• ASWH onder 23: net geen uniek record!

  21 feb 2022
 • In de laatste competitiewedstrijd boekte Hillegersberg een verdiende zege op het kampioensteam van ASWH-o23. Door deze onverwachte en vooral onnodige nederlaag verzuimde ASWH een wellicht uniek record te vestigen. In deze nieuw opgezette competitie bleek één wedstrijd te veel om alle 12 duels winnend af te sluiten. Op zich uiterst jammer maar de hand dient wel in eigen boezem gestoken te worden. Te veel jongens haalden hun niveau niet en bij de fanatieke tegenstander liepen ze het vuur wél uit de sloffen om de titelhouder pootje te lichten.

  ASWH speelde te plichtmatig en dacht gevoelsmatig, na de 0-1 (benutte strafschop van Mohamed El Bannasri, nadat Joost van Eck onderuit geschoffeld werd) dat ook de 12e overwinning op rij al binnen was. Hillegersberg schroomde echter de fysieke strijd niet en zocht daarbij het randje van het toelaatbare op. Bovendien wuifde de arbiter ook nog een glaszuivere elfmeter van ASWH weg en profiteerde de thuisclub maximaal van twee onoplettendheden in de Ambachtse defensie. Het gevolg: een 2-1 ruststand in het voordeel van Hillegersberg.

  Na de pauze domineerde ASWH een kwartier lang met de wind in de rug en schoot El Bannasri heel knap uit de draai de 2-2 binnen. Maar ook deze gelijkmaker gaf eerder voeding voor nonchalance dan extra gif om er een driepunter uit te slepen. Enkele dotten van kansen leverden geen treffers op en Hillegersberg profiteerde na een uitbraak van een te makkelijk weggegeven volgende kans, 3-2. De terechte vreugde voerde de boventoon bij de gastheren.

  Welnu, als je uit 12 wedstrijden 33 punten hebt weten te vergaren en één van de eerste kampioenen van Nederland bent mag je natuurlijk niet klagen….maar enige vorm van zelfkritiek lijkt mij toch op z’n plaats. Hoe de opbouw van de nieuwe competitie en hogere indeling wordt, is nog niet bekend.

  Pim Bosch