• ASWH Onder 23 sluit prima seizoen winnend af

 • ASWH Onder 23 trad voor het laatste competitieduel van dit seizoen aan tegen UNA. Op sportpark Zeelst in Veldhoven werd pas om 18.00 uur, Brabantse tijd, afgetrapt. Het was al weer de 4e keer dat beide teams tegen elkaar speelden dit seizoen. Een leuk detail wellicht is, dat trainer Mark Schreurs, die halverwege dit seizoen de succesvolle trainer Ed Ridderhof (2 kampioenschappen) opvolgde, zijn eerste wedstrijd met ASWH tegen UNA  coachte en afgelopen zaterdag namens ASWH ook zijn laatste partij tegen UNA als eindverantwoordelijke op de bank zat. Mark, die keurig werk afleverde, wordt het nieuwe seizoen, zoals na goed overleg is overeen gekomen, afgelost door de nieuwe trainer Amir El Hilio.

  Jesper
  ASWH was de betere ploeg in Brabant. Ondanks dat er behoorlijk wat spelers moesten worden afgestaan aan ASWH 1 domineerde het aldus enigszins uitgedunde elftal en creëerde het tevens de nodige kansen. In de slotfase van de eerste helft werd één van de kansen ook omgezet in een doelpunt. Jastin Doudeijns vond aanvoerder Jesper Vlok die onberispelijk afrondde, 0-1. Mirac Akdeniz vergrootte in de tweede rondgang de score na een sterke balverovering. Alleen op de keeper afgaand en de doelman ook kundig omspelend maakte hij de 0-2. UNA maakte het met hun aansluiter nog even spannend maar met 1-2 werd de voorjaarscompetitie van deze best wel eensgezinde selectie knap afgesloten.

  Aantrekkingskracht
  Sinds de invoering van de onder-23 competitie heeft een aantal mensen binnen ASWH dit project best wel kundig opgepakt en is er ook telkens een goed vervolg aan gegeven. Dit leidde tot enkele kampioenschappen en twee zogenaamde net-niet-titels. Dit seizoen werd bijvoorbeeld de titel in de najaarscompetitie op 1 puntje na gemist en de dus zojuist afgelopen voorjaarscompetitie leverde op 2 puntjes na net geen titel op. Niet dat zo'n kampioenschap een must is, maar het inschrijven destijds voor deze competitie heeft ASWH geen windeieren gelegd. Hoewel dit wel ten koste is gegaan van het altijd zeer sterke ASWH 2 lijkt het meedoen aan dit project een regelrecht schot in de roos nu dit ho(o)g(st)e podium is bereikt. Komend seizoen komt er zelfs een onder-23-2 team bij. De aantrekkingskracht uit eigen gelederen en van buitenaf is best een mooi visitekaartje voor de club. Bovendien lijkt de stap naar de eerste selectie nu ook sneller mogelijk vanwege het feit dat het eerste elftal in de 4e divisie zal gaan uitkomen. Hoewel de kwaliteit van deze divisie (4e) zeker niet onderschat mag worden.

  Complimenten voor alle mensen (spelers, trainers, staf, sponsor etc.) die hun steentje hebben bijgedragen en alle succes voor de komende voetbaljaargang.

  Pim Bosch