• Fysiotherapie bij ASWH

 • Beste sporters en ouders/verzorgers,

  Ik ben Bas Nagtegaal (25 jaar) en bij vele een bekend gezicht binnen ASWH. Ik heb vanaf mijn 6e jaar bij ASWH gevoetbald en als laatste uitgekomen in het 2e elftal. Ook was ik actief als (club)scheidsrechter, maar helaas laten mijn drukke werkzaamheden dit op dit moment niet meer toe. 
  Na een voorste-kruisband operatie heb ik het voetbal gelaten voor wat het is en ben ik mijzelf gaan richten op mijn studie fysiotherapie. Inmiddels ben ik als afgestudeerd fysiotherapeut werkzaam binnen de topsport, bij de profopleiding van Sparta Rotterdam (Jong Sparta en O19). Mijn interesses liggen bij de sportrevalidatie en daaraan gekoppeld de blessurepreventie. 

 • Blessures voorkomen is voor mij namelijk nog altijd beter dan genezen! 

  In de sportrevalidatie schenk ik veel aandacht aan het moment van 'Return to Play' oftewel de sporthervatting. Dit is mijn inziens een belangrijk moment, omdat je vaak ziet dat er bij de sporthervatting recidief (terugkerende) of andere blessures ontstaan, waardoor een speler langdurig uit de roulatie is en moeizaam terugkomt op niveau. Door middel van specifieke testen probeer ik de stap van blessure naar sporthervatting zo klein mogelijk te maken en te zorgen dat een speler weer snel zijn niveau kan halen en houden. 

  Om op niveau te kunnen blijven is het belangrijk niet (weer) geblesseerd te raken en daarom hecht ik ook veel waarde aan blessurepreventie. Volgens onderzoek is een speler namelijk gemiddeld 2x per seizoen geblesseerd. Met recente wetenschappelijke inzichten en specifieke oefeningen probeer ik het blessurerisico van spelers te verkleinen en spelers bewust bezig te laten zijn met hun lichaam. Sporten vraagt immers een goede verzorging van je lichaam. 

  Met mijn ervaring in de topsport hoop ik dit seizoen ook mijn steentje bij te kunnen dragen aan de jeugdopleiding van ASWH!

  Mocht je geblesseerd zijn, maak dan gerust gebruik van het blessurespreekuur op de club. Aan de hand van onderzoek zal er dan een diagnose gesteld worden met daaraan gekoppeld een behandelplan.
  Om lange wachtijden te voorkomen graag via What'sApp of sms een afspraak maken voor het spreekuur.

  Twijfelt u of het nodig is om langs te komen of heeft u andere vragen, schroom dan niet om contact op te nemen!

  Wanneer is het spreekuur?
  - Maandagavonden van 20:00-21:00 (in combinatie met behandelingen 1e elftal)
  - Woensdagavonden van 18:00-20:00

  Waar?
  - Voetbalvereniging ASWH, Medische ruimte 1e elftal (Kleedkamer Helminkjes)

  Hoe?
  - Wilt u niet tegen een teleurstelling aanlopen en er zeker van zijn dat uw blessure wordt beoordeeld? Maak dan vooraf een afspraak via 06-49082119!

  Verder?
  - 1e consult/ diagnose zijn geen kosten aan verbonden. Vervolgbehandelingen worden gedeclareerd via de zorgverzekeraar (bij vragen: 06-49082119).

   

  Bas Nagtegaal [ fysio@aswh.nl ] -  06-49082119