• ASWH vervolgt missie in Zeeland bij Hoek

 • Na de overwinning in de cruciale wedstrijd tegen Excelsior '31 steeg ASWH twee plaatsen op de ranglijst in de derde divisie. De missie van de Ambachters is echter nog zeker niet volbracht. In de resterende acht duels moet de ploeg van trainer Sjoerd van der Waal namelijk niet alleen proberen om nog twee teams te passeren, ook dienen er nog altijd minimaal twee clubs onder zich gehouden te worden. Dat betekent dat er punten gepakt moeten worden. Om te beginnen aanstaande zaterdag, als de uitwedstrijd bij het Zeeuwse Hoek op het programma staat.

   Middenmoter met ambities

  Het in opgerichte Hoek staat op dit moment op de achtste plek. Strijden om het kampioenschap zit er gezien de achterstand op de bovenste ploegen niet meer in. Hoek is met 38 punten een stevige middenmoter. De Zeeuwen lijken dit seizoen, naar het voorbeeld van het Franse Toulouse, te proberen om het gelijkspel te voorkomen. Die club berekende dat je beter vol voor de aanval kunt gaan en dan misschien vaker verliest, maar ook meer wint. En dat levert per saldo meer op dan veel remises. Van de 26 door Hoek gespeelde wedstrijden eindigden er slechts twee onbeslist. Twaalf keer won Hoek, twaalf keer werd verloren. Ook het doelsaldo past bij deze cijfers. De Zeeuwen maakten namelijk 56 doelpunten, waarmee zij op twee teams na de productiefste voorhoede hebben. Daar staan echter ook al 55 tegentreffers tegenover, waardoor Hoek ook op twee teams na de meest gepasseerde defensie heeft. Opmerkelijk is ook dat Hoek uit en thuis exact dezelfde resultaten heeft geboekt. Zowel op eigen veld als op vreemde bodem werd zes keer gewonnen, één keer gelijkgespeeld en zes keer verloren. Overigens heeft men in Zeeland zeker nog ambities om een stap omhoog te maken, want Hoek liet al doorschemeren te mikken op de laatste periodetitel. Met zes punten uit de eerste drie duels is de start in elk geval behoorlijk te noemen.

  Wederom een trainerswissel

  De selectie van Hoek staat onder leiding van de Belgische trainer Quincy Rombaut. Hij nam het eind januari over van Pieter Ongena. Rombaut beschikt nog niet over de juiste papieren, maar de KNVB heeft hem dispensatie verleend om het seizoen af te maken. Ongena had het in september juist overgenomen van Björn De Neve, waardoor Hoek nu dus toe is aan de derde trainer. Dat lijkt veel, maar bij de Zeeuwen komt dit vaker voor. In het voorgaande seizoen stonden er zelfs vijf trainers aan het roer. Sinds de eeuwwisseling kwamen er al ruim twintig trainerswisselingen voor, dus het past ook wel een beetje bij Hoek. Voor het nieuwe seizoen moet de club overigens op zoek naar een nieuwe man, omdat Rombaut dan ook nog niet over het vereiste diploma beschikt.

  Nederlaag op eigen veld

  De eerste ontmoeting dit seizoen leverde ASWH geen punten op. De Ambachters moesten al voor rust met tien man door na een rode kaart voor Edon Fetahi. In de tweede helft buitte Hoek het overtal uit en via treffers van Karim Bannani, Jeffred Bonsu en Steve Schalkwijk liepen de Zeeuwen uit naar een ruime 0-3 overwinning. Jahrdell Constansia miste in de slotfase zelfs nog een strafschop namens de gasten. Zijn poging werd gestopt door Stefan Kok. ASWH kent natuurlijk een ruime onderlinge historie met Hoek. In al die jaren werd in Zeeland elk resultaat wel behaald. Nederlagen, remises, overwinningen. De laatste Ambachtse zege stamt uit het seizoen 2012/13, toen ASWH mede door de uitblinkende Everton Pires Tavares met 1-3 won. Sindsdien werd alleen nog maar verloren op sportpark Denoek. De hoogste tijd dus om die reeks te doorbreken.

  ASWH hoopt zaterdag vanzelfsprekend een positief resultaat te behalen in Zeeland. Hoek zal echter geen cadeautjes geven en dus moeten de Ambachters flink aan de bak. Alle support is dan ook welkom. Laat je dus horen langs de lijn!

  Mikki

  De wedstrijd bezoeken? Supporters die niet naar sportpark Denoek kunnen komen, hebben de mogelijkheid om de wedstrijd op een andere manier te volgen. Bijvoorbeeld via het Twitter-account van ASWH, maar ook door te luisteren naar het verslag van Joost Trouwborst op Atos RTV.

 • Yassin Ouja probeert een voorzet af te leveren in de eerste ontmoeting tussen ASWH en Hoek dit seizoen (foto: Philip Schmidt / phsfoto)