• ASWH onder 23 naar 10 gespeeld 30 punten!

    22 nov 2021
  • De talentvolle selectie van trainer Ed Ridderhof blijft knap presteren in deze nieuw opgezette competitie waarin de top 5, merkwaardig genoeg, qua spelopvatting echt niet al te veel voor elkaar onder doet. De kloof in punten (maar liefst tien!! op de eerste achtervolger) lijkt zich met name te ontluiken vanwege een mengelmoes van een gestaag gegroeide teambalans, maar uiteraard ook de aanwezige kwaliteit. Overigens valt hekkensluiter en tegenstander van afgelopen zaterdag, FC Maense, beslist niet onder de betere tegenstanders. Wel verdienen ze een compliment qua sportiviteit.

    Op Nieuw Vreelust, op steenworpafstand van het Kasteel, drukte ASWH de thuisclub meteen na de aftrap met de rug tegen de muur. Met een 0-3 ruststand kwamen de Rotterdammers er nog genadig van af. Jaimy van der Poel benutte een elfmeter (nadat Duuk Schiereck hardhandig omver was gelopen) tot 0-1. Een zeer fraaie veldgoal van Hicham Bachau (assist Vince van Dongen) en een knappe treffer van Schiereck, na een zuivere dieptepass van Max Stofkooper, voerden de score op naar de reeds gemelde tussenstand. Doelman Twan Bakker moest bij de 0-1 nog wel een keer zijn reflexen showen om een onverwachte gelijkmaker te voorkomen.

    Na de pauze speelde ASWH een meer gedisciplineerde 2e helft. Hicham Bachau tilde de score naar 0-4 op aangeven van de na rust sterk spelende Kelvin Okojie. Stofkooper (assist) en Schiereck  (doelpunt) herhaalden hun één-tweetje van de eerste helft, met de 0-5 als gevolg. Okojie, op aangeven van Jason Maccow produceerde nummer 6. Daarna voerden de goed invallende Mert Akca op aangeven van Okojie en de eveneens sterk invallende Manuel Milambo na een breedlegger van Akca de eindscore op naar nul-acht! De foutloos fluitende arbiter Linger vond het hierna allemaal welletjes!  

    Pim Bosch