ASWH
Wedstrijdverslagen
Wedstrijdverslagen van donderdag 12 december 2019

Na de drukte en de massale opkomst op de vorige speelavond, bleef het vanavond rustig op Sportpark Schildman. Er werden dan ook slechts twee wedstrijden gegooid. Dit waren echter niet de minste: Ad van Veen tegen Marvin van Kooten en laatstgenoemde tegen Rico van Bronswijk.

Rico wist tegen Marvin niet zijn beste spel te halen, maar wel een constant niveau. Hiermee wist hij te zorgen voor blijvende druk op Marvin, die knap wist mee te gaan op dat niveau. Nadat de eerste drie legs met de darts mee waren gegaan en Rico op een 2-1 voorsprong stond, kwam het hoogtepunt van de avond in de vierde leg: Op de bijzondere wijze van triple-19, tops en dubbel 10 wist Rico 117 uit te gooien en zodoende de leg van Marvin te breken. Nadat ook de vijfde leg naar Rico ging wist hij weer twee punten aan zijn totaal toe te voegen met een 4-1 overwinning. De titel lijkt binnen handbereik voor hem.

Zijn grootste concurrent voor deze titel is de eerder genoemde Ad van Veen, die het dus ook tegen Marvin mocht opnemen. Beide heren hielden het spannend tot de laatste pijl, die vanaf de hand van Marvin kwam. Hiermee wist hij een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie te grijpen, door de 3-3 te gooien.

Waar de strijd onderin nog volledig open is met Cees die nog veel wedstrijden te gooien heeft en zodoende een grote invloed uit kan oefenen, is het ook bovenin ongekend spannend. Rico staat daar met een wedstrijd meer gespeeld slechts 1 punt voor op Ad. Daar beide mannen nog ongeslagen zijn, kan het zomaar gebeuren dat zij allebei ongeslagen de competitie gaan beëindigen. Wie van deze twee dit voor elkaar gaat krijgen, of dat ze allebei bezwijken onder de druk, zien we volgende week in de laatste week van de najaarscompetitie.


Wedstrijdverslagen van donderdag 28 november 2019

Arie van Burgh kende een glansrijke laatste speelronde. Door een inhaalwedstrijd tegen zijn moeder en zijn reguliere wedstrijd tegen zijn vrouw te winnen, wist hij beide dames in te halen en zichzelf zo te verzekeren van de vijfde plek.

Vooral zijn vrouw Maaike wist het hem lastig te maken. In de zesde leg bij een 3-2 stand voor Arie kreeg zij genoeg mogelijkheden van manlief om er een punt uit te slepen, maar deze waren helaas niet aan haar besteed.

Tegen moeder Jennie ging het na een stroeve start (1-1) een stuk beter voor Arie. Hij wist hier relatief eenvoudig uit te lopen naar een 4-1 overwinning.

Ook Teun van den Berg wist de punten tegen Jennie binnen te halen. Hij toonde aan dat hij niet voor niets de competitie knap als vierde afsluit, op korte afstand van de top-3. Hij won overtuigend met 4-0.

Het slotstuk van de avond was een direct duel om de titel. Ruben Bol, nog zonder puntverlies en met slechts 2 verloren legs dit seizoen, nam het op tegen Arthur Uythoven. Arthur had tot vanavond slechts één punt laten liggen, en zou er bij een overwinning dan ook vandoor gaan met het kampioenschap.

Na een snelle 2-0 achterstand wist Arthur dat hij de andere vier legs moest winnen om dit doel te bereiken. Op dit punt leek ook de ommekeer in de wedstrijd te komen. Arthur pakte gemakkelijk de derde leg en wist zichzelf ook een riante voorsprong te verschaffen in de vierde leg. Aangezien voor het winnen van de leg nog steeds een (juiste) dubbel gegooid dient te worden, wist Ruben te ontkomen en zodoende er 3-1 van te maken. Hiermee was de titel voor Ruben al een feit. Enkel voor de statistieken was het verloop van de wedstrijd nog, die de kampioen naar zich toe wist te trekken door ook de vijfde leg te winnen.

Via deze weg feliciteren wij Ruben Bol dan ook van harte met zijn promotie naar de eerste klasse. Arthur Uyhoven heeft hier ook nog steeds kans op, maar zal daarvoor wel moeten afrekenen met de nummer 8 van de eerste klasse in een play-off duel.


Wedstrijdverslagen van donderdag 21 november 2019

Een drukke avond in de eerste klasse! Met liefst 7 gespeelde wedstrijden vonden er aanzienlijke veranderingen in de stand plaats. Het degradatiespook komt voor sommigen dichtbij, waar voor anderen een (eerste) titel in zicht lijkt te komen.

Embrecht Tempelaar en Jeroen Maas wisten elkaar op een gelijkspel te houden. Hoge scores waren er vanavond meer voor Embrecht, constante scores voor Jeroen. Waar dat elkaar in evenwicht lijkt te houden, bleek dit ook in het scoreverloop zo te zijn: een 3-3 gelijkspel.

Ad van Veen wist de brutale voorsprong die Oene Doevendans nam toch eenvoudig af te straffen. Na een 2-1 voorsprong voor Oene wist Ad aan te zetten, om zodoende naar een 4-2 overwinning en twee belangrijke punten uit te lopen.

Mark van der Waal wist zichzelf tegen Marvin van Kooten gelukkig te prijzen met de uitslag van 4-1 in zijn voordeel. Daar de legs behoorlijk gelijk op gingen, wist Mark zijn kansen iets beter te benutten om een geflatteerde 4-1 overwinning te noteren.

Tegen Ad van Veen gooide Mark een stuk beter. Op een verrassende 3-2 voorsprong waren er ruim voldoende kansen om een stunt waar te maken, maar de druk bleek hem teveel te worden en Ad wist te profiteren om zodoende alsnog een puntje uit het vuur te slepen: 3-3.

Rico van Bronswijk en Herman Biesbroek begonnen allebei ondermaats. Na twee matige legs die te lang duurde voor spelers van dat niveau, had Rico echter wel een fortuinlijke 2-0 voorsprong te pakken. Drie uitstekende legs van Herman later waren de rollen omgedraaid, en moest Rico vechten voor een puntje. In 20 pijlen pakte hij op knappe wijze de 6e leg en zodoende een puntje: 3-3.

Oene Doevendans en Marvin van Kooten wisten in hun wedstrijd ook niet het gebruikelijke niveau te halen. Scorend viel het tegen en op de dubbels waren de heren ook niet indrukwekkend. Oene bleek hierin de fortuinlijkste van de twee en wist daardoor 2 punten aan zijn totaal toe te voegen, na een 4-1 overwinning.

Tegen Jeroen Maas zagen we wel weer even de oude Ad van Veen: veel vloeken en schelden, en aan het eind van de rit 2 punten. Jeroen kwam knap op voorsprong en wist ook in de andere vier legs goed mee te gaan in het niveau van Ad, maar dit bleek helaas voor hem niet genoeg: 4-1 voor Ad.


Wedstrijdverslagen van donderdag 14 november 2019

Teun van den Berg wist zijn halfjaarlijkse plek in de middenmoot weer veilig te stellen tegen Maaike van Burgh. In een degelijke wedstrijd wist hij een goede 4-1 overwinning te noteren. Nadat Maaike de 1-1 wist te maken was het eigenlijk gedaan met haar: Teun wist telkens een voldoende marge op te bouwen om zo rustig zijn dubbels te kunnen gooien. Zorgen zijn er na deze wedstrijd voor Maaike: zij voelt de hete adem van manlief Arie nu in haar nek hijgen!

In een kraker om de bovenste plekken lukte het Arthur Uythoven om Ricardo van Vugt af te schudden van de bovenste twee plekken. Na een desastreus begin voor eerstgenoemde, Ricardo kwam namelijk op een 2-0 voorsprong waarbij de tweede leg een declassering was, wist Arthur zich toch terug te vechten. Drie legs op rij wist Arthur qua punten net iets meer te gooien, om zodoende net op tijd te kunnen finishen. In de beslissende zesde leg ging het iedere beurt vrijwel gelijk op. Toen bleek Ricardo erg koelbloedig te zijn en zodoende nog een punt over de streep te trekken. Een punt waar hij niet veel heeft, daar hij Arthur en koploper Ruben niet meer kan bijhalen. Over twee weken wacht dan een onderling duel tussen Arthur en Ruben: Arthur moet winnen om kampioen te worden, Ruben hoeft enkel niet te verliezen. Komt dat zien!


Wedstrijdverslagen van donderdag 7 november 2019

Embrecht Tempelaar wist in een spannende wedstrijd tegen Marvin van Kooten aan het langste eind te trekken. Na 5 gelijk opgaande legs was het echter wel al met 4-1 beslecht. Een uitslag waar Embrecht niet over zal klagen, gezien ook de vele kansen die Marvin had in de wedstrijd.

Tegen Rico van Bronswijk wist Embrecht een punt over te houden. Ook hier was sprake van een gelijk opgaande wedstrijd. Een knappe 91 finish van Rico, met slechts 2 gebruikte pijlen, was het hoogtepunt. Daar beide moeite heren hadden om te gaan met de druk in hun eigen legs, was er sprake van 4 breaks. Doordat er ook twee legs wél met de darts meegingen was de 3-3 uitslag het gevolg.

Tegen Mark van der Waal was het niveau van Rico een stuk minder. Gelukkig voor hem was dat van Mark niet veel beter te noemen, waardoor de wedstrijd spannend bleef. Met name de eerste twee legs waren van een laag niveau. Hierna kwamen de mannen iets meer los, wat de wedstrijd ten goede kwam. Vier breaks verder was er een puntendeling het gevolg, waar niemand over zal durven klagen.

Tegen Jeroen Maas was het begin van Mark opnieuw ronduit slecht te noemen. Ondanks de nodige kansen, beide heren hadden nogal moeite met het gooien van de dubbels, was er al snel een 2-0 voorsprong voor Jeroen te noteren. Twee goede legs later was het echter alweer 2-2. Na een bijzondere hoeveelheid missers op de dubbels in leg 5 was Mark daarin de gelukkigste. In leg 6 had Mark het geluk dat zijn opgebouwde voorsprong in deze leg het toestond om weer een aantal dubbels te missen, voordat hij toesloeg en de comeback compleet wist te maken: 4-2 voor Mark.


Wedstrijdverslagen van donderdag 31 oktober 2019

Arthur Uythoven wist de maand oktober goed af te sluiten. Tegen Maaike van Burgh noteerde hij een relatief eenvoudige 4-0 overwinning. Kansen waren er aanwezig voor Maaike in twee van de vier legs, maar na enkele gemiste dubbels wist Arthur ook deze naar zich toe te trekken.

Ricardo van Vugt en Teun van den Berg maakten er een spektakelstuk van. Teun begon verrassend goed tegen titelkandidaat Ricardo en wist knap op een 2-0 voorsprong te komen. Dat beide heren aan elkaar gewaagd waren bleek wel uit de scores: in 5 van de 6 legs stond de verliezer van de leg op dat moment op een goede uitworp. Na het begin voor Teun wist Ricardo zich knap terug te knokken in de wedstrijd. Met kansen op de 2-2 was het echter weer Teun die de voorsprong terug bracht naar 2 legs en op 3-1 kwam. Hierna wist Ricardo mede dankzij een 80-finish toch nog de 3-3 over de streep te trekken om zo een punt binnen te halen.


Wedstrijdverslagen van donderdag 24 oktober 2019

Embrecht Tempelaar was er alles aan gelegen om tegen Mark van der Waal 2 punten over de streep te trekken. Embrecht, afgelopen seizoenen veelvuldig in de titelstrijd betrokken, was op voorhand tegen promovendus Mark dan ook de favoriet. In de eerste leg wist Embrecht meerdere dubbels te missen, waarna Mark zijn eerst kans direct pakte. Na een goede tweede leg van Mark was de verrassende stand dan ook 2-0. Nadat Embrecht in de derde leg zichzelf frustreerde door op 63 te openen met triple 20 en zichzelf dood gooide, wist Mark knap te profiteren met een 88-uitgooi. Na een knappe vierde leg van Embrecht kon de vijfde leg beide kanten op. Nadat Mark de dubbels wist te missen, benutte Embrecht wél de dubbel om de spanning terug te brengen tot 2-3. In de beslissende leg wist Embrecht zijn dubbels niet te vinden, waardoor Mark er alsnog met de verrassende overwinning vandoor kon gaan.

Tegen Cees de Bode ging het Mark minder af. Nadat hij nog wel op een 3-1 voorsprong wist te komen, knokte Cees zich na vele missers van beide spelers terug tot 3-3. Al met al een uitslag waar beide heren mee konden leven, gezien de kansen over en weer. Eervolle vermelding voor een 170-worp van Cees, helaas niet op het moment dat deze ook gegooid diende te worden.

Tegen Jeroen Maas was het voor Cees ook tot de allerlaatste pijl spannend. Beide mannen hadden de nodige moeite om hun eigen leg te behouden. De vier eerste legs waren niet van het niveau dat beide spelers nastreven. Dat ze vervolgens ook alle vier tegen de darts in gingen, zal ook tot weinig tevredenheid gestemd hebben. Nadat leg 5 en 6 wel door de beginnende speler behouden werden, was een 3-3 uitslag met een puntendeling het gevolg.


Wedstrijdverslagen van donderdag 17 oktober 2019

Het was een pijnlijke avond voor de familie Van Burgh. Drie wedstrijden, 0 legs gewonnen en 12 verloren.

Arie was de eerste die er aan moest geloven. Tegen Teun van den Berg wist hij wel een aantal kansen af te dwingen, echter lukte het hem niet om deze te verzilveren. Teun lukte dit wel en wist dan ook een 4-0 overwinning te noteren.

Na Arie was het de beurt aan zijn moeder, Jennie. Zij mocht het opnemen tegen Ricardo van Vugt. Ricardo deed wat er van hem verwacht werd en wist op enkele kansen tegen na dan ook een eenvoudige overwinning te boeken. Ook hij wist 4-0 te noteren.

Tot slot was Jennie’s schoondochter Maaike die aan de oche mocht gaan staan. Ook zij had vermoedelijk gehoopt op meer succes, maar tegen Ruben Bol bleek zij niet opgewassen. Ruben bleek duidelijk een maat te groot en wist zodoende ook zijn vijfde competitiewedstrijd in een overwinning om te zetten. Op deze 4-0 viel niets aan te merken.


Wedstrijdverslagen van donderdag 3 oktober 2019

Jennie van Burgh pakte nog brutaal de eerste leg tegen Arthur Uythoven. Dit ontwaakte echte de beer die in hem zit: Met bij vlagen best aardig spel wist hij alsnog op een 4-1 overwinning uit te komen, om zodoende nog foutloos te blijven dit seizoen.

De druk stond daardoor weer op Ruben Bol en Ricardo van Vugt, de andere titelkandidaten dit seizoen. Ruben ging hier erg goed mee om: een knappe 4-0 overwinning op Teun van den Berg werd genoteerd.

Ook Ricardo van Vugt ging er goed mee om. Na een gelijk opgaand begin en een 1-1 stand na twee legs, wist hij de wedstrijd naar zich toe te trekken om uit te lopen naar een 4-1 overwinning. Hierdoor blijft hij nog steeds in het spoor van Ruben en Arthur.


Wedstrijdverslagen van donderdag 26 september 2019

Herman Biesbroek kende een slechte avond. Ondanks dat hij een goed niveau liet zien, werd dit spel niet beloond met de waardevolle punten. Eerst mocht hij het opnemen tegen Jeroen Maas. Jeroen, nog zonder overwinningen, bleek ook geen verkeerde vorm meegenomen te hebben. Waar Herman nog wel tweemaal een voorsprong wist te pakken (1-0 en 2-1), wist Jeroen de daaropvolgende drie legs naar zich toe te trekken: 2-4 voor Jeroen.

In Herman zijn wedstrijd tegen Embrecht Tempelaar kreeg het toegestroomde publiek een waar spektakelstuk voorgeschoteld. Embrecht trok leg één binnen 18 pijlen naar zich toe door de (voorlopig) hoogste uitwerp neer te zetten van maar liefst 151. Alsof dit nog niet genoeg was volgde hij dit op met een finish van maar liefst 131 in leg twee. Nadat ook leg drie naar Embrecht was gegaan kon hij de wedstrijd in leg vier beslissen met een uitworp van 112, maar hier ging de pijl op de dubbel er niet in. En dit leek de wedstrijd te kantelen… Herman wist zich terug te knokken door die vierde leg te winnen en vervolgens de vijfde leg ook knap met een 76 finish te winnen. In leg zes kreeg Herman nog de kans om een punt binnen te slepen, maar bleef Embrecht uiteindelijk koel genoeg om er met een 4-2 overwinning en twee punten vandoor te gaan.

In de laatste wedstrijd van de avond zette Rico van Bronswijk ook kracht bij zijn uitgesproken ambitie om kampioen te worden. Oene Doevendans was zijn tegenstander en die bleek, vanavond, scorend sterker te zijn. Echter bleek Oene het belangrijkste aspect van het spel niet te beheersen, namelijk dubbels gooien. Kans op kans ging er niet in, waardoor Rico de twee punten na een 4-1 overwinning in zijn zak wist te stoppen.


Wedstrijdverslagen van donderdag 19 september 2019

Ruben Bol kende een erg goede avond. Waar tegen Jennie van Burgh de verwachte twee punten gemakkelijk binnengehaald werden (4-0) was dit tegen Ricardo van Vugt een stuk lastiger verhaal.

Dat de mannen gewaagd aan elkaar zouden zijn was al de verwachting, dit kwam ook terug in de wedstrijd. Ricardo kwam na twee goede legs op een 2-0 voorsprong. Nadat Ruben de derde leg ‘’wist te stelen’’, leek er een kleine ommekeer in de wedstrijd te zijn. De legs bleven gelijk op gaan, echter de uitkomst was nu anders: alles ging naar Ruben. Hij wist zodoende een knappe 4-2 overwinning uit het vuur te slepen.

Arthur Uythoven wist tegen Teun van den Berg bij vlagen goed te scoren, alleen het uitlopen bleek een lastigere opgave. Gelukkig voor hem had Teun hier ook de nodige problemen mee, waardoor er voldoende kansen voor hem waren. Uiteindelijk bleek hij deze kansen toch iets vaker te verzilveren, om zodoende een 4-1 overwinning te mogen noteren.

Tegen Maaike van Burgh wist Ricardo zijn nederlaag tegen Ruben wel te corrigeren: Ondanks de nodige kansen voor Maaike wist Ricardo de wedstrijd met 4-0 naar zich toe te trekken.


Wedstrijdverslagen van donderdag 12 september 2019

Embrecht Tempelaar kende een uitstekend begin van zijn wedstrijd tegen Ad van Veen. Na twee knappe legs stond hij op een 2-0 voorsprong. Scorend bleef het vervolgens nog steeds uitstekend, echter wist hij de dubbels daarna niet meer te vinden. Een pijnlijke 2-4 nederlaag was het gevolg.

Cees de Bode kende een vervelende wedstrijd tegen Marvin van Kooten. Scorend wist Cees vaak nog in de buurt te blijven, echter op de dubbels wilde er niets lukken. Met niets bedoelen we dan ook echt niets in dit geval: een 4-0 overwinning voor Marvin was het knappe resultaat.

Dat Marvin een goede avond kende bleek al uit zijn wedstrijd tegen Cees, maar ook tegen Jeroen Maas bleek dit. Beide mannen bleken erg aan elkaar gewaagd, getuige het feit dat in iedere leg er maximaal een score van 40 overbleef voor de verliezer van de desbetreffende leg. De winnaar van de leg was telkens degene die deze ook mocht aanvangen: 3-3!

Tegen Rico van Bronswijk had Jeroen het ook niet getroffen. In iedere leg wist hij dankzij goed spel meerdere kansen op de dubbel te krijgen. Echter gold het zelfde voor Rico, die er iets zorgvuldiger mee omging: 4-1 voor Rico.

Oene Doevendans wist tegen Herman Biesbroek aan het langste eind te trekken. De wedstrijd ging lang gelijk op, echter wist Oene in leg 4 en 5 dankzij goede scores het verschil te maken in de scores, om zodoende uit te lopen naar 4-1 overwinning.

Diezelfde Oene leek tegen Mark van der Waal ook lange tijd een overwinning te behalen, echter waren vele matchdarts niet aan hem besteed. Beide mannen haalde in de eerste 4 legs een alleraardigst niveau. Hierin gooide Oene net iets sterker, voornamelijk op de dubbels, wat hem dan ook een 3-1 voorsprong opleverde. Nadat beide spelers vele kansen op de dubbels verprutsten in de laatste twee legs, wist Mark er met allebei en zodoende een punt vandoor te gaan: 3-3.


Wedstrijdverslagen van donderdag 5 september 2019

Het seizoen werd afgetrapt door de twee dames in de tweede klasse. Maaike van Burgh en Jennie van Burgh namen het tegen elkaar op, in een wedstrijd die lang spannend bleef. Nadat Jennie de eerste leg knap pakte met een bull’s eye finish. Hierna was het woord aan Maaike die iets gelukkiger bleek op haar dubbels, en zodoende met 4-1 aan het langste eind trok.

Arie van Burgh had het plan om het seizoen als koploper te beginnen, en besloot daarom om liefst twee wedstrijden te spelen. Dit ook niet tegen de minste tegenstanders, namelijk titelkandidaten Arthur Uythoven en Ruben Bol.

Tegen Ruben had Arie de pech dat die vanavond alles kon raken wat hij maar wilde raken. Gevolg: 115 finish in de eerste leg, 114 finish in de laatste leg, 100% (!) score op de dubbels, 4x dubbel 20 en een 4-0 overwinning. Petje af voor deze uitzonderlijke prestatie!

Tegen Arthur had Arie meer kans. In een wedstrijd die beide kanten op kon toonde Arthur bij vlagen toch zijn klasse en bleek hij goed bevriend te zijn met de dubbel 2. Kansen waren er over en weer, finishes wat minder: 4-1 was een niet bepaald onfortuinlijke overwinning uitslag in het voordeel van Arthur.


Wedstrijdverslagen van donderdag 22 augustus 2019

Het debuut van Mark van der Waal in de eerste klasse was er één om snel te vergeten. Ondanks het winnen van de openingsleg ging hij er na een slechte pot meer dan terecht met 4-1 vanaf tegen Herman Biesbroek. Ondanks het wennen aan nieuwe pijlen voor Herman, bleek hij duidelijk een maatje te groot.

Embrecht Tempelaar gaat opnieuw een gooi doen naar de titel. Het nieuwe seizoen opende hij dan ook met een overtuigende 4-1 overwinning op Oene Doevendans. Een gooi naar de hoogste uitgooi werd tegelijkertijd ook gedaan door eerstgenoemde, getuige zijn knappe 138 finish.

Ad van Veen mocht het seizoen openen tegen de koning van het gelijkspel van vorig jaar, Rico van Bronswijk. Rico ging verder met hetgeen waar hij vorig jaar ook al in uitblonk: gelijkspelen. Na een leuke wedstrijd was een puntendeling tussen beide heren misschien wel de juiste afspiegeling.


 
Belangrijkste nieuws & actualiteiten
ASWH versterkt zich met Jordie van der Laan
ASWH ontvangt de best presterende promovendus Noordwijk
ASWH 90 jaar jubileum loterij: loten ook te koop in de ASWH kantine!
Parkeren op en rond het sportpark Schildman
Donderdagavond is clubavond!
De Wedstrijden: Het 2e uitgeschakeld voor de districtsbeker
Jesper van den Bosch 250 keer in ASWH 1
ASWH 2 uitgeschakeld in de beker
Twitter mee met ASWH
Om deze functie te kunnen zien, dient u cookies geaccepteerd te hebben.
Om dit alsnog te doen, klik hier.
Tmpgreen   Dartcompetitie
       
Adres:
v.v. ASWH
Sportpark Schildman
Reeweg 75b
3342 AA Hendrik-Ido-Ambacht

Meer contactinformatie

Concept: VillaDM     |     Realisatie: Lucrasoft