• ASWH onder 23: moeizame, maar wel 8e competitiezege op een rij

  1 nov 2021
 • Opnieuw een driepunter voor de jonge beloftes van ASWH. In Pijnacker werd een aanval op de ongeslagen status van de équipe van trainer Ed Ridderhof door een strijdvaardig Oliveo met pijn en moeite afgewimpeld. ASWH kende een koude en natte start. Het is logisch dat elke tegenstander nu ook weet dat een nog immer foutloze koploper met de week dichter tegen puntverlies aanschurkt. Dat is een logisch gegeven. Feit blijft ook, dat wat betreft de stand op de ranglijst er geen enkele reden is tot kritiek. Acht gespeeld: 24 punten! Maar verbeterpunten zijn er nog plenty! Zeker v.w.b. de juiste begin-aanpak van de laatste wedstrijden.

  Oliveo kwam vanuit het niets op 1-0 toen Vince van Dongen geheel onbedoeld een harde voorzet achter zijn eigen doelman Twan Bakker verlengde. Bij de thuisclub begonnen ze daarna meteen al met een soort van vertragingstactiek. Maar zo onverwachts als de 1-0 viel kwam ook de 1-1 uit de lucht vallen. Samuel van der Velden produceerde een juweel van een treffer, maar daarbij ontbrak het de jonge middenvelder niet aan een grote dosis fortuin. Het maakte de schoonheid van de gelijkmaker er niet minder door. Het pressende ASWH, met een inmiddels vanuit ‘negen’ zwoegende Duuk Schiereck, liep vervolgens via een echte spitsengoal van Tayfun Karaca en een benutte elfmeter van Bo Blinker uit naar 1-3. Toch verbloemde deze score het moeizame combinatiespel van ASWH.

  Na de thee diepte ASWH met een geweldige goal de score uit tot 1-4. Hicham Bachau stuurde Karaca perfect op maat de diepte in. De strakke voorzet van Karaca liep de opstomende Blinker schitterend binnen naar 1-4. Echt een prachtige veldgoal! Maar Oliveo weigerde de handdoek te gooien. Het uitvallen van Max Stofkooper zorgde voor wat minder centrale vastigheid, waardoor het binnen een mum van tijd 3-4 stond. En de dreiging op 4-4 of zelfs meer was er ook, maar doelman Bakker hield zijn ploeg op de been ondersteund door het kunst- en vliegwerk van de overige verdedigers.

  Zaterdag moet het in veel dingen (juiste start en instelling) beter als SSA FC Skillz naar Schildman afreist.

  Pim Bosch