• ASWH zet jacht op punten voort bij De Treffers

  23 sep 2021
 • De midweekse bekerzege op Quick was voor ASWH in meerdere opzichten een mooie opsteker. Allereerst omdat daarmee het lucratieve hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker werd bereikt, maar zeker ook als mogelijke oppepper voor het vertrouwen. Na een aantal ongelukkige nederlagen en de moeizame wedstrijd tegen Jong FC Volendam kon het team van trainer Rogier Veenstra zo'n succesje wel gebruiken. Nu de spelers weer weten hoe een overwinning voelt, geeft dat ongetwijfeld voldoende geloof om ook in de competitie snel op jacht te gaan naar de eerste driepunter. Te beginnen komende zaterdag in Groesbeek bij het alom bekende De Treffers. Niet eenvoudig, maar dat kan in de Jack's League wekelijks worden geschreven. Vorig seizoen wist ASWH in het snel afgebroken seizoen bovendien te winnen van deze tegenstander.

  Dit seizoen

  De Treffers, opgericht in 1919, is al sinds de start in 2016 een vaste waarde in de tweede divisie. De tweevoudig landskampioen bij de amateurs eindigde in het debuutjaar zelfs knap als vierde. Daarna werden nog een dertiende en elfde plaats genoteerd, terwijl de Groesbekers bij het stilzetten van de competitie in het seizoen 2019/20 negende stonden. Vorig seizoen, na de ultrakorte competitie, kende De Treffers een valse start en stond het op de 18e plaats. De roodzwarten zijn in de huidige jaargang beduidend sterker gestart. Met 8 punten staat De Treffers momenteel zevende. Er werd begonnen met twee remises - 1-1 tegen Jong Sparta Rotterdam en 1-1 tegen AFC - en zeges bij Quick Boys (0-1) en thuis tegen GVVV (1-0). De voorgaande competitiewedstrijd verloor De Treffers door een doelpunt in de extra tijd van Noordwijk (1-0). Midweeks volgde het herstel in de beker. Dankzij een zege op ODIN '59 (1-2) zit De Treffers net als ASWH komende zaterdagavond in de koker bij de loting.

  Trainer

  De Treffers heeft in Jan de Jonge een ervaren trainer. De 58-jarige noorderling staat sinds 2019 voor de groep en wacht dus ook nog op zijn eerste volledige jaargang bij zijn club. De Jonge is gepokt en gemazeld na zijn jaren als trainer in het betaalde voetbal, waarin hij onder meer De Graafschap en Heracles Almelo onder zijn hoede had. Tevens was hij in diverse functies actief voor SC Heerenveen, inclusief een interim-trainerschap. Ook was hij assistent van Gertjan Verbeek bij VfL Bochum en FC Twente. Zelf was De Jonge een verdienstelijk voetballer. Hij speelde zo'n 400 profduels voor FC Groningen, SC Heerenveen en FC Emmen. De Jonge was een aanvaller, die regelmatig hoog op de topscorerslijst van de eerste divisie te vinden was. Ook staat het 100.000ste doelpunt in het Nederlandse betaalde voetbal op zijn naam.

 • Clarence Bijl zet alle zeilen bij om zijn tegenstander af te stoppen tijdens de editie van De Treffers - ASWH in het seizoen 2019/20, waarin de Ambachters uiteindelijk verloren. (foto: PRO SHOTS / David van Haren)

 • Blikvanger

  In de selectie van De Treffers deden zich wel enkele mutaties voor. De club zag een aantal sterkhouders vertrekken naar Spakenburg, maar haalde zelf ook enkele spelers met profervaring naar Groesbeek. Dat zijn bijvoorbeeld middenvelder Ricardo Ippel, maar ook de aanvallers Jordy Thomassen, Teije ten Den en Leroy George. Het doel wordt dit seizoen verdedigd door de van De Graafschap afkomstige Jordy Rondeel, die vaste waarde Niels Kornelis verdrong. Vertrouwde gezichten als Robin Janssen, Gino van den Berg, Bryan Sirvania, Jermo Wilsterman, Tjeu Langeveld en Coen Maertzdorf zijn ook nog altijd in Groesbeek te vinden. Ook nieuwkomers als Bram Zwanen (Gemert) en Brian Campman (OSS '20) hebben hun waarde al bewezen. Als blikvanger valt de keuze echter op Gavin Vlijter. De snelle aanvaller maakte twee van de vier competitietreffers van De Treffers. De 24-jarige oud-speler van Fortuna Sittard en MVV Maastricht was zowel tegen Quick Boys als GVVV de matchwinner. De Ambachtse defensie moet dus zeker alert zijn als hij aan de bal is!

  Historie

  ASWH en De Treffers hebben weinig onderlinge historie. Logisch, aangezien De Treffers in het zondagamateurvoetbal actief was. Wel was ASWH twee keer te gast op sportpark Zuid voor een wedstrijd in het bekertoernooi. In 2007 werd met 2-0 verloren, in 2017 won ASWH knap met 0-3. De enige competitiewedstrijd werd gespeeld op 15 februari 2020. ASWH verloor toen met 3-1. Halverwege stond het nog gelijk. Nadat Bo van Essen de thuisploeg op 1-0 had gezet, frommelde Lars Bosscha kort voor rust de gelijkmaker binnen. In de tweede helft liep De Treffers via doelpunten van Dennis Janssen en Boy van de Beek uit naar de overwinning.

  ASWH zal zaterdag graag willen winnen om aansluiting te vinden met de teams in de middenmoot, maar De Treffers zou met een driepunter kunnen aanhaken bij de subtop. De verwachting is dus dat beide elftallen voor de volle winst zullen gaan. Supporters die niet naar sportpark Zuid kunnen komen, hebben de mogelijkheid om de wedstrijd op een andere manier te volgen. Bijvoorbeeld via het Twitter- en het Instagram-account van ASWH, maar ook door te luisteren naar het verslag van Joost Trouwborst op Atos RTV of natuurlijk Radio Rijnmond.

  Mikki