• ASWH sluit competitie af bij kampioen ACV

 • Nog één speelronde en dan is de reguliere competitie in de derde divisie ten einde. Enkele beslissingen moeten nog vallen, maar in het geval van ASWH is alles inmiddels helaas wel duidelijk. De enige mogelijkheid om nog te ontsnappen aan degradatie vereist een scenario waar zelfs de meest fantasierijke filmmaker zich niet aan durft te wagen. De ploeg van trainer Sjoerd van der Waal neemt morgen dus in principe voorlopig afscheid van de derde divisie. Dat geldt ook voor de tegenstander in de laatste wedstrijd, maar daar is de stemming heel wat beter. ACV kroonde zich vorige week namelijk tot kampioen en zal dus na de zomer in de Jack's League spelen. Een knappe prestatie van de club uit Assen, waarvoor een felicitatie op zijn plaats is. Het betekent wel dat er in de wedstrijd van morgen eigenlijk niets meer op het spel staat.

  Het is op dit moment misschien lastig voor te stellen, maar na negen wedstrijden stond ASWH nog boven de Drenten op de ranglijst. De Ambachters hadden 12 punten, twee meer dan ACV. Die ploeg begon daarna echter aan een weergaloze reeks. De formatie van trainer Ruud Jalving bleef daarin 24 wedstrijden op een rij ongeslagen. Omdat vrijwel al die duels ook winnend werden afgesloten, klom ACV gestaag naar de top van de ranglijst. GVVV hield de strijd nog lang vol, maar vorige week haakte ook de laatste concurrent in de titelrace af. De Veenendalers verslikten zich in FC Rijnvogels, waardoor ACV dankzij een 1-4 overwinning bij VVOG het kampioenschap behaalde.

  De klinkende cijfers van de kampioen? 21 zeges, negen remises en drie nederlagen. 72 punten. 67 goals voor, 33 tegen. Drie ploegen scoorden vaker, maar geen enkel team kreeg minder tegentreffers. Dan is er geen twijfel mogelijk: ACV heeft terecht de titel bemachtigd. En dus mag de in 1939 opgerichte Asser Christelijke Voetbalvereniging het komend seizoen in de tweede divisie proberen. Met twee landstitels en drie zaterdagtitels op het palmares past ACV sowieso qua historie op het hoogste amateurniveau.

  In de heenwedstrijd verloor ASWH op een koud sportpark Schildman uiteindelijk vrij kansloos met 0-3, nadat in de eerste helft nog lange tijd een gelijke stand op het scorebord stond. Morgen neemt een groot deel van de selectie en de staf afscheid. Ongetwijfeld zullen zij in hun laatste wedstrijd voor ASWH nog één keer iets willen laten zien, al zal het niet eenvoudig worden tegen de kampioen. Alle support is dan ook welkom. Laat je dus horen langs de lijn!

  Mikki

  De wedstrijd bezoeken? Supporters die niet naar sportpark Catawiki kunnen komen, hebben de mogelijkheid om de wedstrijd op een andere manier te volgen. Bijvoorbeeld via het Twitter-account van ASWH, maar ook door te luisteren naar het verslag van Joost Trouwborst op Atos RTV.

 • Jay Brand, een van de ASWH-spelers die morgen voor het laatst in actie zal komen, duelleert met een aanvaller van ACV in de heenwedstrijd in december (foto: Philip Schmidt / phsfoto)