• ASWH Voetbalschool: "We gaan weer beginnen."

  27 aug 2021
 • We mogen weer en daar zijn we maar wat blij mee. Na een lange periode waarin er nauwelijks  of niet wedstijden gevoetbald zijn start het seizoen voor de pupillen van de ASWH Voetbalschool weer. De schoolvakanties zijn voorbij en maandag openen de basisscholen weer hun deuren. Ook de ASWH Voetbalschool start vanaf maandag weer met de trainingen.

  Maar “gewoon” gaan voetballen is er nog niet bij. Het coronavirus is voorlopig nog niet weg, waardoor we allemaal beginnen aan een onzekere periode. Zo moeten bezoekers nog steeds de 1,5m afstand houden van elkaar en geldt er in de kantine dezelfde regels als voor de horeca; de basisregels van het RIVM zijn nog steeds van toepassing.

 • Nieuwe opzet competitie: 4-fase model
  Komend seizoen verandert er het één en ander omtrent de KNVB competities voor de pupillen JO8 t/m JO11 en B-categorie JO13. De bekercompetitie is komen te vervallen en de pupillen nemen dit seizoen deel aan 4 competities in één seizoen: het 4-fase model. In dit nieuwe model is er voor de pupillencoördinatoren meer ruimte om pupillenteams sneller te herindelen. Hierdoor komen er veel minder grote scores voor en worden er meer wedstrijden gespeeld waarbij de krachtsverhouding tussen teams in balans is. Dit laatste leidt tot meer plezier bij de kinderen.

  Een tweede voordeel is dat de wedstrijddagen vooraf vast staan en er geen beker- en/of inhaalwedstrijden meer gespeeld worden door deze pupillen. Deze data is terug te vinden in de speeldagenkalender ‘21/’22 van de KNVB.

  In de speeldagenkalender is ook te zien dat de eerste wedstrijddag voor de pupillen voor fase 1 op zaterdag 11 september is. 

 • Nieuw trainingsschema
  Het nieuwe trainingsschema is onlangs gepubliceerd en is op de vernieuwde website terug te vinden onder het kopje VERENIGING – TRAININGSSCHEMA  - TRAININGSCHEMA GROEN. 

  JO7-pupillen (Mini’s / Kabouters / Ukkies)
  Deze groep pupillen starten op woensdag 8 september. Op deze wijze kan eerst de stof gaan liggen die de start van een nieuw schooljaar en een nieuw voetbalseizoen met zich meebrengen voordat de hectiek van trainingen en wedstrijden weer beginnen.

  Proeftrainen
  Net als voorgaande seizoenen zijn er alweer voldoende aanvragen om te komen proeftrainen. Om de pupillenteams en de vrijwilligers de gelegenheid te geven om in alle rust het competitieseizoen en de trainingen op te kunnen starten is er in ieder geval de eerste 2 weken geen ruimte om te komen proeftrainen. Pas in weken 37 en 38 zullen de eerste proeftrainers uitgenodigd worden.

 • Ophalen ASWH Tenues
  Binnenkort zal er meer informatie op de website gepubliceerd worden omtrent het uitreiken van de nieuwe ASWH-tenues. Houdt hiervoor de berichtgeving op de ASWH website goed in de gaten.

  Resteert het ons nog om alle pupillen die dit seizoen 2020-2021, namens alle pupillenvrijwilligers en -coördinatoren een sportief en plezierig seizoen toe te wensen.

  door Antonio Gonzalez
  ASWH Voetbalschool