• ASWH verliest bij DVS '33 Ermelo

 • De midweekse speelronde in de derde divisie heeft ASWH geen punten opgeleverd. De Ambachters verloren gisteravond met 2-0 bij DVS '33 Ermelo. Eigenlijk was het duel halverwege al gelopen. De ploeg van trainer Sjoerd van der Waal keek bij het rustsignaal namelijk niet alleen tegen een achterstand aan, maar kwam ook met een man minder te staan. In de tweede helft lukte het om verdere schade te beperken, maar een ommekeer bewerkstelligen zat er ook niet in. Daardoor viel er weinig op de uitslag af te dingen. Door het verlies in Ermelo zakte ASWH weer enkele plaatsen op de ranglijst.

  Van der Waal zag na de overwinning op Excelsior '31 geen aanleiding om zijn elftal te wijzigen. ASWH begon in Ermelo dus met dezelfde elf spelers. Denzley Griët was wel toegevoegd aan de wedstrijdselectie, waarin Sven van der Net, Giovano van Ree en Yusri el Kandoussi wegens blessureleed nog steeds ontbraken. De ploeg wist zich bovendien gesteund door een groep trouwe supporters, die ondanks de concurrentie van de Champions League hadden besloten om ASWH achterna te reizen.

  DVS '33 Ermelo startte furieus na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Winkel. De gastheren vielen meteen aan en dat zorgde direct voor een hachelijke situatie in het Ambachtse strafschopgebied, inclusief een niet gehonoreerde penaltyclaim. ASWH liet zich echter ook al snel zien in aanvallend opzicht. Niek den Heeten lanceerde Mohamed el Kharbachi. De vleugelspits was zijn tegenstander op snelheid de baas en stormde richting het doel, maar zijn poging eindigde naast. Met slechts drie minuten op de klok was er dus al heel wat gebeurd, waardoor het publiek er eens goed voor ging zitten.

  Er ontstond ook een vrij open wedstrijd, waarin de thuisploeg na een kleine twintig minuten de score opende. Dat mocht ASWH zich aanrekenen, want er werd niet doortastend genoeg verdedigd. Daardoor kon de bal niet worden weggewerkt en uiteindelijk profiteerde Lars van Wetering optimaal met een schot in de hoek. ASWH stond dus op achterstand, al leek de ploeg niet heel erg van slag. De Ambachters hadden vrij veel balbezit, ook al omdat DVS '33 Ermelo de keuze maakte om wat verder in te zakken met de voorsprong op zak. ASWH mocht combineren, deed dat ook, maar rond het strafschopgebied greep de thuisploeg dan vaak wel goed in. Echte kansen bleven dus uit voor de Ambachters.

  Rond het half uur vond een cruciaal moment plaats. Er leek een overtreding te worden gemaakt op Yassin Ouja, maar de scheidsrechter liet doorspelen. De daaropvolgende tegenaanval van DVS '33 Ermelo werd door ASWH gestopt met een onnodige overtreding rond het strafschopgebied. Het leverde de gastheren een vrije trap op een kansrijke plek op. Bovendien kreeg Wout Neelen geel voor protest, een kaart die later zware gevolgen zou krijgen. Tot overmaat van ramp krulde ex-prof Stef Nijland de bal uit de vrije trap fraai binnen en zo stond ASWH ineens met 2-0 achter.

  Het laatste deel van de eerste helft leek op de voorgaande fase. Genoeg balbezit voor ASWH, maar doelgevaar kwam er nauwelijks uit voort. Wat dat betreft was DVS '33 Ermelo overtuigender in de momenten waarop de aanval werd gezocht. Jair Oosterlen moest bijvoorbeeld alles uit de kast halen om een inzet van Stef Nijland te blokken. In de voorlaatste minuut van de eerste helft zette Wout Neelen een sliding in, waarbij hij zijn tegenstander raakte. Ietwat ongelukkig, maar scheidsrechter Winkel trok meteen geel. Omdat Neelen eerder ook al een kaart in die kleur kreeg, moest de Brabander het veld verlaten. Dat maakte de opdracht voor ASWH er voor de tweede helft niet makkelijker op.

  De tien Ambachters kregen na de pauze ook de eerste serieuze kans. Een tegendraadse kopbal van Grad Damen, na een voorzet van Stefan Watson, werd echter gekeerd door de doelman van DVS '33 Ermelo. Jammer, want een doelpunt had misschien geloof kunnen brengen. Nu werd de tweede helft er echter toch vooral één waarin het beperken van de schade bovenaan stond. DVS '33 Ermelo stak ook niet al te veel energie meer in het duel. Natuurlijk combineerden de gastheren af en toe zeer vaardig en lieten ze enkele goede aanvallen zien, maar Stefan Kok hoefde ook weer niet heel vaak in actie te komen. Als het moest, deed hij dat bovendien goed met reddingen op pogingen van Lars van Wetering en invaller Nassim el Ablak.

  Ook Van der Waal was inmiddels aan het wisselen geslagen. Lester Pires, Ousmane Souare, Samuel van der Velden en Mirac Akdeniz kregen nog speeltijd. De Ambachters deelden ook nog enkele speldenprikken uit. Mohamed el Kharbachi en Jay Brand schoten een keer over en een inzet van Lester Pires eindigde in de handen van doelman Daan Huiskamp. Aan de overzijde liet DVS '33 Ermelo zich ook nog zien, maar doelpunten werden er niet meer gemaakt.

  Daardoor liep ASWH een nederlaag op, die eigenlijk al voor rust gestalte kreeg. Met een man minder was er in de tweede helft niets meer te halen. De rode kaart haalde de angel uit de wedstrijd, waardoor DVS '33 Ermelo een terechte zege boekte. Opnieuw kwamen er leerpunten aan het oppervlak voor de nog altijd in opbouw zijnde ploeg. Door het verlies zakte ASWH enkele plaatsen op de ranglijst, al zijn de verschillen daar nog steeds erg klein. Komende zaterdag wacht echter al de kans op revanche. Dan is Hoek te gast op sportpark Schildman.

  DVS '33 Ermelo - ASWH 2-0 (2-0)
  19. 1-0 Lars van Wetering 28. 2-0 Stef Nijland
  Scheidsrechter: Thom Winkel

  DVS '33 Ermelo: Daan Huiskamp; Nicky van Hilten, Sem de Wit, Tarik Evre, Gaston Salasiwa; Frank Olijve (64. Lars Huber), Lars van Wetering (80. Lars Miedema), Maarten van Dijk (71. Eren Turan Yavuz); Ali Akla (64. Nassim el Ablak), Stef Nijland (64. Adriaan Kruisheer), Omar el Ghazouani

  ASWH: Stefan Kok; Jay Brand, Edon Fetahi, Jair Oosterlen, Stefan Watson; Wout Neelen, Grad Damen (77. Samuel van der Velden); Mohamed el Kharbachi (77. Mirac Akdeniz), Niek den Heeten, Brandon Robinson (59. Lester Pires); Yassin Ouja (67. Ousmane Souare)

  Mikki