• ASWH VR1 is van start in de competitie

  13 okt 2021
 • Het vrouwenvoetbal heeft zich in de laatste jaren snel ontwikkeld, niet in de laatste plaats door de prima resultaten van het Nederlands Vrouwenelftal. Het vrouwenvoetbal is mede daardoor de snelst groeiende tak van de KNVB. Bij veel verenigingen zijn er vrouwenafdelingen ontstaan. ASWH bleef hierbij achter.
  Weliswaar hebben wij al jaren meidenteams en meisjes die spelen in jongensteams, maar bij gebrek aan een vrouwenteam was de overstap naar de senioren bij ons niet mogelijk en moest men overstappen naar andere verenigingen.

  Het bestuur heeft begin vorig jaar besloten hierin verandering te brengen en heeft Jacqueline van ’t Leven bereid gevonden hier een rol in te spelen. Onder haar bezielende leiding werd er een programma opgezet om vrouwen warm te maken om bij ASWH te komen spelen. Al snel had zij een tiental speelsters waarmee zij ging trainen, maar helaas gooide het coronavirus roet in het eten en lag het voetbal geruime tijd stil en daardoor ook de activiteiten om e.e.a. verder te ontwikkelen.

  Nu er weer gevoetbald kan worden, zijn de activiteiten weer opgepakt en hopen wij de komende jaren het vrouwenvoetbal uit te bouwen tot een volwaardige afdeling van ASWH met de daarbij behorende organisatie. Dit zal onze vereniging ongetwijfeld een 'boost' geven.

  Wolter Admiraal, die jaren als trainer bij de jeugd heeft rondgelopen, hebben we bereid gevonden de vrouwen te gaan trainen en dit doet hij dan ook met veel enthousiasme.

  Wij zijn nog op zoek naar iemand (vrouw en/of man) die Jacqueline van ’t Leven wil ondersteunen in de organisatie van het meiden- en vrouwenvoetbal. Ik ben ervan overtuigd dat je er plezier aan gaat beleven om deze nieuwe tak binnen de club verder uit te breiden en op te bouwen. Je kunt je hiervoor aanmelden via e-mailadres: vrouwenvoetbal@aswh.nl

  Vooralsnog zijn de vrouwen dit seizoen begonnen met hun team in een 7 tegen 7 competitie. De verenigingen die hieraan deelnemen zijn: vv Beesd, vv Vuren/Herovina, vv Tricht, vv SV Noordeloos en vv ASWH.
  Deze competitie kent een reeks van vijf speelrondes op vrijdagen in het voorjaar (februari t/m april) en/of najaar (september t/m november). Elke vereniging is tijdens de reeks eenmaal gastheer en speelt de overige momenten bij de andere verenigingen in de poule.

  Vrijdag 15 oktober is ASWH de gastheer. De wedstrijden beginnen om 19.30 uur en duren elk 20 minuten. Er wordt gevoetbald op veld 1. Ieder team speelt 4 wedstrijden op deze avond.
  Het zal de vrouwen zeker stimuleren als er publiek aanwezig is, dus kom kijken en het plezier dat zij uitstralen zal zeker op u overslaan.

  John Middendorp
  Voorzitter