• Vanmiddag stond de eerste van twee opeenvolgende lastige uitwedstrijden op het programma voor ASWH. De Ambachters reisden namelijk af naar sportpark 't Slot om het op te nemen tegen Capelle, een van de teams uit de groep achtervolgers. De ploeg van trainer Roy Brinkman, die zijn oude club trof, hield het verschil met de concurrent echter keurig intact. Onder lastige omstandigheden, op een moeilijk bespeelbaar natuurgrasveld en zonder enkele vaste waarden, sloeg ASWH de aanval van Capelle af. De Ambachters hielden voor de zevende keer op een rij de nul. Omdat zij zelf ook niet scoorden, bleef het 0-0. Daardoor is ASWH nog altijd ruim koploper in de vierde divisie B.

  Trainer Roy Brinkman moest zijn elftal noodgedwongen enigszins verbouwen voor de ontmoeting met de regiogenoot. Bryan Dekker was nog altijd niet inzetbaar door een blessure, terwijl Lovette Ofori en Jari Bendt vanwege privéomstandigheden niet van de partij waren in Capelle aan den IJssel. Vooral achterin werd er daardoor geschoven in de bezetting van de backposities. Aanvoerder Edon Fetahi, die na de winterstop nog niet in actie was gekomen, startte nu wel weer in de basis als centrale verdediger. Voorin kreeg Jordan Gout voor het eerst in een officiële wedstrijd een basisplaats. In de wedstrijdselectie was verder plek voor Jesse van Es en Sem Verboom uit Onder 23. Bij tegenstander Capelle ontbrak voormalig ASWH'er Lars Bosscha overigens door een blessure.

  Al voor de aftrap werd duidelijk dat het duel onder lastige omstandigheden gespeeld zou worden. Het veld van sportpark 't Slot werd tot ver in de warming-up nog bevolkt door ganzen en was door de vele neerslag van de afgelopen tijd flink aangetast. Tijdens de wedstrijd was ook goed te zien dat voetbal over de grond vrijwel onmogelijk was. De eerste kans ontstond dan ook via een scrimmage. Na een hoekschop van ASWH bleef de bal hangen in het strafschopgebied, maar zowel de poging van Genridge Prijor als die van Jordan Gout kon door een verdediger van de gastheren nog net worden geblokt.

  Capelle, dat gezien het grote verschil op de ranglijst wel moest winnen, en ASWH maakten er verder vooral een tactisch steekspel van. Uitgespeelde kansen waren schaars, ook omdat de defensie van beide teams de boel behoorlijk op orde had. Halverwege de eerste helft ontsnapte ASWH wel aan een achterstand. Na een verlengde hoekschop kreeg ex-prof Kyle Ebecilio een kans om Capelle aan de leiding te brengen, maar hij raakte de bal niet goed en dus rolde het speeltuig naast het doel. Niet veel later ontstond een soortgelijke situatie aan de overkant. ASWH mocht een hoekschop nemen, de bal schoot door en Sam van Veen nam al glijdend het doel onder vuur. Daardoor kon de middenvelder de bal net niet genoeg richting meegeven en dus eindigde zijn inzet boven de goal van de gastheren.

  Ook Joshua Adney probeerde het nog eens met een van zijn beroemde zwabberschoten. Doelman Marc van Splunter kreeg de bal niet onder controle, maar kon wel verhinderen dat Bradley Tuinfort in de rebound zou profiteren. In de slotfase van de eerste helft deelden beide teams nog wat speldenprikken uit. Jeffrey Verkerk moest in actie komen na een schot van Ryan Purvis, dat hij met zijn vuisten onschadelijk maakte. Even later voorkwam Edon Fetahi met een goed blok dat Christiaan Dabaghian kon afronden. Het slotwoord was aan Genridge Prijor, die in de toegevoegde tijd van afstand een poging waagde om de score te openen. Zijn schot vloog echter over, waarna scheidsrechter Wever het rustsignaal liet horen. Daarmee eindigde een niet al te opwindende eerste rondgang zonder doelpunten.

  In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet heel erg. Het bleef vooral een wedstrijd waarin strijdlust voor goed voetbal ging. Dat is ASWH wel toevertrouwd, want de verdediging hield zich wederom goed staande. Het grootste verschil was dat de Ambachters voor rust zelf ook nog wat kansjes kregen, maar na de pauze zat dat er niet echt meer in. Er ontstonden wel wat counters, maar dan was de eindpass vaak niet in orde en kon ASWH er niet gevaarlijk uit worden.

  Capelle viel meer aan, maar de meeste voorzetten waren zonder gevaar. Wel moest Jullien Moerman redding brengen bij een kans voor Jawad Bellahsan. Halverwege de tweede helft kreeg de thuisploeg de beste kans van de wedstrijd. Ibrahim Touré kreeg plotseling de ruimte om een schot te lossen, maar Jeffrey Verkerk toonde met een uitstekende redding maar weer eens aan waarom hij aan het hoofd van de veruit minst gepasseerde verdediging van de afdeling staat. Samen met zijn defensie hield de goalie al weer voor de zevende wedstrijd op een rij de nul.

  In de slotfase bracht trainer Brinkman nog een competitiedebutant binnen de lijnen. Jesse van Es, van wie eerder deze week bekend werd dat hij volgend seizoen vast bij de selectie zit, loste de moegestreden Jordan Gout af. Capelle probeerde nog wel om een treffer te forceren en claimde nog eens tevergeefs een strafschop bij scheidsrechter Wever na een valpartij van een van de aanvallers. ASWH gaf echter niks meer weg en trok daardoor het vanmiddag maximale resultaat op volwassen wijze over de streep.

  Door de doelpuntloze remise werd het verschil met een van de concurrenten in stand gehouden. Bovendien verloor FC 's-Gravenzande, zodat ASWH een punt uitliep op die ploeg. Smitshoek en Zwaluwen wonnen wel, maar zij moeten eerst nog hun inhaalduels winnend afsluiten en kunnen in dat geval op negen punten komen. Nog altijd een flinke marge voor koploper ASWH dus. Volgende week wacht een nieuwe uitdaging, want dan staat de inhaalwedstrijd bij FC 's-Gravenzande op het programma. Opnieuw een belangrijke wedstrijd dus voor ASWH in de titelstrijd.

  Capelle - ASWH 0-0 (0-0)
  Scheidsrechter: Martin Wever

  Capelle: Marc van Splunter; Matthew Jones, Wesley Pollemans, Jelle Pollemans, Bram van Eijk; Ibrahim Touré, Ryan Purvis (46. Jawad Bellahsan), Kyle Ebecilio; Christiaan Dabaghian (78. Fanny Waandels), Joshua Kassels, Dennis van der Heijden (87. Merlind Lajci)

  ASWH: Jeffrey Verkerk; Tristan Armand, Luis Pedro, Edon Fetahi, Jullien Moerman; Joshua Adney, Wout Neelen, Sam van Veen, Genridge Prijor; Jordan Gout (77. Jesse van Es), Bradley Tuinfort

  Mikki

 • Basisdebutant Jordan Gout en Genridge Prijor proberen tussen een aantal Capelle-verdedigers het doel van de tegenstander onder vuur te nemen (foto: Philip Schmidt).

  Een uitgebreide fotoreportage van dit duel is te vinden op de website www.phsfoto.nl en de Facebook-pagina Voetbalfoto's Tuinfort.