duidelijk betere ASWH wilde meer. Toch golfde de boeiende wedstrijd in de laatste fase weer heen en weer. Doelman Platero Bustos voorkwam opnieuw één-tegen-één de 2-1 en ASWH-aanvaller Aimane Amia had zomaar de 1-2 weer binnen kunnen schieten.

  Kraker
  Al met al bleek de 1-1 einduitslag een terechte waarin RKAVV aantoonde over een prima ploeg te beschikken. ASWH heeft nog 1 punt voorsprong op numero twee: UNA. En daarom prijkt er zaterdag een heuse kraker op de wedstrijdkalender als UNA naar Hendrik-Ido-Ambacht komt.
  Aanvang 12.00 uur.
   
  Pim Bosch