• ASWH onder 23 start nieuwe competitie met 0-3 nederlaag

    14 mrt 2022
  • De nieuwe, zogenaamde voorjaarscompetitie, is voor de ASWH-talenten qua resultaat tegenvallend van start gegaan. Voor ASWH, dat de voorgaande competitie als dominant kampioen, die 3e divisie verruilde voor de 2e divisie, lijkt op voorhand duidelijk geworden dat ook het niveau tegenstand van een hoger kaliber is. De selectie van trainer Ed Ridderhof is ingedeeld bij voornamelijk Brabantse, Gelderse en zelfs een Limburgse club.

    Afgelopen zaterdag bezocht het ambitieuze TEC uit Tiel sportpark Schildman. De Tielse formatie die ook met hun hoofdmacht uitkomt in de 2e divisie, veroverde binnen zeven minuten spelen al een 0-2 voorsprong. Persoonlijke Ambachtse verdedigingsfouten bleken hiervan de boosdoeners. En zo moest ASWH aan een klus beginnen die het eigenlijk al een heel seizoen niet was overkomen: het wegwerken van een achterstand!

    Het door een aantal hoofdselectiespelers versterkte team moest vol aan de bak om de vlot opgelopen schade te repareren. Het overigens beslist niet mindere ASWH wist die slechte openingsfase (waarvóór Tayfun Karaca, zijn team in eerste instantie nog verzuimde op 1-0 te zetten) niet meer recht te breien. De bezoekers profiteerden zelfs nog een keer doeltreffend, na opnieuw een persoonlijke fout en vertrokken met een 0-3 zege naar de Betuwe. Zaterdag staat de wedstrijd Kozakken Boys uit voor O23 geprogrammeerd.

    Pim Bosch