• ASWH onder 23 pakt volle buit bij UDI ’19

  9 mei 2022
 • In een moeizame wedstrijd schraapte ASWH onder 23 er een zwaar bevochten driepunter uit op het redelijk goed bespeelbare grasveld in Uden. Tegenstander UDI ’19 / CSU O23 bleek voetballend wellicht wel de betere ploeg, maar wist dat niet in doelpunten uit te drukken. De ASWH-talenten begonnen ook niet 'lekker' aan de tweekamp en verzuimden bovendien, na wél goed lopende aanvallen, het laatste juiste zetje mee te geven richting een doelpunt. Onder best wel broeierige omstandigheden gaf de 0-0 ruststand een juiste weergave van het spelbeeld in de eerste rondgang.

  Na de rust ging ASWH met meer gedrevenheid op jacht naar de openingstreffer. Maar ook op de aanvallen van UDI moest ASWH attent blijven, omdat er telkens ook Brabantse dreiging loerde. Uiteindelijk brak een individuele ingeving de wedstrijd open. Aangespeeld door de sterk ingevallen Juna Mohabier speelde Manuel Milambo zich al slalommend vrij voor de Udense keeper, die hij vervolgens met een zuiver en dus welgemikt schot kansloos liet, 0-1. De vreugde rondom deze goal werd groots gevierd maar de domper volgde later nadat de wederom zwoegende Gert Stuy onbedoeld de bal koppend niet de juiste snelheid meegaf, waardoor een UDI-speler de kans op de gelijkmaker ook meteen daadwerkelijk verzilverde, 1-1.

  En zo moest het elftal van trainer Ed Ridderhof opnieuw aan de bak om alsnog een overwinning uit het vuur te slepen. En wederom was daar een individuele bevlieging voor nodig. Mohamed El Bannasri pikte een ingooi van Daan de Jong op en wist zich heel behendig uit een kluwen van UDI-tegenstanders te ontworstelen, waarna zijn fantastisch geplaatste uithaal de 1-2 en tevens de winst voor ASWH opleverde.

  Zaterdag volgt de apotheose van een bijzonder seizoen voor ASWH. Het elftal kan voor de 2e keer, binnen één seizoen, kampioen worden én dus promoveren naar de hoogste divisie. Vreemd genoeg staat er een aparte competitieplanning van de KNVB geprogrammeerd. Het destijds gestaakte duel tussen TEC en EVV is namelijk nog altijd niet van een nieuwe datum voorzien. Een wedstrijd die nog altijd van belang is omtrent de eventuele eindstand in deze competitie. Benieuwd hoe de KNVB dit alsnog corrigeert.

  Pim Bosch