• ASWH Scheidsrechterscommissie daagt u uit!

  20 jun 2022
 • Het afgelopen seizoen kenmerkte zich wederom door de vele wijzigingen en afzeggingen in het voetbalprogramma, zet daarnaast het tekort aan scheidsrechters en het verplicht leveren van een scheidsrechter als er in de A-categorie geen scheidsrechter werd aangesteld en je zal begrijpen dat het geheel een “Hell of a Job” is geweest om het elke zaterdag weer voor elkaar te krijgen. Regelmatig moest een beroep gedaan worden op een trainer, leider of ouder om een wedstrijd tot een goed einde te brengen. Desondanks is het met alle zeilen bijzetten toch redelijk tot goed gelukt om de wedstrijden in te delen.

  Ook is in samenwerking met de KNVB weer een opleiding gestart onder leiding van KNVB docent Hugo Langendoen tot verenigingsscheidsrechter waaraan van ASWH Kenneth, Jennifer en Koen mee hebben gedaan. Helaas hierbij de vermelding dat Koen te jong was om een diploma te krijgen, wat wij er ook gedaan hebben de KNVB was helaas niet te vermurwen, bij deze de complimenten aan Koen dat hij de gehele opleiding aanwezig was, wat ons betreft is het een virtueel diploma. Kenneth vertoeft regelmatig, lees vaak, in het buitenland en heeft zelfs 2 avonden bij Zinkwegse Boys bij dienen te wonen om toch aan zijn uren te komen, klasse!! Jennifer deed het geheel op haar eigen wijze en gaf blijk de spelregels goed te kennen.

  De laatste avond van de opleiding had Marjan Bloemendal, Danny Makkelie bereid gevonden om samen met Hugo deze avond te verzorgen. Met prachtige beelden en spelregeluitleg deed hij dit op zijn ‘Makkelies’, een waar genot om dit te volgen, zeker toen bleek dat één van de jongste aanwezige ASWH scheidsrechters (voor de laatste avond waren ook de ASWH jongste scheidsrechters uitgenodigd) als enige het goede antwoord (in het gegeven voorbeeld: geen kaart) gaf, waarbij hij een massaal applaus kreeg van alle aanwezigen. Dat wil zeggen dat de spelregelkennis prima op orde is.

  En dat laatste, daar schort het nogal eens aan bij het publiek, leiders, trainers langs de kant. Scheids 2 man (mag mits geen overtreding), scheids fluiten (nee, ik wacht eerst voordeel af), scheids zie je dat dan niet (nee, net als u heb ik geen ogen in mijn achterhoofd), scheids de doeltrap is op de 16 mtr bij 13-jarigen (nee, sinds de bal niet meer bij een doeltrap buiten de 16 meter moet komen) en ga zo maar door.

  Het is met al die op- en aanmerkingen niet altijd leuk om op deze manier je hobby uit te oefenen. Ja, u leest het goed het is een hobby om elke zaterdag weer met veel plezier te laten aftrappen, geen beroep!!

  En daarom daagt de ASWH Scheidsrechterscommissie u, jullie uit om de uitdaging aan te gaan en zich aan te melden als scheidsrechter.

  We gooien u, jou natuurlijk niet in het diepe, voor het najaar heeft de scheidsrechterscommissie de volgende avonden op het programma staan:

  - Spelregelavond onder leiding van KNVB docent Hugo – Langendoen

  - Wat is wel / geen buitenspel, speciaal voor de assistent-scheidsrechters

  - Uitleg spelregels aan de spelleiders voor de jongste jeugd die zonder scheidsrechter spelen

  - Bijeenkomst ASWH-scheidsrechters

  Bij deze ook een oproep voor het aanmelden als scheidsrechter / assistent-scheidsrechter voor het 2e elftal en ASWH onder de 23, deze teams zitten hier dringend om verlegen.

  Afgelopen seizoen bent u langs de lijn ongetwijfeld een keer Max Voll en of Elwin Bos tegengekomen, zij zijn de 2 personen die haast elke zaterdag aanwezig waren om onze scheidsrechters te coachen om ze naar een hoger niveau te brengen, ze tips en trucs hebben meegegeven, looplijnen hebben uitgelegd en ga zo maar door, zij werden hierbij ondersteund door de leden van de scheidsrechtercommissie. Elwin en Max klasse dat jullie dit weer een seizoen hebben gedaan, we hopen jullie ook komend seizoen weer langs de lijn te zien staan.

  Ook een dank aan de bezetting van het wedstrijdsecretariaat onder leiding van Marnix, niks was jullie te veel om de scheidsrechters van kleding en of een drankje te voorzien. Laatst zei een KNVB scheidsrechter: “Daarom kom ik graag naar ASWH, dan weet je dat het goed en deskundig is geregeld”, daar sluit de SR commissie zich graag bij aan, BEDANKT!

  Tenslotte hopen wij dat jij, dat u, de uitdaging eens aangaat om eens een wedstrijd te fluiten en zo niet en bent u het niet eens met het fluiten van de scheidsrechter, spreek hem of haar dan op een rustige wijze aan na de wedstrijd, dat is voor beide partijen veel plezieriger!

  De ASWH scheidsrechterscommissie wenst u een goede zomer en ziet uw aanmelding op scheidsrechters@aswh.nl graag tegemoet.

  Marjan Bloemendal, Harry Janssen, Sjoerd Plomp, Hans van Hoek