• ASWH ontvangt oude bekende Ter Leede voor belangrijke wedstrijd

 • Door de teleurstellende nederlaag tegen VVOG liet ASWH afgelopen zaterdag de kans liggen om aan te sluiten in de brede middenmoot van de derde divisie. De Ambachters moeten daardoor in eerste instantie omlaag kijken. Zaterdag krijgt de ploeg van trainer Sjoerd van der Waal echter een nieuwe kans in een wedstrijd die bij voorbaat doet denken aan de vorige. Opnieuw krijgt ASWH op sportpark Schildman namelijk een tegenstander op bezoek die lager geklasseerd staat op de ranglijst. Om dat zo te houden en de voorsprong liefst nog wat uit te breiden, is een overwinning nodig. Het bezoekende Ter Leede weet dat het bij een zege over ASWH heen kan klimmen, dus de belangen zijn duidelijk.

  Lang geleden

  Hoewel ASWH en Ter Leede een behoorlijke onderlinge historie hebben, is het toch al een tijdje geleden dat de uit 1930 stammende vereniging uit Sassenheim te gast was in Hendrik-Ido-Ambacht. Dat gebeurde in het seizoen 2015/16, waarin ASWH uiteindelijk via de nacompetitie promoveerde. Sindsdien kwamen de ploegen elkaar niet meer tegen. De wedstrijd op sportpark Schildman eindigde destijds in een 2-0 overwinning voor de Ambachters. Robbert Olijfveld en Robin Mulder tekenden voor de doelpunten.

  Zeker aan het begin van deze eeuw, in de tijd van de hoofdklasse ‘oude stijl’, was Ter Leede eigenlijk jaarlijks tegenstander van ASWH. De historische balans levert een gevarieerd beeld op. Sinds 1999 won ASWH vier thuiswedstrijden, drie ontmoetingen op sportpark Schildman eindigden onbeslist en twee keer nam Ter Leede de volle buit mee naar Sassenheim. Dat gebeurde opvallend genoeg ook in het seizoen 2004/05, waarin ASWH zich tot landskampioen kroonde. Overigens was huidig ASWH-trainer Sjoerd van der Waal in het seizoen 2007/08 nog doeltreffend namens de Ambachters tegen Ter Leede in de gelijk geëindigde ontmoeting in Hendrik-Ido-Ambacht.

  Opvallend doelsaldo

  Momenteel bevindt Ter Leede zich op de dertiende plek in de derde divisie. De ploeg behaalde tot nu toe vijftien punten uit de eerste dertien wedstrijden. Ter Leede won vier keer, speelde drie keer gelijk en moest zeven nederlagen slikken. Daarmee hebben de Sassenheimers dus exact één punt minder dan ASWH. Het doelsaldo is opvallend. Met 27 doelpunten voor hoort Ter Leede bij de tot nu toe meest scorende ploegen, maar met 32 tegengoals heeft het team van de ervaren trainer Niek Oosterlee ook op één na de meeste doelpunten moeten slikken.

  Ter Leede won bij Hoek (1-2) en Sparta Nijkerk (1-2), maar ook thuis van Urk (3-0) en Staphorst (2-1). De thuiswedstrijden tegen ACV (2-2) en DVS ’33 Ermelo (2-2) leverden een gelijkspel op, net als het uitduel bij Sportlust ’46 (1-1). Ter Leede verloor thuis van Harkemase Boys (0-1), Volendam (2-3) en FC Rijnvogels (3-4). Ook keerde de ploeg puntloos huiswaarts na de bezoeken aan GVVV (5-3), Excelsior ’31 (5-3), SteDoCo (3-0) en VVOG (3-2).

  Beide teams zijn gezien de positie op de ranglijst vooral gebaat bij een overwinning, dus het belooft zaterdag een spannende wedstrijd te worden. ASWH moet hierin voor de drie punten gaan. Eenvoudig zal dat niet worden, dus alle support is welkom. Laat je dus horen langs de lijn!

  Mikki

  De wedstrijden bezoeken? Supporters die niet naar sportpark Cromwijck kunnen komen, hebben de mogelijkheid om de wedstrijd op een andere manier te volgen. Bijvoorbeeld via het Twitter-account van ASWH, maar ook door te luisteren naar het verslag van Joost Trouwborst op Atos RTV.