• ASWH start oefencampagne met gelijkspel tegen Al-Fayha FC

 • ASWH is gisteravond gestart aan de oefencampagne richting het nieuwe seizoen. De eerste oefenwedstrijd leverde de Ambachters een gelijkspel op. In Zeeland werd het 1-1 tegen Al-Fayha FC, een club die uitkomt op het hoogste niveau in Saoedi-Arabië.

  Trainer Rogier Veenstra kon in Burgh-Haamstede nog niet over de voltallige groep beschikken. Blessures, vakanties, werkverplichtingen en autopech zorgden er zelfs voor dat er uiteindelijk maar veertien inzetbare spelers waren. Daaruit formeerde Veenstra een basiselftal met vijf nieuwkomers. Zij bevonden zich vooral in de achterhoede. Een behoorlijk contrast met Al-Fayha, dat genoeg spelers bij zich had om met twee verschillende elftallen te kunnen aantreden.

  De supporters die de moeite genomen hadden om naar Zeeland af te reizen, zagen dat ASWH voor rust veelvuldig in balbezit was. De tegenstander loerde op Ambachtse foutjes, om zo vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. Daar had Al-Fayha ook de spelers voor, maar enkele kleine kansjes waren niet aan de profs besteed. ASWH was in de eerste helft zelfs het dichtst in de buurt van de openingstreffer. Ismail Yildirim vond met een goed schot echter de paal op zijn weg. Verder was het interessant om te zien dat bepaalde aspecten, die in de eerste trainingsweken veelvuldig aan bod kwamen, al terugkeerden in het spel van ASWH. Al met al was 0-0 geen onlogische ruststand.


  Aytaç Asim Metin en Victor Stenzler maken samen een aanval van Al-Fayha onschadelijk

  Na rust verschenen er drie verse krachten in de ploeg. De wedstrijd werd boeiender, omdat Al-Fayha ook wat meer naar voren speelde. Na een minuut of twintig kreeg ASWH een vrije trap op zeker 25 meter van het doel. In de persoon van Lucas van Oeveren hebben de Ambachters een specialist aangetrokken en hij gaf meteen zijn visitekaartje af. Op sublieme wijze krulde Van Oeveren de bal in de kruising. Een waar kunststukje, waardoor ASWH de leiding nam. Helaas duurde dit niet lang. Bij een aanval van de ploeg uit Saoedi-Arabië ging een aanvaller over het been van Clarence Bijl. Scheidsrechter Sahiner legde de bal op de stip. De Braziliaan Neto schoot de bal, na een opmerkelijke aanloop, buiten bereik van Tijs te Duits in de hoek. Na de gelijkmaker kon het nog alle kanten op. ASWH kwam nog enkele keren in de buurt van het vijandelijke doel, maar de beste kans op de winst was uiteindelijk voor Al-Fayha FC. Tijs te Duits gaf echter inzage in zijn keeperskwaliteiten met een prima reflex op een vlammend schot. Zo bleef het dus 1-1.

  Een resultaat waar ASWH niet ontevreden mee was, na een wedstrijd die ongetwijfeld de nodige inzichten heeft geboden aan trainer Rogier Veenstra en zijn assistent Sjoerd van der Waal. Zaterdag staat een minitoernooi met Barendrecht en FC Groningen op het programma.

  Al-Fayha FC - ASWH 1-1 (0-0)
  65. 0-1 Lucas van Oeveren 72. 1-1 Neto (strafschop)

  ASWH: Tijs te Duits; Lorenzo Braaf, Victor Stenzler, Aytaç Asim Metin, Clarence Bijl; Jesper van den Bosch (73. Kenny Anderson), Lars Bosscha (73. Fabian Korporaal), Kenny Anderson (46. Nick Slotboom), Fabian Korporaal (46. Lucas van Oeveren); Ismail Yildirim (73. Lester Pires), Lester Pires (46. Bo Blinker)

  Mikki