• ASWH speelt op eigen veld tegen Heracles voor de 1e ronde om de TOTO KNVB Beker

  8 okt 2021
 • De loting voor de TOTO KNVB Beker heeft bepaald dat ASWH op 26 oktober thuis speelt tegen eredivisieclub Heracles Almelo. Een tijdje heerste er onzekerheid of deze wedstrijd wel of niet op sportpark Schildman gespeeld zou kunnen worden. Reglementair voldoet onze veldverlichting niet aan de vereiste lichtcapaciteit voor televisieopnamen. Het bestuur zette in op twee sporen. De eerste inzet was te proberen toch de wedstrijd thuis te realiseren. Het tweede spoor leidde naar BVV Barendrecht waarmee al een eerdere afspraak was gemaakt. Mochten we niet thuis kunnen spelen, met het bestuur van Barendrecht was de overeenkomst in een uur akkoord. Wij zouden gebruik mogen maken van alle faciliteiten. Daarvoor vroeg het Barendrecht bestuur een vriendschappelijke vergoeding.

  Intussen was er door een paar prominente ASWH'ers ook een onderzoek gestart naar de haalbaarheid om tegen Heracles toch thuis te kunnen spelen. Het bijplaatsen van verlichting bleek dan wel noodzakelijk. Dit bijplaatsen zou extra kosten met zich meebrengen. Inmiddels was er ook contact met de gemeente gelegd in het kader van de veiligheid. Uit gesprekken werd duidelijk dat de gemeente ASWH zou willen ondersteunen om de wedstrijd thuis te kunnen laten spelen. Dankzij de uitstekende samenwerking met de gemeente zijn wij er in geslaagd om ASWH – Heracles op eigen veld door te laten gaan.

  Dank aan BVV Barendrecht voor hun bereidwilligheid om ASWH te willen ontvangen en dank aan de gemeente voor de ondersteuning.

  Nadere mededelingen omtrent kaartverkoop etc volgen begin volgende week op deze site.

  Het Bestuur