UA
 • Gisteren sloot ASWH het eerste blok van de voorbereiding af met een oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht onder 21. De ploeg van trainer Roy Brinkman verspeelde op sportpark Schildman een voorsprong en verloor uiteindelijk van de Dordtse beloften (2-3).

  ASWH was nog verre van compleet na de eerste twee trainingsweken. Vakanties, lichte blessures en studieverplichtingen zorgden ervoor dat de trainer liefst tien spelers niet kon inzetten, terwijl twee anderen pas net terug waren van vakantie en de afgelopen week (vrijwel) geen trainingsarbeid konden leveren. Het bood uiteraard wel de mogelijkheid om diverse andere spelers langer aan het werk te zien.

  In de eerste helft liet ASWH zich diverse keren goed zien in aanvallend opzicht. Een eerste kans werd door Quincy Tavares nog onbenut gelaten, maar alsnog namen de Ambachters binnen een kwartier de leiding. Genridge Prijor veroverde zelf de bal in de opbouw van de bezoekers, liep door en schoot diagonaal raak: 1-0. Nog geen tien minuten later lag ook de tweede in het net. Quincy Tavares werd op snelheid gelanceerd en bediende Bradley Tuinfort. De spits tikte de 2-0 binnen. Tuinfort had later nog een keer pech met een goede volley. De lat voorkwam een tweede treffer van de topscorer van vorig seizoen. FC Dordrecht onder 21, dat tussendoor via Jay Zouteriks de paal had geraakt, produceerde in de toegevoegde tijd de aansluitingstreffer. Jaydelmar Jansen verraste doelman Dirk Boonstoppel met een schot in de korte hoek, zodat ASWH halverwege met een 2-1 voorsprong mocht rusten.

  De tweede helft was nog maar net bezig of het stond gelijk. Noah Wijne, een van de zeven invallers, werkte op ongelukkige wijze een bal in eigen doel: 2-2. Halverwege de tweede helft namen de gasten zelfs de leiding. Een miscommunicatie achterin werd afgestraft door Tymen van Ramshorst, die de bal langs de uitgekomen Alejandro Platero Bustos kopte en FC Dordrecht onder 21 een 2-3 voorsprong bezorgde. In die stand kwam geen verandering meer, al probeerde ASWH nog wel een gelijkmaker te forceren. Dat lukte ondanks enkele kleine kansjes niet meer.

  De oefennederlaag zal de trainers ongetwijfeld weer van de nodige inzichten hebben voorzien, terwijl er ook weer ritme kon worden opgebouwd. De komende twee weken is de selectie weer vrij, waarna het tweede deel van de voorbereiding zal starten en de groep ook weer completer raakt. In elk geval is er al twee weken goed gewerkt.

  ASWH - FC Dordrecht onder 21 2-3 (2-1)
  13. 1-0 Genridge Prijor 22. 2-0 Bradley Tuinfort 45 (+4). 2-1 Jaydelmar Jansen 49. 2-2 Noah Wijne (eigen doelpunt) 66. 2-3 Tymen van Ramshorst
  Scheidsrechter: Clint van der Heyden

  ASWH: Dirk Boonstoppel; Julliƫn Moerman (74. Quincy Tavares Mojica), Luis Pedro, Dennis Nederveen (74. Job van der Werff), Job van der Werff (46. Noah Wijne); Sam van Veen (46. Alessio Shew-Atjon), Joey van Gennip (46. Joshua Adney), Filip Pausic (46. Angelo Nascimento); Quincy Tavares Mojica (46. Ruben Monteiro Soares), Bradley Tuinfort (74. Genridge Prijor), Genridge Prijor (46. Tim Zeller)

  Mikki

 • Aanvoerder Luis Pedro duelleert met een aanvaller van FC Dordrecht onder 21 (foto: Philip Schmidt)