• ASWH verliest nipt van FC Dordrecht in eerste oefenduel

  20 jul 2021
 • Vanavond trapte ASWH op sportpark Schildman tegen FC Dordrecht de oefencampagne in de voorbereiding op het nieuwe seizoen af. Binnen en buiten de lijnen was dat weer even wennen, want de laatste keer dat er een wedstrijd werd gespeeld was op 10 oktober 2020. Logisch dus dat er behoorlijk wat publiek op het oefenduel was afgekomen, rekening houdend met alle coronamaatregelen. De toeschouwers zagen dat de in de Keuken Kampioen Divisie uitkomende streekgenoot een nipte overwinning boekte (0-1).

  Omdat ASWH lang geen wedstrijden speelde, besloot trainer Rogier Veenstra om de spelers maximaal een helft in te zetten. Om uiteenlopende redenen waren vijf selectiespelers nog niet inzetbaar, waardoor er aanvulling werd gevonden in het Onder 23 team. FC Dordrecht is al verder in de voorbereiding en wisselde daarom beduidend minder. Dat verschil in ritme was eigenlijk in heel de wedstrijd terug te zien. De bezoekers waren dan ook licht de bovenliggende partij en drukten dat dus uiteindelijk ook uit in de score.

  In de eerste helft viel er voor de toeschouwers nog niet al te veel actie te bewonderen in de strafschopgebieden. FC Dordrecht werd een keer dreigend na een goede uitbraak, maar Mauro Savastano schoot ruim over. Bij een andere counter probeerde Jerailly Wielzen de bal in de hoek te krullen. Zijn inzet eindigde echter ver naast de paal. Doelman Bryan Janssen hoefde dan ook geen noemenswaardige redding te verrichten, ook al omdat Nikki Baggerman het tot twee keer toe van een afstandje probeerde, maar er niet in slaagde om de bal tussen de palen te mikken. Aan de overzijde hoefde FC Dordrecht-doelman Liam Bossin zich evenmin in te spannen. De aanvalsopzetten en uitbraken van ASWH strandden meestal voor het echt gevaarlijk kon worden. Wel kregen de Ambachters een vrije trap op een mooie positie, maar Luuk Admiraal zocht het doel veel te hoog. De 0-0 ruststand was dan ook niet onlogisch.

  Na rust verschenen er elf verse krachten binnen de lijnen. ASWH schoot uit de startblokken toen Cunayt Blackson zich op de rechterflank voorbij een tegenstander wurmde. De voorzet van de speler uit Onder 23 belandde in een scrimmage, waarbij Mohamed El Bannasri en Lester Pires de bal niet over de lijn kregen. De doelman en een verdediger van FC Dordrecht lagen in de weg. Kort daarna openden de gasten de score. Een voorzet van Jerailly Wielzen werd door invaller Nikolas Agrafiotis van dichtbij achter doelman Stefan Kok gekopt: 0-1. ASWH moest dus in de achtervolging.

  Het restant van de tweede helft verliep af en toe wat rommelig, waardoor er wel meer gebeurde voor beide doelen. De Dordtse goalie Liam Bossin moest in actie komen na een zwabberbal van Levi Bouwense en voorkwam daarmee de gelijkmaker. ASWH ontsnapte even later zelf aan een grotere achterstand toen Jerailly Wielzen na een klutssituatie de lat raakte en ook Joey van Gennip schoot nog eens in kansrijke positie over. In de slotfase kwam ASWH nog één keer in de buurt van de gelijkmaker. Kelvin Okojie onderschepte de bal in de Dordtse opbouw en stormde richting het doel. Bossin moest zich strekken om de inzet van de middenvelder uit Onder 23 te keren. Daardoor bleef het bij 0-1.

  ASWH moest dus een nederlaag slikken tegen de profs. Geen schande, gezien de duidelijke verschillen in ritme. Trainer Rogier Veenstra zal in het eerste oefenduel echter genoeg aanknopingspunten ontdekt hebben, waarmee hij deze voorbereiding verder kan. Te beginnen zaterdag tegen Barendrecht.

  ASWH – FC Dordrecht 0-1 (0-0). 51. 0-1 Nikolas Agrafiotis.

  ASWH: Bryan Janssen (46. Stefan Kok); Jay Brand (46. Jason Maccow), Henrico Drost (46. Peter Verhoeve), Daan van der Harst (46. Gilmaro van de Werp / 77. Yarick Dorst), Lucas Leverland Murillo (46. Max Stofkooper); Jesper van den Bosch (46. Chakib Lechheb), Yarick Dorst (46. Levi Bouwense), Tayfun Karaca (46. Kelvin Okojie); Joost van Eck (46. Cunayt Blackson), Daniël Wissel (46. Lester Pires), Luuk Admiraal (46. Mohamed El Bannasri)

  FC Dordrecht: Liam Bossin; Noah Lewis, Toine van Huizen (64. Daniël van Vianen), Jop van den Avert, Mauro Savastano (53. Jordi Geijsen); Tim Hölscher, Nikki Baggerman, Kevin Vermeulen (64. Joey van Gennip); Jerailly Wielzen, Stijn Meijer (46. Nikolas Agrafiotis), Mathis Suray

  Mikki