• ASWH Onder 23 nu reeds kampioen!

  28 nov 2021
 • Met indrukwekkend machtsvertoon is ASWH Onder 23 na elf wedstrijden spelen al niet meer in te halen in de 3e divisie D. Alle duels werden winnend afgesloten! Drieëndertig punten is het gevolg! In negen wedstrijden werd geen enkele tegengoal geïncasseerd, hetgeen uiteindelijk een doelsaldo van 56 voor en 4 goals tegen oplevert, met de wetenschap dat er nog 3 wedstrijden gespeeld moeten worden. Daar had niemand in de begeleidingsstaf vooraf rekening mee gehouden. Natuurlijk kun je dan constateren dat dit project opgestart is in een kennelijk te makkelijk ingedeelde competitie, maar één: daar had ASWH vooraf geen enkele invloed op, en twee: daar doe je ook de geklopte, vaak best wel adequaat spelende tegenstanders mee tekort!

  Gelukkig kon het kampioensduel nog net doorgang vinden ondanks de naderende beperkende covid-maatregelen. Waar zowel ASWH als opponent Sparta door enige A-selectiespelers bleek te zijn versterkt domineerde de equipe van trainer Ed Ridderhof in de eerste helft. Sparta werd weggedrukt maar prikte ook een paar keer gemeen, maar onzuiver in de sterke ASWH-defensie met Levi Bouwense en Max Stofkooper als sterk centraal duo. Doelman Twan Bakker moest zelden handelend optreden behoudens bij noodgedwongen ingeschakelde opbouwmomenten. Duuk Schiereck deed het oerdegelijk als rechtsback en Vince van Dongen toonde vormbehoud als linksback. ASWH morste voorin best wat mogelijkheden. Kelvin Okojie sloeg eindelijk de eerste bres in de Spartaanse afweer na een fraai combinatie vierhoekje, waarin Tayfun Karaca de beslissende eindpass verzorgde, 1-0. Daarmee leek er ook een stukje druk weg te vallen bij de ongenaakbare koploper. De knappe 2-0 van Luuk Admiraal, die een voorzet van Van Dongen in het verste hoekje drukte, zorgde voor een geruststellende tussenstand.

 • De kampioenen vieren het feestje op het veld (foto: Peter Vrijdag)

  Na de thee verscheen Bo Blinker in de ploeg. En niet voor de eerste keer deze competitie gooide ASWH er een prima tweede helft uit. Sterker nog: een geweldige vijf minuten! Met een snel schakelend en uitgebalanceerd middenrif waarin Jaimy van der Poel snel en simpel denkt, Hicham Bachau en Samuel van der Velden in de bal een gemeenschappelijke vriend hebben, overrompelde ASWH de kasteelbewoners bijkans tot figuranten.

  Binnen no-time stond het sein definitief op groen. Luuk Admiraal (assist Samuel van der Velden), Van der Velden zelf op aangeven van Bo Blinker, Blinker zelf, na zeer goed doorzetten van Karaca en Karaca zelf na opnieuw een inspeelpass van Blinker, zetten ineens een ZES op het scorebord met nog meer dan een half uur te gaan!!!

  ASWH bleef hierna knap combineren en ook kansen creëren, maar het bleef bij 6-0! Met name ook complimenten voor de invallers. De veel opkomende rechtsback Juna Mohabier, Daan de Jonge die zijn geplaatste kopbal voor de 7-0 vanaf de doellijn verijdeld zag en Mert Akca die twee keer had kunnen scoren. Zij moeten het vaak met minder speelminuten doen maar showen toch telkens weer een gedreven invalbeurt. Ook de basisspelers Gert Stuy, die vanwege studie deze wedstrijd moest laten schieten, en Jason Maccow droegen volwaardig bij aan dit kampioenschap en niet te vergeten diverse selectiespelers vanuit de hoofdmacht, waaronder de veelvuldig scorende Mohamed el Bannasri.

  Champagne, bestuurlijke bloemen via de voorzitter en presentjes van de sponsor deden ons in deze moeilijke tijd weer even genieten van hoe leuk het voetballeven soms kan zijn. Kampioen worden maakt niet elke speler mee in zijn loopbaan. Allemaal gefeliciteerd. En nu maar rustig afwachten wat ons de titel definitief op gaat leveren.

  Pim Bosch