UA
 • ASWH is er gisteravond niet in geslaagd om een goed vervolg te geven aan de overwinning op GVVV. De Ambachters bleven opnieuw puntloos op vreemde bodem. De avondwedstrijd bij De Treffers leverde een 3-1 nederlaag op. De ploeg van trainer Rogier Veenstra liet zich in Groesbeek te veel meeslepen in het fysieke spelletje van de gastheren, die dat simpelweg beter beheersten. Nadat ASWH kort voor rust nog op gelijke hoogte kwam, lukte het in de tweede helft niet meer om een nieuwe achterstand weg te werken. Daardoor bleef ASWH zeventiende, maar zag het wel hoe concurrent Scheveningen uitliep in de degradatiestrijd.

  Veenstra maakte de keuze om met hetzelfde elftal te starten. Dat betekende dat de weer van zijn blessure herstelde Koen Wesdorp op de reservebank begon. Verder waren er weinig bijzonderheden in de wedstrijdselectie. De ziekenboeg bestaat nog altijd uit dezelfde spelers, die al langere tijd ontbreken. In Groesbeek bleek men al behoorlijk in de ban van het naderende carnaval, want de aftrap werd genomen door de pupil van de week én prins carnaval. Opmerkelijk was dat er maar liefst vijf Janssens bij dit duel betrokken waren. Uiteraard Bryan in het doel van ASWH, twee verdedigers bij De Treffers, een grensrechter en de vierde man.

  ASWH deelde op sportpark Zuid het eerste speldenprikje uit. Een voorzet in het strafschopgebied van de gastheren kon door Jesper van den Bosch net niet worden verlengd. Al snel bleek echter dat het een andere wedstrijd zou worden dan de afgelopen duels. Het lastig bespeelbare natuurgrasveld en de invloed van de wind maakten het lastig om te voetballen. Bovendien liet De Treffers vanaf het begin de spierballen rollen in de duels. Hoewel ASWH daar bij vlagen nog wel onderuit kon spelen, werd het toch al snel een potje vechtvoetbal met veel lange ballen. Kansen waren lange tijd schaars. De Treffers leek gevaarlijk te worden toen Lowie van Zundert een bal knap controleerde, maar de topscorer van de thuisploeg had vervolgens te veel tijd nodig om af te ronden. De defensie van ASWH kon dus nog ingrijpen.


  Clarence Bijl duelleert met een speler van De Treffers (foto: PRO SHOTS / David van Haren)

  Acht minuten voor rust lukte dat echter niet. Linksbuiten Bo van Essen kwam naar binnen en krulde de bal richting de verre hoek. Bryan Janssen kreeg de vingertoppen er nog wel tegen, maar dat was niet voldoende om te voorkomen dat De Treffers op voorsprong kwam. Toch een tegenvaller voor ASWH, omdat er eigenlijk nog niet zo gek veel was gebeurd voor het doel. Zelf hadden de Ambachters aanvallend ook nog geen uitgespeelde kansen gecreëerd. In de extra tijd van de eerste helft herstelde het in de blauwe uittenues gestoken ASWH het evenwicht. Sam van de Kreeke bracht een hoekschop voor het doel, waar Lars Bosscha de bal met een halve omhaal ineens op de schoen nam. De jubilaris, die zijn 150e officiële duel in ASWH 1 speelde, zag hoe zijn inzet de lijn passeerde. Hoewel de doelman van De Treffers en enkele verdedigers nog probeerden onheil te voorkomen, was het oordeel van de arbitrage duidelijk: doelpunt. Een knappe treffer van de middenvelder. Zodoende brak de rust aan met een 1-1 stand.

  Waar ASWH voor rust dus nog wel geregeld de voetballende oplossing zocht, liet de ploeg dat in de tweede helft na. Dat was koren op de molen van De Treffers, want die ploeg beschikte over meer lengte en kracht. Omdat scheidsrechter De Winter de ene keer wel floot en de andere keer niet, was het bovendien altijd maar afwachten welke duels zijn zegen kregen. Uit een dergelijke situatie kreeg de thuisploeg ook een grote kans. De Winter liet doorspelen bij een twijfelachtig duel, waarna De Treffers gevaarlijk werd. Een eerste schot werd geblokt en daarna knalde Bo van Essen de rebound ruim over. Kort na het uur scoorden de gastheren wel. Gezien het spelbeeld kon het niet verrassend worden genoemd dat dit uit een standaardsituatie gebeurde. Na een hoekschop ontstond een klutssituatie, waarin Dennis Janssen het laatste tikje gaf en keek ASWH tegen een 2-1 achterstand aan.


  Jordie van der Laan probeert zich te ontdoen van zijn bewaker (foto: PRO SHOTS / David van Haren)

  Met een dubbele wissel probeerde Veenstra het tij te keren. Lester Pires en Koen Wesdorp vervingen Sam van de Kreeke en Nick Slotboom. ASWH ondernam zeker pogingen om nog iets te forceren, maar De Treffers was in de omschakeling vaker dreigend. De thuisploeg speelde het bij een tweetal uitbraken slecht uit. Kort voor tijd viel de beslissing toch. Lester Pires leek op weg naar een doelpoging namens ASWH, maar verloor de bal. De snelle invaller Dilivio Hoffman sprintte de diepte in en kwam in duel met Lars Bosscha. Beide spelers hingen aan elkaar en struikelden. In de ogen van De Winter maakte Bosscha hierbij de overtreding, waar hij mogelijk ook andersom had kunnen fluiten. Het werd echter een strafschop. Boy van de Beek pakte het presentje uit en schoot De Treffers op 3-1.

  Hoewel er nog vijf minuten werden toegevoegd, was het daarmee over en uit voor ASWH. Er kwam dan ook geen verandering meer in de stand. Zo stapte ASWH helaas dus met een nederlaag van het veld, in de wetenschap dat concurrent Scheveningen eerder op de dag had gewonnen. De achterstand op de nacompetitieplaatsen nam dus toe, maar het doek is zeker nog niet gevallen. ASWH zit nog altijd in een reeks waarin punten gepakt kunnen en moeten worden. Jammer genoeg lukte dat bij De Treffers niet, maar over twee weken wacht een nieuwe kans als Excelsior Maassluis naar sportpark Schildman komt. Eerst speelt ASWH komende donderdagavond echter nog een oefenduel tegen Congo United.

  De Treffers - ASWH 3-1 (1-1)
  37. 1-0 Bo van Essen 45 (+3). 1-1 Lars Bosscha 64. 2-1 Dennis Janssen 87. 3-1 Boy van de Beek (strafschop)
  Scheidsrechter: Frank de Winter

  De Treffers: Niels Kornelis; Joris Janssen, Dennis Janssen, Bryan Sirvania, Jermo Wilsterman (89. Timo Pluk); Tjeu Langeveld, Joey Dekkers, Boy van de Beek; Koen Maertzdorf (90+1. Ifra Sow), Lowie van Zundert, Bo van Essen (81. Dilivio Hoffman)

  ASWH: Bryan Janssen; Clarence Bijl, Menno Vooges, Gilmaro van de Werp, David Almeida; Jesper van den Bosch, Lars Bosscha (86. Mels van Driel), Fabian Korporaal, Nick Slotboom (70. Koen Wesdorp); Jordie van der Laan, Sam van de Kreeke (70. Lester Pires)

  Mikki

  Een fotoreportage van dit duel is te zien op de Facebook-pagina van Dik Schumacher. De samenvatting en interviews door Fox staan inmiddels op de gebruikelijke plaats op de website.