• ASWH onder 23 verslaat VOC na geweldige tweede helft

  15 nov 2021
 • ASWH onder 23 blijft doorgaan met winnen. Uit bij de nummer 2, VOC, bleef de traditieclub uit Rotterdam lang hangen in de wedstrijd. ASWH bleek voor de pauze ook wel bovenliggend en creëerde uit enkele goede aanvallen ook beste mogelijkheden, maar het echte 'killen' gebeurde pas na de rust.

  In die 2e acte demonstreerde ASWH ook meer vechtlust en straalde het de wil uit om te winnen. Ook een enkele omzetting in de veldbezetting en een benodigde wissel brachten een prettige prikkel in de ploeg teweeg. Vier parels van treffers bekroonden de zeer vermakelijke voorstelling.

  Handenbinder Duuk Schiereck, die in de 2e helft meer vanuit centraal acteerde, behield na een vloeiende aanval het overzicht en zijn zuivere bediening op de sterk invallende Kelvin Okojie werd door laatstgenoemde heerlijk binnen gejast. Kort daarna was de keihard werkende Tayfun Karaca het eindstation van een fraaie bogende pass van Hicham Bachau. Het eveneens tillende balletje van Karaca betekende 0-2. ASWH, dat zelf nauwelijks iets weg gaf, bleef veel power in de wedstrijd gooien. Het aangeslagen VOC hing in de touwen en meerdere goals konden eigenlijk niet uitblijven.

  En zo geschiedde dan ook. Wederom een prima onderonsje tussen Schiereck en Karaca leverde de 0-3 op. De schoonheid van de 4e treffer loog er ook niet om. De goed op dreef zijnde Vince van Dongen zocht en vond de weglopende Karaca die met een meesterlijke uithaal voor zijn hattrick en de 0-4 zorgde.

  Complimenten voor staf en team, met name voor de bijna perfecte 2e helft waarin het de meegereisde supporters van de prachtige teamprestatie liet meegenieten. 

  Pim Bosch