• Boutmiddag bij ASWH met incident!

  • Traditioneel is de boutmiddag al jaren het laatste grote kantine-evenement van het jaar. Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk weer zover. Na enkele online edities was het zo tussen 16.00 en 18.00 uur weer bomvol in de kantine. 

    Om 15.00 trapte Erik Helmink af. Elke ronde 4 kansen op een prijs die deze keer, met dank aan onze plaatselijke winkeliers, bestonden uit grote en kleine boodschappentassen van de Plusmarkt, bacardi/likeur van Slijterij Verhagen, Champagne Czech Wines van de fam. Bloos, banket van Bakkerij Voordijk en de vleesprijzen van Slagerij Vleeschmeester aan de Sophiapromenade.

    Echter in ronde 2 ging het helemaal mis. Ons rad van avontuur dat al ruim 20 jaar trouwe dienst deed, stuiterde met een enorme klap van de standaard. Nadat Erik besefte wat er gebeurde volgde er een tekst die niet voor herhaling vatbaar is. De as van het rad was gebroken en dus niet meer te herstellen dan alleen te vervangen door een nieuwe. Gelukkig beschikken we bij ASWH over vele vrijwilligers en trouwe contacten, waarvan barmedewerker Rene Bloemendal er een is. Rene is werkzaam bij De Fietsen van Ambacht aan de Veersedijk. We hebben hem meteen gebeld met het verzoek of het bij hoge uitzondering mogelijk was meteen een nieuwe as op te halen. Gelukkig kon dat dus en met zeer speciale dank aan Rene en de Fietsen van Ambacht konden we na 3 kwartier ons rad weer laten draaien. In de 3 kwartier paniek hebben we van dit incident gebruik gemaakt om de leden die 25 jaar lid van ASWH zijn te huldigen, zoals u elders op de site kunt lezen. 

    Speciale dank uiteraard aan de dames die de af en toe hectische taak hadden de lootjes te verkopen te weten; Mila, Linda L en Linda U, Marloes, Natascha en Jacky. Verder dank aan de andere 2 presentatoren Ard en Henk en natuurlijk het barpersoneel. Dit alles zorgde voor weer een heel drukke en gezellige middag met een mooie opbrengst voor de club. Na afloop zorgde onze DJ Peter nog voor een gezellige afterparty, waardoor we ondanks het incident met het rad terug kunnen kijken op een fantastische middag.

    de Redactie