UA
  • Gisteravond speelde ASWH een oefenwedstrijd tegen Kozakken Boys. De ploeg van trainer Sjoerd van der Waal boekte in Werkendam een knappe zege. Het werd 0-3 voor de Ambachters.

    De wedstrijd werd ingepland omdat beide teams komend weekend niet in actie komen voor de competitie en zo dus toch ritme konden houden. Van der Waal benutte het duel ook om enkele dingen uit te proberen richting de belangrijke slotfase van de derde divisie. In een sterke eerste helft, waarin ASWH maar weinig weggaf, namen de Ambachters na iets meer dan een half uur de leiding. Joshua Adney kwam vanaf de zijkant naar binnen en krulde de bal schitterend in de verre hoek.

    Na rust was het duel meer in evenwicht. ASWH liep door twee benutte strafschoppen verder uit naar 0-3. De eerste elfmetertrap ontstond na een overtreding op Mirac Akdeniz, waarna Yassin Ouja raak schoot. Bij de tweede strafschop, verkregen na een overtreding op aanvoerder Luis Pedro, mocht Mohamed el Kharbachi vanaf de stip aanleggen. Ook hij schoot keurig binnen. Zo behaalde ASWH een keurige zege in een nuttige wedstrijd.

    Mikki