• ASWH onder-23 omzeilt UNA in ‘avondwedstrijd’

 • Om 15.00 uur in de bus, om 18.00 uur aftrap in Veldhoven en om 22.00 uur weer terug in Hendrik-Ido-Ambacht. De letters UNA, waarvan de hoofdmacht in de 3e divisie zondag uitkomt, staan voor Uitspanning Na Arbeid. Na een flinke portie arbeid van beide elftallen vormde de knusse kantine een welkome uitspanning voor de spelers. Als je dan bovendien ook de punten mee naar huis neemt (1-3), smaakt alles nog beter en lijkt de busreis terug gevoelsmatig ook korter te duren.

  Stroef
  Ondanks de waarschuwing vooraf van de trainersstaf begon de piepjonge formatie van Ed Ridderhof niet goed aan de wedstrijd. De start bleek eigenlijk ronduit stroef. Bovendien kreeg ASWH onvoldoende vat op de constante lange bal van UNA en werden bovendien veel te veel duels verloren. Het deksel op de neus was een vrij vroege treffer van de Brabanders en dat riep ASWH dus eigenlijk zelf over zich af. Een vrij makkelijk gegeven, maar toch wel terechte penalty (vrij domme harde duw bij een luchtduel tegen Ray Versluis) werd uiterst koel benut door een daarna ook steeds beter in de wedstrijd komende Jano Vanderbos, 1-1. Met die deling sloot ASWH een moeizame eerste rondgang af.

  Vanderbos
  Na de rust voerde Ridderhof één wissel door. Tayeb Lakbir was Duuk Schiereck komen aflossen, maar na de rust stond er ook een meer besefvoller ASWH binnen de lijnen. Er werd meer strijd geleverd en er werd bij vlagen gewoon goed gevoetbald. UNA moest achteruit, maar bleef link en onberekenbaar in hun tegenstoten die overigens na de thee nauwelijks kansen opleverden.
  De knap doorkomende en ook goed spelende Denzley Griët bleek de grondlegger voor de prachtige 1-2. Zijn voorzet bereikte Sam van Veen die koppend Vanderbos bereikte. Zijn best moeilijk uit de draai uit te voeren schot leverde ASWH in die fase een verdiende voorsprong op.
  ASWH hield hierna het bereikte goede niveau vast en diepte de score kort daarna verder uit. Een ragfijne vrije trap van Vanderbos bleef lang in de lucht hangen, waardoor de ook lang in de lucht hangende Ray Versluis heel subtiel de bal achter de UNA-goalie plaatste, 1-3.

  Kraker
  Daarna speelde ASWH de wedstrijd bekeken en rustig combinerend uit, al had de ook sterk ingevallen Juna Mohabier de score nog verder kunnen uitbreiden. Zaterdag staat de kraker tegen TOGB op het programma. Het tijdstip, 12.00 uur, is dan weer een stuk vroeger en normaler dan de avondtrip richting Veldhoven.

  Pim Bosch